Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Varo tätä Thaimaassa – yksi asia on suomalaisten lomaparatiisissa kehnommin kuin missään muualla

Inka Khanji artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Tätä kaikkia paikallisia ja matkailijoita koskettavaa ongelmaa ei ole saatu kitkettyä pois Thaimaasta.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 15.12.2017
facebook   whatsapp

Thaimaassa eniten kuolettavia liikenneonnettomuuksia

Suomalaistenkin rakastama Thaimaa on helppo ja turvallinen lomakohde, jonne matkustaminen on monille jo yhtä tavallista kuin Kanariansaarille. Erästä vakavaa ongelmaa maassa ei kuitenkaan ole saatu kuriin.

World Atlas on listannut Thaimaan liikenteen koko maailman vaarallisimmaksi. Rankkaus perustuu raportoituihin kuolettaviin liikenneonnettomuuksiin jokaista 100 000 asukasta kohden. Vuonna 2016 Thaimaassa kuoli keskimäärin 50–60 henkilöä päivässä.

Maailman terveysjärjestö WHO on puolestaan listannut Thaimaan liikenteen maailman toiseksi kuolettavimmaksi Libyan jälkeen tutkimuksessa, jossa vertailtiin 180 maata.

Liikenneturvallisuus on puhuttanut Thaimaassa jo pitkään. Erityisesti vuodenvaihteen lomakausi sekä keväinen Songkran-juhla vaativat perinteisesti runsaasti kuolonuhreja joka vuosi. Thaimaassa puhutaankin pahaenteisesti “seitsemästä vaarallisesta päivästä”.

Ratkaisuksi Thaimaan kaoottiseen liikenteeseen on esitetty muun muassa kojelautakameroiden muuttamista pakollisiksi. Maassa uskotaan, että mahdollisuus autoilijoiden törttöilyjen julkistamiseen sosiaalisessa mediassa saisi ihmiset miettimään käytöstään kahdesti.

Don’t Drive Drunk -järjestön Thaejing Siripanit kommentoi, että thaimaalaiset kyllä tuntevat liikennesäännöt, mutta eivät vain kunnioita niitä. Humalassa autoilu on maassa vakava ongelma.

Suurin osa heikomman liikenneturvallisuuden maista on Top 10 -listalla Afrikan maita. Mukana on myös Iran. Listaan on merkitty liikennekuolemien määrä 100 000 asukasta kohden.

Turvattomin liikenne – Top 10

1. Thaimaa (36,2)
2. Malawi (35)
3. Liberia (33,7)
4. Kongon tasavalta (33,2)
5. Tansania (32,9)
6. Keski-Afrikan tasavalta (32,4)
7. Iran (32,1)
8. Ruanda (32,1)
9. Mosambik (31,6)
10. São Tomé ja Príncipe (31,1)

Lähde: Bangkok Post, World Atlas
Kuva: Inka Khanji

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Olen täysin erimieltä. Kenenkään ei pitäisi ottaa mallia Thaimaan liikenteestä. ChiangMai:ssa kuukauden kokemus osoitti, ettei suojatie merkitse mitään. Päin punasia ajetaan surutta. Neljä skooterin kyydissä jollain voi olla kypärä. Kypärä pakko maassa on.


  2. Huomattavasti mainettaan parempaa tuo liikenne thaimaassa on. Olisi paljon suomessa opittavaa sieltä, liikenne on vauhdikasta, toimivaa ja etenkin kohteliasta. Ajoneuvokanta melko tuore ja autot ehjiä eikä näytä romurallin jäljiltä vaikka ajosuorite kuitenkin melko suuri. Pimeällä meno onkin hivenen villimpää mistä tuo tilastosijoitus varmaan johtuu. Etenkin mopot, työlaitteet ja raskaskalusto mutta myös muut autot, valot on mitä sattuu. Singhassa kulkijoita joka liikkujaryhmässä reilusti, eli kännissä toikkarointi on aika yleistä. Varovaisuus on valttia ja tietenkin pitää muistaa tuo vasemmanpuoleinen liikkenne.


  3. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.