hero taustakuva

Älä ihmettele, jos naapurit repeävät kun sanot tämän kohteen nimen – 5 hauskaa faktaa Thaimaan Phi Phi -saarista

Inka Khanji artikkelin kuva
Rantalomat
Andamaanienmerellä sijaitsevat Phi Phi -saaret ovat tuttuja monelle Thaimaan-kävijälle. Lue hauskat faktat kuuluisista saarista!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 23.12.2016
facebook   whatsapp

1. Phi Phi -saaria on yhteensä kuusi

Jotkut Thaimaan-kävijät voivat puhua Phi Phi -saaresta, mutta todellisuudessa kyseessä on saariryhmä, johon kuuluu kuusi saarta: Phi Phi Don, Phi Phi Ley, Bida Nai, Bida Nok sekä hauskasti nimetyt Ko Pai eli Bambusaari ja Ko Yung eli Hyttyssaari. Saaret sijaitsevat noin 50 kilometrin päässä matkailijoiden suosimasta Phuketista, joten ne ovat tunnettuja päiväretkikohteita.

2. Kuuluisin paikka on tuttu suosikkielokuvasta

Phi Phi Ley -saarella sijaitseva Maya Beach on saarten kaikkein tunnetuin kohde. Näyttävä ranta tuli tutuksi vuonna 2000 kuvatussa Leonardo DiCaprion tähdittämässä The Beach -elokuvassa. Upea hiekkaranta, mahtavat kalliot ja turkoosi vesi kiinnostavat matkailijoita kovasti, mikä näkyy paikan päällä väenpaljoutena.

3. Saarilla ei ole moottoriajoneuvoja

Phi Phi -saarilla on turha kuvitella pääsevänsä liikkumaan autolla tai edes skootterilla, sillä virallisesti saarilla ei ole moottorilla varusteltuja kulkuneuvoja. Sen sijaan kulkuvälineenä Phi Phillä toimii lukematon määrä pitkähäntäveneitä, jotka kuljettavat vierailijoita paikasta toiseen. Maissa liikkuminen hoituu näppärästi kävellen tai polkupyörällä, sillä välimatkat ovat lyhyitä.

4. Vain kaksi vuodenaikaa

Saarilla on vain kaksi vuodenaikaa: kuuma ja märkä. Kuumana vuodenaikana ilma on kuiva ja erittäin lämmin. Marraskuusta huhtikuuhun kestävän kuuman kauden aikana lämpötilat ovat reilusti 30 asteen yläpuolella. Märkä kausi kestää toukokuusta lokakuuhun, jolloin lämpötilat ovat hieman maltillisemmat: vähän alle 30 astetta. Runsaat sateet takaavat hyvin kostean ilman.

5. Nimi herättää erikoisen mielikuvan

Phi Phi -saarten nimi lausutaan ilman h-kirjainta: Pii Pii, joka voi englanniksi kuulostaa hieman huvittavalta, sillä se viittaa vihjaukseen vessakäynnistä. Saarten nimi on kuitenkin peräisin malesian kielestä, ja alkuperäinen virallinen nimi oli kokonaisuudessaan Pulao Pi ah Pi. Matkailijat ovat kuitenkin varmasti kiitollisia nimen lyhyemmästä versiosta.

>> Löydä tämän hetken halvimmat lennot Thaimaahan Rantapallon lentohaun avulla!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.