Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Yksi helppo asia, mikä jokaisen kannattaisi tehdä hotellihuoneessa – voi pelastaa matkasi

Istockphoto artikkelin kuva
Hotellit
Matkalaukun ja likapyykkien paikka ei ole hotellihuoneen lattialla - tärkeästä syystä.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 21.11.2018
facebook   whatsapp

Älä jätä matkalaukkua ja likapyykkejä hotellihuoneen lattialle

Kaikki tietävät luteiden olevan hotellien ja muiden majapaikkojen kiusallisimpia vitsauksia, mutta harva muistaa pitää varansa astuessaan sisään hotellihuoneeseen. Oikeaoppisen ludetarkastuksen sijaan monella on kiire laskea matkalaukku lattialle ja heittäytyä itse muhkean hotellisängyn päälle.

Valitettavasti liiankin rentoon lomatunnelmaan virittäytyminen voi joskus kostautua matkailijalle. Yksinkertaisilla vinkeillä mahdollisen ludetartunnan voi nimittäin välttää kokonaan.

Yleisen harhaluulon mukaan luteita voi tarttua vain vaatimattomista majapaikoista. Jossain määrin onkin totta, että nuhruisessa majapaikassa riski on suurempi kuin luksushotellissa, mutta luteiden on mahdollista levitä kenen tahansa mukana. Hotellivieras ei voi koskaan tietää, missä tätä ennen samassa huoneessa majoittunut matkailija on aiemmin yöpynyt.

Tutkijoiden mukaan ludeongelma on kasvamassa maailmanlaajuisesti, ja lutikoiden hävittäminen on muuttunut aiempaa hankalammaksi. Yhtenä syynä pidetään lisääntynyttä matkailua ja reissaajien mukana maasta toiseen leviäviä luteita.

Kotiin matkalaukun mukana matkustavia luteita voi torjua säilyttämällä matkalaukkua sille varatun telineen päällä tai kaapissa. Pahin virhe on laskea matkalaukku hotellihuoneen lattialle ja säilyttää sitä avonaisena loman ajan.

Neuvoa on hyvä noudattaa silloinkin, kun huoneesta ei löydy lutikoita tarkastuksen aikana. Ne voivat nimittäin levitä huoneesta toiseen myöhemmin, ja vain harva matkailija tulee tehneeksi päivittäistä ludetarkastusta.

Samalla kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, mihin laskee likapyykit. Terveyssivusto Health.com kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan luteita vetävät puoleensa hotellivieraiden likaiset vaatteet.

Ihmiskehon ja ihmisen tuoksun tiedetään houkuttelevan luteita, joten likapyykkejä ei tulisi koskaan heittää avonaisen matkalaukun päälle tai hotellihuoneen lattialle. Asiantuntijat neuvovat matkailijoita säilyttämään reissun aikana likaantuneita vaatteita suljetussa pussissa.

>> Lue myös: Näin tarkistat hotellihuoneen luteiden varalta

Lähde: Health.com, Health.com
Kuva: Istockphoto

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Once it very well may be less expensive to book a lodging with an outsider site is the point at which you book a Hotwire or Priceline Express Deal. … Priceline claims you can set aside to 60% with their Express Deals. Hotwire Hot Rates can likewise spare you up to 60% on the off chance that you hold up until the last moment to book.


  2. Ongelma on vain siinä että hotellihuoneissa ei ole kuin yksi teline/taso matkalaukulle varattuna. Pariskunnan matkustaessa yleensä on kummallakin oma laukkunsa, saati sitten jos matkustaa kaverin kanssa.


  3. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.