Hyppää sisältöön

Onko edessä loma Thaimaassa? Vältä yleinen ensimmäisen päivän moka: ”Ihan joka ikinen tekee näin”

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 13.09.2017
Thaimaan kuumaan aurinkoon tottumaton iho palaa nopeasti loman alussa, mistä syystä matkan alussa onkin syytä ottaa aurinkoa hyvin harkitusti.

Älä polta ihoa Thaimaan auringossa

Thaimaassa palkittua Aava Resort -hotellia pitävät suomalaiset Kati Häkkinen ja Atte Savisalo tietävät, mitä klassikkomokia kaikki matkailijat tekevät lomamatkallaan. Tyypillisin virhe sattuu jo ensimmäisenä matkapäivänä – ja saattaa pahimmillaan pilata koko loman.

Hotellinomistajien mukaan niin suomalaiset kuin muutkin matkailijat haluavat ottaa kaiken irti Thaimaan lämpimästä auringosta jo ensimmäisenä päivänä. Siitä syystä he ottavat aurinkoa varomattomasti tai huonosti suojattuna, tavoitteenaan kaunis rusketus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Tulos on se, että matkailijat ovat niin punaisia, että heidät tekisi mieli lähettää sairaalaan, täräyttää Kati Häkkinen.

Ensimmäisen lomapäivän palovammoja hoidetaan ahkerasti seuraavina päivinä, ja luksushotellin omistajat kertovatkin palanutta ihoa helpottavan aloe vera -hieronnan olevan kylpylähotellin suosituimpia hoitoja.

– Erityisesti silloin kun meillä on pohjoismaisia vieraita, tilaamme aloe veraa jopa kolme kertaa viikossa, sillä ihmiset polttavat itsensä niin pahasti. Heidän pitäisi pysytellä poissa auringosta mutta se ei tunnu olevan mahdollista, kun kerta ovat lomalle tulleet, Häkkinen ihmettelee.

>> Lue myös: Palaneet kasvot ja kosketusherkkä iho – tässä suomalaisten auringonottokokemuksia

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Istockphoto

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Thaimaan kalenteri

Miksi Thaimaassa eletään aivan eri vuotta kuin Suomessa? Vilkaisu kalenteriin lyö ällikällä

Thaimaa

Seitsemän asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Thaimaan Phuketissa

Thaimaan sääilmiöt

Thaimaan sääilmiöt selitettyinä – nämä voivat osua lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja