Kuva: Istockphoto
Märällä paperilla täytetyt pahvikupit auttavat korvakipuun lennolla

Tätä lentoemojen nerokasta niksiä et olisi ikinä keksinyt itse – kuulostaa oudolta, mutta poistaa korvakivun

Hullunkuriselta kuulostava niksi auttaa korvakipuun lentokoneessa.

“Mikki Hiiri -korvat” voivat pelastaa lennon

Monet matkailijat ovat joutuneet tilanteeseen, jossa lentäminen aiheuttaa lähes epätodelliselta tuntuvaa korvakipua. Erityisesti lapsille lentäminen voi muuttua korvakivun myötä tuskalliseksi.

Pahimmillaan matkustamon ilmanpaineen vaihtelut aiheuttavat korvakipua nousun ja laskun aikana. Nopeimpana ensiapuna nieleskely, haukottelu tai imeskelytabletit voivat auttaa.

Lentoyhtiö Etihad Airwaysin palveluksessa lasten kanssa työskentelevä “flying nanny” Denya Glover kertoo matkailusivusto Condé Nast Travelerille matkustamohenkilökunnan nerokkaasta niksistä, jota kannattaa kokeilla korvakipuun.

Apukeinoa varten tarvitaan kaksi pahvimukia. Molempien pohjalle laitetaan lämpimällä vedellä kasteltu nenäliina tai palanen talouspaperia. Lopuksi pahvimukit asetetaan korvia vasten.

Niksi saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta kuten monet kikkaa kokeilleet lentomatkustajat tietävät: yllättäen se todella toimii. Kupin sisään muodostuva höyry vähentää painetta ja joko poistaa kivun tai lieventää sitä.

Ilmailualalla pahvikupeista käytetään lempinimeä “Mikki Hiiri -korvat”, ja matkustamohenkilökunnalta voi pyytää niksin vaatimia tykötarpeita. Pahvikupit toimivat samaan tapaan myös aikuisille.

Vinkki kannattaa pitää mielessä erityisesti siltä varalta, että joudut joskus lentämään flunssassa. Vaikka et normaalisti kärsisi lennolla korvakivusta, voi tukkoinen nenä tehdä lentämisestä tuskaista.

Lue myös: Kärsitkö sinäkin tästä kiusallisesta vaivasta lennolla? 10 helppoa apukeinoa

Lähde: Condé Nast Traveler
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 4.10.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (9 votes, average: 2,89 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

16 kommenttia

Kuulonhuoltoliiton oman korvan mukaiset korvatulpat on paras vaihtoehto eikä kovin kalliit .itse kärsin laskeutumiskorvakivusta joten noi on parhaat ja purkka .

Minulle tarjottiin tämä kokeiluun eräällä lennolla muutamia vuosia sitten kun korviin sattui aivan järkyttävän paljo . Arvaatteko että EI toiminut, pelkkää humpuukia ja legendaa että auttaisi korvakipuun.

Ei tarvitse mitään mukeja. Tulpat korviin tai sormet korviin nousun ja laskun ajaksi. Ei satu .tulpat tai sormet estää nopean paine muutoksen tärykalvolla.

Siis tämähän on meidän lentoemäntien keskuudessa tunnettu kikka kyllä, tosin toiminta perustuu täysin kuvitelmaan. Mikki Hiiri -korvat nimeltään sen takia, että käytetään lapsille, saavat muka avun ja pystyvät muka itse vaikuttamaan. Ja kun pikkuiset keskittyvät pitämään mukeja korvilla unohtuu kipukin hetkeksi. Muutaman kerran joku aikuinen pyytänyt itselleen :D Arvaa repeekö nauru takakeittiössä :D :D :D

Vanha, 30 vuotta ja hyväksi todettu niksi. Lentoemännät eivät nykyään enään suostu tähän.

Ikiaikainen niksi tunnetaan myös Mikki Hiiri -korvina ja opetetaan lähinnä lapsille, jotka ei osaa paineistaa korviaan uudelleen.

Meillä tuo oli ensimmäistä kertaa lapsella jo v 88. Toimii. Mukiin kehittyy vesihöyryä joka avaa korvat, ei se tiivis paikallaolo.

omalla kohdalla koen kovaa kipua laskun aikana ja jälkeen. tähän auttaa kun laittaa ennen laskeutumisen aloitusta noin 40 minuuttia aikaisemmin nenään nenäsuihketta. itse käytän suolaliuosta. samaan aikaan kannattaa siemailla vettä pullosta ja yrittää haukotella. ehkä nenä korva kanava menee ilman voitelua jotenkin jumiin ja aiheuttaa kipua ja kuulo huononeen vähäksi aikaa tosi paljon. toivottavasti tästä on muillekin apua.

Ihan hauska keksitty lentoemäntien huuhaatarina taas. Mutta fysikaalisesti mahdoton. Mukia ei voi pitää niin kovalla voimalla korvia vasten, ettei ilma vuotaisi ihon ja mukin välistä sisälle tai ulos. Vaikka se olisikin mahdollista, niin pahvimuki itsessään muuttaisi silloin myös muotoaan ilmanpaineen vuoksi eikä mitään vaikutusta olisi. Lisäksi mukeja olisi pidettävä korvilla koko lennon ajan noususta laskuun. En myöskään ole koskaan nähnyt kenenkään lentoemännän pitävän mukeja korvillaan.
Paras tapa tasata korvien paineita on puristaa sieraimet kiinni ja puhaltaa tai sisäänhengittää ilmaa tasatakseen korvan paineita aivan samoin kuin sukeltajatkin tekevät.

Minulle auttanut Nasolin nenäsumute ja korviin earPlanes korvatulpat. Ennen aina kova kipu otsassa.

Kyllä auttaa! Kokemusta on! Minulle alkoi flunssan oireet ja nousi lennolla kova kuume. Siten lumakalvot olivat turvoksissa. Laskussa pää tuntui räjähtävän, kipu oli erittäin kova. Lentoemo kiikutti kertakäyttömukeista värkätyt “mikkihiiri kupit”, joita painoin korville. Lämmin höyry auttoi, paine väheni huomattavasti. Ei siis tarvinnut pidellä koko kuuden tunnin lennon ajan.

Ei ole huuhaata. Mukikonsti on testattu jo yli 30 vuotta sitten, kun lapset olivat pieniä. Yhdelle tuli kova korvakipu laskeutumisen aikana. Onneksi lomalennolla oli mukana vanhempi kokenut lentoemäntä, joka riensi apuun kertakäyttömukeineen, joiden pohjalla oli kostutettua talouspaperia. Mukit painettiin vasten kipuilevan lapsen korvia. Kipu helpottui ja koneellinen ihmisiä säästyi korvakipuisen lapsen sydäntäsärkevältä huudolta. Olen vieläkin kiitollinen lentoemännän avusta.

Ei mitään huuhaata vaan auttaa paljon paremmin kuin nenän sulkeminen tai haukottelu,nasolin suihke n15 min ennen nousua ja laskua on myös erittäin hyvä keino kivuttomaan lentoon, muuten se on lääkärin antama ohje.

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *