Hyppää sisältöön

Tunnetko Thaimaan alkoholisäännöt? Myyntikiellot saattavat yllättää – lue 5 faktaa

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 17.01.2024
Mitä asioita matkailijan pitäisi tietää Thaimaan alkoholilaista?

1. Alkoholia löytyy helposti Thaimaassa

Jos haluat korkata Thaimaassa loman kunniaksi kylmän oluen, ei sellainen koskaan ole kaukana. Alkoholijuomia myydään ravintoloiden ja baarien lisäksi lähes kaikissa supermarketeissa ja kioskeissa. Huoltoasemilla alkoholijuomien myynti on kielletty.

Olut ja väkevät alkoholijuomat ovat suosituimpia juomia, kun taas tuontiviinit ovat usein verrattain kalliita. Paras valikoima viinejä löytyy isoista supermarketeista. Muslimien pyörittämissä ravintoloissa ja kaupoissa alkoholi ei yleensä kuulu valikoimaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Virallinen ikäraja on 20

Olisitko arvannut, että Thaimaassa alkoholijuomien ostamisen ja nauttimisen virallinen ikäraja on korkeampi kuin Suomessa? Lain mukaan alkoholijuomat sallitaan vasta 20-vuotiaille. Ikärajoja ei kuitenkaan valvota tarkasti, ja on epätodennäköistä, että kukaan kyseenalaistaa 18-vuotiaan turistin juomista. Virallisista säännöistä on kuitenkin hyvä olla tietoinen.

3. Myynti kielletty tiettyinä kellonaikoina

Thaimaassa on voimassa erikoinen laki, joka kieltää alkoholijuomien myynnin kolmen tunnin ajan keskellä päivää. Supermarketit ja muut myymälät voivat kaupitella alkoholia kello 11–14 sekä 17–00. Pienet, vain käteisrahaa käyttävät kioskit saattavat tosin kiertää sääntöjä.

Vaalipäivät ja uskonnolliset juhlapyhät puolestaan katkaisevat alkoholimyynnin kokonaisen vuorokauden ajaksi.

ShutterstockHuomioi nämä alkoholiin liittyvät säännöt Thaimaassa
Phuketin Patong on yksi Thaimaan riehakkaimmista bilekeskittymistä.

4. Jos otat, älä aja

On monta syytä siihen, että Thaimaassa ei kannata harkita ottavansa edes yhtä alkoholijuomaa ja lähtevänsä sen jälkeen liikenteeseen. Rattijuopumukseen suhtaudutaan Thaimaassa vakavasti, etkä varmasti halua asettaa itseäsi paikallisen lainsäädännön armoille.

Thaimaan kaoottisella liikenteellä on äärimmäisen huono maine. Erityisesti vilkkaissa kohteissa ajaminen on haastavaa jo silloin, kun kaikki aistit ovat valppaina.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Saako julkisella paikalla juoda alkoholia?

Thaimaassa ei ole voimassa lakia, joka selkeästi kieltäisi alkoholin juomisen kaduilla ja julkisilla paikoilla. Se on kuitenkin tiukasti kielletty esimerkiksi temppeleissä ja muilla uskonnollisilla paikoilla, sairaaloissa ja huoltoasemilla.

Tupakointiin liittyviä sääntöjä on tiukennettu monilla Thaimaan rannoilla. Laki ei suoraan kiellä rannalla juomista, mutta yleiset puistot mainitaan paikkoina, joissa alkoholia ei saa juoda. Asia kannattaa arvioida oman tilannetajun mukaan.

Monissa Thaimaan suosituissa bilekohteissa kaupitellaan alkoholilla täytettyjä ämpäreitä, joiden kanssa juhlijat liikkuvat ympäriinsä katuja pitkin. Lomakohteiden ulkopuolella tällaista toimintaa ei kuitenkaan todennäköisesti katsottaisi hyvällä.

Humalassa örveltäminen ei kuulu thaimaalaiseen kulttuuriin. Thaimaassa itsensä nolaaminen julkisesti on lähes pahinta, mitä paikalliset voivat kuvitella.

Lue myös: Joko maistoit näitä Thaimaassa? 5 suosittua juomaa, jotka tulevat vastaan lomalla

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Thaimaan kalenteri

Miksi Thaimaassa eletään aivan eri vuotta kuin Suomessa? Vilkaisu kalenteriin lyö ällikällä

Thaimaa

Seitsemän asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Thaimaan Phuketissa

Thaimaan sääilmiöt

Thaimaan sääilmiöt selitettyinä – nämä voivat osua lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja