Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Mitä Thaimaan yöelämästä pitäisi tietää ennen matkaa? 10 nopeaa vinkkiä

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Rantabileitä, neonvaloja, kattobaareja ja karaokea. Mitä Thaimaan yöelämältä voi odottaa?
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 11.10.2019
facebook   whatsapp

1. Thaimaan parhaat bilekohteet

Haluatko nauttia Thaimaassa rantojen lisäksi myös yöelämästä? Sopivan bilekohteen valinta riippuu siitä, millaista menoa etsit.

Bangkokista löydät kaikkea reppureissaajien 24 tuntia vuorokaudessa sykkivästä Khao San Roadista hienostuneisiin kattobaareihin, jossa viihtyvät sekä matkailijat että kaupungin eliitti. Myös Thaimaan parhaat klubit ja yökerhot sijaitsevat Bangkokissa.

Thaimaan isoin saari Phuket tarjoaa vilkasta yöelämää viikon jokaisena päivänä. Koh Phanganin saari tunnetaan kerran kuukaudessa järjestettävistä täydenkuunbileistä. Pattayalla on kyseenalainen maine go go -baareineen. Pohjoisen Chiang Mai on kansainvälinen opiskelijakaupunki.

Bileiden määrä tai yöelämän vilkkaus ei aina ole suhteessa kohteen kokoon. Esimerkiksi pikkuiselle Koh Phi Phin saarelle lähdetään usein nimenomaan juhlimaan.

Lue myös: Kippistä suurkaupungin katolla – Bangkokin 5 parasta kattobaaria

2. Huomioi 20 vuoden ikäraja

Vuonna 2008 Thaimaassa nostettiin alkoholin ostamisen ja nauttimisen ikäraja 18 vuodesta 20 vuoteen. Lain mukaan myös turistien olisi siis oltava 20-vuotiaita voidakseen ostaa alkoholijuomia ja päästäkseen sisään klubeille. Käytännössä henkilöpapereita kysytään Thaimaassa kuitenkin vain harvoin.

3. Koska juhlat alkavat?

Bilekaduilla tunnelma alkaa tiivistyä heti hämärän laskeuduttua. Iltaa aloitellaan ravintoloissa ja baareissa, joista voi myöhemmin siirtyä klubeille. Thaimaassa tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä, sillä monet viihtyvät rennoissa pubeissa koko yön.

Virallisesti useimmat baarit ja yökerhot sulkeutuvat yhdeltä tai kahdelta yöllä, mutta vilkkaimmissa bilekeskittymissä menoa löytyy helposti aamun pikkutunneille saakka.

ShutterstockThaimaan vilkkaimmat bilekohteet
Patong on Phuketin villein bilekeskittymä. Kaikki eivät alueella viihdy.

Suosituissa turistikohteissa bilettämään voi lähteä koska vain viikonpäivästä riippumatta. Jos taas mielit juhlimaan paikallisten kanssa, ovat perjantai ja lauantai vilkkaimpia iltoja.

4. Pukukoodi vaihtelee Thaimaan yössä

Olisi helppoa olettaa, että Thaimaan yöelämässä pärjää samoilla hellevaatteilla kuin rannoillakin. Reppureissaajien bileissä näin onkin: suurin osa asiakaskunnasta pukeutuu samoihin katukojuista ostettuihin vaatteisiin ja varvassandaaleihin. Bangkokin hienostuneissa kattobaareissa paikalliset pukeutuvat kuitenkin tyylikkäästi.

Jos suunnittelet käyväsi loman aikana tyylikkäämmissä baareissa, jotka sijaitsevat esimerkiksi luksushotellien yhteydessä, kannattaa mukaan varata vähintään siistimmät kengät.

5. Karaokea ja show-esityksiä

Thaimaan yöelämään kuuluu oleellisena osana karaoke. Paikalliset rakastavat karaokea, eivätkä arkaile kajauttaa korkealta ja kovaa, vaikka oma lauluääni ei olisikaan parhaasta päästä. Liity joukkoon ja pidä hauskaa! Täällä naapurisi ei todennäköisesti kävele vastaan.

Ladyboyt kuuluvat niin ikään vahvasti thaimaalaiseen kulttuuriin, eikä transsukupuolisuutta vierasteta. Ladyboyt järjestävät upeita show-esityksiä, joita kutsutaan yleensä kabareeksi. Esitykset sisältävät tanssia, laulua, näyttäviä asuja ja sketsejä.

6. Miksi Thaimaassa juodaan ämpäristä?

Thaimaan saarilla alkoholijuomia myydään usein erikoisella tavalla. Yksittäisten drinkkien sijaan matkailijoille kaupitellaan ämpäreitä, joihin on asetettu valmiiksi viinapullo, jäitä, pillejä sekä virvoitusjuomia. Sekoituksen voi tehdä itse ja jakaa ystävien kanssa. Ämpärit ovat suosittuja erityisesti reppureissaajien keskuudessa.

Lue myös: Joko maistoit näitä Thaimaassa? 5 suosittua juomaa, jotka tulevat vastaan lomalla

7. Katso, mitä juot

Thaimaassa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mitä alkoholia juo ja mistä drinkkinsä tilaa. Jos juoma kuulostaa liian halvalta tai se kaadetaan epäilyttävästä pullosta, harkitse siirtyväsi johonkin muualle. Ei ole mahdotonta, että rahaa säästääkseen pienemmät kuppilat käyttävät drinkkien pohjana itse valmistettua viinaa, joka voi pahimmillaan olla hengenvaarallista.

Inka KhanjiJuo varovasti Thaimaassa
Älä jätä juomaa vartioimatta Thaimaassa.

Älä ikinä ota tuntemattomalta henkilöltä vastaan juomaa ilman, että olet nähnyt mistä se kaadetaan. Omaa drinkkiä ei myöskään voi jättää hetkeksikään vartioimatta.

8. Älä koske huumeisiin

Thaimaassa kehotus pysyä kaukana huumausaineista ei ole vain kulunut lauseenparsi: täällä neuvoa todella kannattaa noudattaa. Thaimaan lainsäädäntö suhtautuu kaikkiin huumausaineisiin erittäin vakavasti, ja rangaistukset ovat kovia. Thaimaassa on käytössä jopa kuolemanrangaistus huumerötöksistä. Mikään bilehuume ei Thaimaassa ole riskin arvoinen.

Thaimaan korruptoitunut poliisi saattaa myös tehdä yhteistyötä huumeita kaupittelevien henkilöiden kanssa. Jos turisti haksahtaa ostamaan laittomia aineita, voi poliisi takavarikoida aineet ja selvittää tilanteen vaatimalla itselleen tietyn rahasumman.

9. Thaimaan yöelämän lieveilmiöt

Tietyissä Thaimaan turistikohteissa ei voi olla törmäämättä turismin ja yöelämän räikeimpään lieveilmiöön prostituutioon. Vaikka prostituutio on Thaimaassa virallisesti lailla kielletty, katsotaan sitä pitkälti läpi sormien. Turistina kannattaa miettiä kaksi kertaa, haluaako olla osa ilmiötä.

Thaimaassa kannattaa välttää liiallista humaltumista. Kaikkien suosituimpien turistikohteiden yöelämässä on myös pitkäkyntisiä, joille juopunut turisti on helppo uhri. Jos joudut Thaimaan yössä vaikeuksiin, voit kääntyä turistipoliisin puoleen.

Lue myös: Mitä turistipoliisi tekee Thaimaassa? Näissä asioissa sinäkin voit saada apua

10. Mitä juhliminen maksaa Thaimaassa?

Sisäänpääsymaksut ovat Thaimaassa käytössä lähinnä isoilla klubeilla. Turisteille tyypillinen pääsymaksu on 200–500 bahtia eli noin 6–15 euroa, ja hintaan saattaa sisältyä yksi tai useampi juoma. Naiset saattavat päästä sisään halvemmalla kuin miehet.

Alkoholi ei Thaimaassa ole varsinaisesti kallista, mutta ei erityisen halpaakaan. Korkeilla hinnoillaan erottuu erityisesti viini, kun taas esimerkiksi paikallinen viski on huokean hintaista. Ravintolassa paikallisen oluen yleisin hinta on noin 70–100 bahtia eli noin 2–3 euroa.

Lue myös: Tunnetko Thaimaan alkoholisäännöt? Myyntikiellot saattavat yllättää turistin – lue 5 faktaa

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock ja Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.