Hyppää sisältöön

Yksi helppo asia, mikä jokaisen kannattaisi tehdä hotellihuoneessa – voi pelastaa matkasi

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 24.12.2023
Matkalaukun ja likapyykkien paikka ei ole hotellihuoneen lattialla - tärkeästä syystä.

Älä jätä matkalaukkua ja likapyykkejä hotellihuoneen lattialle

Kaikki tietävät luteiden olevan hotellien ja muiden majapaikkojen kiusallisimpia vitsauksia, mutta harva muistaa pitää varansa astuessaan sisään hotellihuoneeseen. Oikeaoppisen ludetarkastuksen sijaan monella on kiire laskea matkalaukku lattialle ja heittäytyä itse muhkean hotellisängyn päälle.

Valitettavasti liiankin rentoon lomatunnelmaan virittäytyminen voi joskus kostautua matkailijalle. Yksinkertaisilla vinkeillä mahdollisen ludetartunnan voi nimittäin välttää kokonaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yleisen harhaluulon mukaan luteita voi tarttua vain vaatimattomista majapaikoista. Jossain määrin onkin totta, että nuhruisessa majapaikassa riski on suurempi kuin luksushotellissa, mutta luteiden on mahdollista levitä kenen tahansa mukana. Hotellivieras ei voi koskaan tietää, missä tätä ennen samassa huoneessa majoittunut matkailija on aiemmin yöpynyt.

Tutkijoiden mukaan ludeongelma on kasvamassa maailmanlaajuisesti, ja lutikoiden hävittäminen on muuttunut aiempaa hankalammaksi. Yhtenä syynä pidetään lisääntynyttä matkailua ja reissaajien mukana maasta toiseen leviäviä luteita.

Kotiin matkalaukun mukana matkustavia luteita voi torjua säilyttämällä matkalaukkua sille varatun telineen päällä tai kaapissa. Pahin virhe on laskea matkalaukku hotellihuoneen lattialle ja säilyttää sitä avonaisena loman ajan.

Neuvoa on hyvä noudattaa silloinkin, kun huoneesta ei löydy lutikoita tarkastuksen aikana. Ne voivat nimittäin levitä huoneesta toiseen myöhemmin, ja vain harva matkailija tulee tehneeksi päivittäistä ludetarkastusta.

Samalla kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, mihin laskee likapyykit. Terveyssivusto Health.com kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan luteita vetävät puoleensa hotellivieraiden likaiset vaatteet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ihmiskehon ja ihmisen tuoksun tiedetään houkuttelevan luteita, joten likapyykkejä ei tulisi koskaan heittää avonaisen matkalaukun päälle tai hotellihuoneen lattialle. Asiantuntijat neuvovat matkailijoita säilyttämään reissun aikana likaantuneita vaatteita suljetussa pussissa.

Lue myös: Näin tarkistat hotellihuoneen luteiden varalta

Lähteet: Health.com, Health.com

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Erikoiset hotellit Suomessa

Vau, mitä Suomi-hotelleja! Esittelyssä 25 erikoista majapaikkaa kotimaassa

Haltia Lake Lodge

Elämyksellistä majoitusta Nuuksiossa – oletko jo kokeillut luksustelttailua?

Rodoksen hotellit

Hotellivinkit Rodokselle – 12 paikkaa, joissa majoitut mukavasti

Grand Hansa, Helsinki

Historialliseen kortteliin aukesi uusi hotelli Helsingissä – tältä näyttää Grand Hansa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja