Kuva: Istockphoto
Wat Samphran -temppeli sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Bangkokista

Kukaan ei tunnu tietävän tästä uskomattomasta paikasta lähellä Bangkokia – pinkki lohikäärmetorni on kuin sadusta

Vain lyhyen ajomatkan päähän Bangkokista on piilotettu pysäyttävä lohikäärmetemppeli.

Mikä on Wat Samphranin tarina?

Kukapa ei toivoisi Thaimaahan suunnatessaan löytävänsä jotain uutta? Maan huippusuosiosta huolimatta se on pienellä vaivannäöllä täysin mahdollista.

Yksi todella piilotettu helmi on Khlong Maissa noin 40 kilometrin päässä Bangkokista sijaitseva lohikäärmetemppeli Wat Samphran. Tätä et löydä matkaoppaista tai sosiaalisen median hittien joukosta – niin uskomattomalta kuin se tuntuukin.

Wat Samphran on dramaattisesti erilainen kuin Thaimaan perinteiset temppelit. Vaaleanpunaisessa tornissa on 17 kerrosta, ja sitä kiertää massiivinen lohikäärme. Otukselle on rakennettu jopa käpälät, jotka pitävät tiukasti kiinni temppelistä.

Wat Samphran on sekoitus kitschiä ja satukirjoja – kuin suoraan Las Vegasista tai Disneylandista. Rakennuksesta tai sen tarinasta löytyy vain niukasti tietoa verkosta. Sen on merkitty aloittaneen toimintansa vuonna 1985.

Lohikäärmetornia ympäröivästä puutarhasta löytyy muutakin nähtävää. Alueella on muun muassa Buddha-patsaita sekä erilaisia eläinhahmoja kuten kanipatsas ja elefanttitunneli. Monia kiinnostaa kuitenkin eniten tyhjän lohikäärmetemppelin sisään kurkistaminen.

Matkailijoiden arvioita keräävällä TripAdvisor-sivustolla temppeli on saanut alle 50 arvion perusteella neljä ja puoli tähteä. Temppelin tuntemattomuudesta kertoo jotain myös se, ettei siitä ole jaettu montaakaan kuvaa Instagramissa.

Reissaajat hehkuttavat tuntemattoman paikan erikoisuutta ja rauhallisuutta, mutta toisaalta eräs arvioija moittii sitä likaiseksi. Matkailijat painottavat, ettei kyseessä ole perinteinen turistinähtävyys. Pääsy lohikäärmetornin sisään tai huipulle näyttää vaihtelevan ajankohdan tai tilanteen mukaan.

Wat Samphrania on helpointa matkustaa katsomaan taksilla. Go To Thailand -blogin kokemusten perusteella taksimatka Bangkokista temppelille kestää noin 45 minuuttia.

Matkailijoiden mukaan alueelle ei ole varsinaista pääsymaksua, vaan se on avoinna lahjoitusperiaatteella.

Katso alta miltä lohikäärmetemppeli näyttää! Kiinnostuitko?

Когда в #Бангкок уже далеко не в первый раз?и все туристические места изведаны??‍♀️, хочется чего-то нового и интересного?. Таким местом и оказался #ХрамДракона? (#WatSamphran)?, расположенный в 5️⃣0️⃣-ти км от города. Храм представляет собой сооружение высотой в 1️⃣7️⃣этажей, которое по всей площади обвивает тело дракона?, впиваясь когтями в окна; голова дракона ?выходит на смотровую площадку верхнего этажа, откуда открывается прекрасный вид на окрестности.?

A post shared by Yulia Kadantseva (@yulia_kadantseva) on

Bangkokissa on myös monia muita häkellyttäviä paikkoja, jotka jäävät monilta kokematta. Oletko kuullut aavetornista, 21-metrisestä jättikeinusta, hylättyjen lentokoneiden hautausmaasta tai luksushotellin kupeessa sijaitsevasta ”penisten metsästä”?

Lähde: Amusing Planet, Go To Thailand
Kuvat: Istockphoto, Instagram

Päivitetty: 23.2.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia