Hyppää sisältöön

Matkailijan 5 tapaa hyödyntää etälääkäriä – nopea, helppo ja edullinen apu mistä vain

  • Palmuja rannalla
Ilmoitus Päivitetty: 29.02.2024
Etälääkärin vastaanotolle pääsee keskimäärin 15 sekunnissa mistä vain.

MAINOS: LÄÄKÄRI TASKUSSA

Tiesitkö, että yksityislääkärille on mahdollista päästä mistä vain – jonottamatta ja terveyskeskusmaksun hinnalla?

LääkäriTaskussa-palvelun avulla etälääkäri on puhelimessasi aina mukana. Etälääkärin vastaanotolle pääsee keskimäärin 15 sekunnissa.

Tapaaminen lääkärin kanssa tapahtuu kätevästi chatin kautta tai videoyhteydellä. Tarvittaessa keskusteluun voi liittää myös kuvia, dokumentteja ja ohjeita.

Etälääkärikäynti sopii kaikille opiskelijoista ja kiireistä arkea elävistä työikäisistä ikäihmisiin. Palvelu on suunniteltu helppokäyttöiseksi myös niille, jotka eivät ole kovin tottuneita tietokoneen käyttäjiä.

– Voimme hoitaa asioita, jotka eivät vaadi fyysisiä tutkimuksia. Tällaisia ovat esimerkiksi sairauslomatodistukset, silmätulehdukset, iho-ongelmat, allergiaoireet ja hengitystieinfektioiden arviot, kertoo vastuulääkäri Sami Kastinen.

ShutterstockLääkäri taskussa -palvelu

Etälääkärit ovat nyt suositumpia kuin koskaan nopeutensa, helppoutensa ja joustavuutensa ansiosta. Myös terveysasioita on totuttu viimeistään pandemiavuosina hoitamaan etänä. 

– Etävastaanotto on kätevä silloin, kun lääkäriin on vaikea lähteä. Ja jos vaivasta puhuminen tuntuu kiusalliselta, asian hoitaminen lääkärin kanssa chatin kautta kotona voi olla helpompaa.  

Miten erityisesti matkailijat voivat hyödyntää etälääkärin vastaanottoa? Listasimme alle viisi tyypillistä tilannetta, joissa etälääkäri palvelee matkailijaa joustavasti.

1. Sairastuminen peruuttaa matkan

Tilanne on monille tuttu: lennot ja hotellit on varattu, mutta matkan peruuttaakin yllättävä sairastuminen. Hartaasti lomaa odottaneelle pettymys on valtava.

LääkäriTaskussa-palvelussa saat edullisesti, nopeasti ja helposti lääkärintodistuksen vakuutusyhtiölle tai lentoyhtiölle. Matkaasi se ei ehkä voi pelastaa, mutta sen avulla saat haettua korvausta matkakustannuksista. 

ShutterstockEtälääkäriltä sairaustodistus vakuutusyhtiölle
Kun matka peruuntuu yllättäen, on toimittava nopeasti.

Muistathan, että todistuksia sairastumisesta ei voida kirjoittaa takautuvasti. Etälääkärille kannattaa siis hakeutua viipymättä. Todistus on tyypillisesti kestoltaan 1–3 vuorokauden mittainen, joten sairauden pitkittyessä etälääkärin on tehtävä uusi arvio.

Etälääkärin vastaanotolla saat tietysti myös hoito-ohjeet ja lääkemääräykset, joilla saat toipumisen alkuun! 

2. Matkailijan infektioiden ehkäisy

Oletko koskaan yllättynyt matkakohteen rokotussuosituksista? THL:n maakohtaisiin rokotussuosituksiin kannattaa tutustua hyvissä ajoin. Kaukokohteisiin saatetaan tarvita esimerkiksi malarian estolääkitystä ja moniin lähikohteisiinkin hepatiittirokotetta.

Etälääkäriltä saa kätevästi apua rokotetarpeen arviointiin, rokotteiden valintaan ja niihin liittyviin lääkemääräyksiin. Etälääkärikäynti kannattaa hoitaa hyvissä ajoin ennen lähtöä! 

ShutterstockEtälääkäriltä resepti rokotteisiin
Etälääkäriltä saat reseptin matkalle tarvittavia rokotteita varten.

Erityisesti kotimaassa matkaillessa punkkikausi on monille tuttu vitsaus jo alkukeväästä pitkälle syksyyn. Punkkien levittämään puutiaisaivokuumeeseen on saatavilla rokote, jonka tarpeen voi arvioida etälääkärin kanssa ja samalla saada siihen reseptin.

3. Sairastuminen matkalla

Joskus sairastuminen yllättää matkalla, vaikka olisitkin rokottautunut ja varautunut maitohappobakteereilla.

Ulkomailla matkailijoita suositellaan kääntymään akuutissa tilanteessa aina paikallisen terveydenhoidon puoleen. Mikäli hoitosuhteesi on alkanut jo Suomessa ennen matkaa, voidaan hoitoa helposti jatkaa myös ulkomailla. 

ShutterstockLääkäriTaskussa-palvelu
Nykyteknologia mahdollistaa sujuvat etälääkärikäynnit missä vain.

Kotimaassa reissatessa LääkäriTaskussa -palvelu on nopea ja helppo tapa päästä lääkärin juttusille vaikka hotellihuoneesta tai mökin rannasta. Saat viipymättä hoito-ohjeet ja reseptit, ja voit noutaa lääkkeet lähimmästä apteekista.

Etälääkäri voi antaa hoito-ohjeet ja lääkemääräykset pieniin infektioihin ja matkaa haittaaviin vaivoihin, kuten esimerkiksi virtsatientulehdukseen, punkin puremaan ja ihottumiin.

4. Vaivat matkan jälkeen

Sairastuitko heti matkan jälkeen tai pahentuivatko matkalla alkaneet oireet kotiin päästyäsi? Yleisimpiä reissuvaivoja ovat erilaiset vatsaoireet ja ihoreaktiot.

ShutterstockEtälääkäriltä helppo ja nopea apu
Etälääkäri auttaa arvioimaan hoitotarpeen matkan jälkeen.

Jos matkan aikana yllättäneet vaivat eivät ala helpottaa, kannattaa kääntyä etälääkärin puoleen. Etälääkäri voi arvioida riittääkö kotihoito ja mahdollinen lääkehoito vai tarvitsetko esimerkiksi laboratoriotutkimuksia. 

Etälääkärillä voit joka tapauksessa asioida suoraan kotisohvaltasi!

5. Yhteys lääkäriin mistä tahansa

Oletko joskus toivonut, että olisipa tässä nyt lääkäri, jolta voisi kysyä apua?

Etälääkäri on erinomainen valinta matkailijalle. LääkäriTaskussa-palvelun avulla saat yhteyden lääkäriin mistä tahansa – olit sitten kaupunkilomalla, laiturin nokassa kesämökillä, veneretkellä tai tunturin huipulla.

Etälääkäriä varten tarvitaan vain pankkitunnukset, toimiva verkkoyhteys sekä älypuhelin, tabletti tai tietokone. LääkäriTaskussa-palvelussa lääkäri on puhelimessasi aina mukana!

Näin käytät etälääkärin palveluja

  • Avaa LääkäriTaskussa-palvelu verkossa.
  • Tunnistaudu, maksa käyntisi ja täytä lyhyesti esitiedot lääkityksistä, allergioista ja oireista.
  • Lääkäri avaa yhteyden muutamassa sekunnissa.
  • Lääkäri antaa hoito-ohjeet ja tekee tarvittavat lääkemääräykset tai todistukset vastaanoton kuluessa.
  • Lääkärikäynnin jälkeen voit hakea siitä Kela-korvausta.
Yhteys etälääkäriin keskimäärin 15 sekunnissa

MAINOS: LÄÄKÄRI TASKUSSA

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Matkaripuli

Turistiripuli yllättää monet kesken matkan – näin torjut ja hoidat kiusallista vaivaa

Lentokonejumppa

Tämä vaara vaanii pitkällä lennolla – helpot vinkit veritulpan välttämiseksi

Näin löydät matkavakuutuksen

Matkavakuutusten ABC – löydä paras matkavakuutus

Luteiden takia matkalaukkua ei kannata säilyttää hotellihuoneen lattialla

Yksi helppo asia, mikä jokaisen kannattaisi tehdä hotellihuoneessa – voi pelastaa matkasi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja