Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tunnetko Thaimaan alkoholisäännöt? Myyntikiellot saattavat yllättää turistin – lue 5 faktaa

Shutterstock artikkelin kuva
Ruoka ja juomat
Mitä asioita matkailijan pitäisi tietää Thaimaan alkoholilaista?
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 05.03.2019
facebook   whatsapp

1. Alkoholia löytyy helposti Thaimaassa

Jos haluat korkata Thaimaassa loman kunniaksi kylmän oluen, ei sellainen koskaan ole kaukana. Alkoholijuomia myydään ravintoloiden ja baarien lisäksi lähes kaikissa supermarketeissa ja kioskeissa. Huoltoasemilla alkoholijuomien myynti on kielletty.

Olut ja väkevät alkoholijuomat ovat suosituimpia juomia, kun taas tuontiviinit ovat usein verrattain kalliita. Paras valikoima viinejä löytyy isoista supermarketeista. Muslimien pyörittämissä ravintoloissa ja kaupoissa alkoholi ei yleensä kuulu valikoimaan.

2. Virallinen ikäraja on 20

Olisitko arvannut, että Thaimaassa alkoholijuomien ostamisen ja nauttimisen virallinen ikäraja on korkeampi kuin Suomessa? Lain mukaan alkoholijuomat sallitaan vasta 20-vuotiaille. Ikärajoja ei kuitenkaan valvota tarkasti, ja on epätodennäköistä, että kukaan kyseenalaistaa 18-vuotiaan turistin juomista. Virallisista säännöistä on kuitenkin hyvä olla tietoinen.

3. Myynti kielletty tiettyinä kellonaikoina

Thaimaassa on voimassa erikoinen laki, joka kieltää alkoholijuomien myynnin kolmen tunnin ajan keskellä päivää. Supermarketit ja muut myymälät voivat kaupitella alkoholia kello 11–14 sekä 17–00. Pienet, vain käteisrahaa käyttävät kioskit saattavat tosin kiertää sääntöjä.

Vaalipäivät ja uskonnolliset juhlapyhät puolestaan katkaisevat alkoholimyynnin kokonaisen vuorokauden ajaksi.

ShutterstockHuomioi nämä alkoholiin liittyvät säännöt Thaimaassa
Phuketin Patong on yksi Thaimaan riehakkaimmista bilekeskittymistä.

4. Jos otat, älä aja

On monta syytä siihen, että Thaimaassa ei kannata harkita ottavansa edes yhtä alkoholijuomaa ja lähtevänsä sen jälkeen liikenteeseen. Rattijuopumukseen suhtaudutaan Thaimaassa vakavasti, etkä varmasti halua asettaa itseäsi paikallisen lainsäädännön armoille.

Thaimaan kaoottisella liikenteellä on äärimmäisen huono maine. Erityisesti vilkkaissa kohteissa ajaminen on haastavaa jo silloin, kun kaikki aistit ovat valppaina.

5. Saako julkisella paikalla juoda alkoholia?

Thaimaassa ei ole voimassa lakia, joka selkeästi kieltäisi alkoholin juomisen kaduilla ja julkisilla paikoilla. Se on kuitenkin tiukasti kielletty esimerkiksi temppeleissä ja muilla uskonnollisilla paikoilla, sairaaloissa ja huoltoasemilla.

Tupakointiin liittyviä sääntöjä on tiukennettu monilla Thaimaan rannoilla. Laki ei suoraan kiellä rannalla juomista, mutta yleiset puistot mainitaan paikkoina, joissa alkoholia ei saa juoda. Asia kannattaa arvioida oman tilannetajun mukaan.

Monissa Thaimaan suosituissa bilekohteissa kaupitellaan alkoholilla täytettyjä ämpäreitä, joiden kanssa juhlijat liikkuvat ympäriinsä katuja pitkin. Lomakohteiden ulkopuolella tällaista toimintaa ei kuitenkaan todennäköisesti katsottaisi hyvällä.

Humalassa örveltäminen ei kuulu thaimaalaiseen kulttuuriin. Thaimaassa itsensä nolaaminen julkisesti on lähes pahinta, mitä paikalliset voivat kuvitella.

Lue myös: Joko maistoit näitä Thaimaassa? 5 suosittua juomaa, jotka tulevat vastaan lomalla

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (4) Jätä kommentti

  1. Thaimaa muuttuu. Olemme matkustaneet Thaimaassa reilut 20 vuotta, useamman kerran vuodessa. Thaimaa on ollut tukikohtamme ottaa haltuun koko kaakkoinen Aasia. Aiemmin viinin ja talouskonjakin löytäminen oli työn takana ja hinnat suolaiset, vain olutta ja paikallista viskiä löytyi helposti. Vatsataudit pidimme loitolla kantamallla maahan aina vähintään litra konjakkia aamuryypyiksi, ja joskus viiniä illan iloksi, lentokoneesta yleensä. Koskaan ei kukaan rajalla kysynyt mitään. No, nyt pari viikkoa sitten ostimme Vantaalta tavalliset litran talouskonua ja hetken mielijohteesta 3L viinikanisterin, joka on kätevämpi käytössä kuin pullot. Kas kummaa, tullivirkailija juoksi peräämme ja suoritti tullitarkastuksen. Tulos: alkoholijuomien luovutus ja reilu 11000 BHT sakko! Hauskin havainto oli, että kotimaan lennolle mennessäme kentän kaupasta löytyi ihan kohtuuhintainen Hennessy, ja viinipulloja! Sitten Phanganin saarelta olisi löytynyt marketista lisää. Uusi Ohje: Älä vie sinne enää mitään viinaa tai viiniä Suomesta, se ei kannata koska paikalta löytyy kun vähänkin etsii! Sallittua ulkomaan tuontia on litra ihan mitä tahansa alkoholijuomaa/henkilö. Kaikki menee takavarikkoon jos määrä ylittyy. Yhteen lasketaan niin olut, viini kuin viinakin.


  2. Eipä sitä humalassa humputtelu ole ongelma, mutta hyvä tietää kuitenkin. Informatiivinen postaus :)


  3. Nuorempana matkustin paljon, työni vuoksi. Mitään vakavaa ei koskaan sattunut, ihme kyllä, vaikka välillä juotiinkin kuin suomalaiset. Ja sellaisen vinkin voisin antaa että paikallisten tapojen ja ihmisten, vaatetuksen, asumisen, ruuan tms. pilkkaaminen tai mikä pahinta ylenkatsonta ei ole sopivaa, ei sitten missään.


  4. “Humalassa örveltäminen ei kuulu thaimaalaiseen kulttuuriin. Thaimaassa itsensä nolaaminen julkisesti on lähes pahinta, mitä paikalliset voivat kuvitella.”

    Väärin, jos toinen nolaa sinut on pahinta mitä voi kuvitella. Tämä lisättynä siihen että Thaimaalaset kännipäissään örveltävät ja nolaavat toisen kännissä örveltävän on yhteydessä 10,000-15,000 vuosittaiseen ampuma-aserikokseen, joissa kuolonuhri. Kännipäissään menetetään kasvot, haetaan ase, ammutaa nolaaja ja sitten aamulla ihmitellään että eihän hän sitä tarkoittanut…. Kännissä myös örveltävät ihan riittävästi myös liikenteessä. Yli 15,000 kuolonhria liikenteessä vuosittain johon lasketaan kolaripaikalla olevien uhrien määärä. Vuosittain sairaalahoitoon toimitetaan lähes miljoona ihmistä liikenneonnettomuuksian vuoksi, mutta silti kouluissa ei voida opettaa liikennesääntöjä, eikä televisioissa voida esittää liikennekampanjoita…. Thaimaa on ennen ollut paratiisi. Tätä nykyään turismin, sekä paikallisten itsensä pilaama. Asuin siellä viisi vuotta, enkä kadu sitä hetkeäkään, mutta palasin Suomeen kun “paloin loppuun” paikallisten kanssa.


  5. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.