Hyppää sisältöön

Tällaista on vaihto-opiskelu Thaimaan Phuketissa

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 08.02.2014
Tiesitkö, että vaihto-opinnot voi suorittaa myös paratiisisaarella?

Vaihto-opiskelemaan Phuketiin

Vaihto-opiskelu voi nykyään viedä eksoottiseen kaukokohteeseen toiselle puolelle maailmaa. Erinomainen esimerkki on Thaimaan Phuketissa toimiva Prince of Songkla University (PSU), joka luetaan maan 150 parhaan yliopiston joukkoon.

Prince of Songkla University tarjoaa vaihto-opiskelijoille mahdollisuuden opiskella muun muassa kaupan, hallinnon, kulttuurin, matkailun ja kielen kursseja samoilla luennoilla paikallisten opiskelijoiden kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vahvasti kansainvälistynyt yliopisto arvostaa länsimaalaisia vaihto-opiskelijoita, mutta vaatii töitä kurssisuoritusten eteen niin paikallisilta kuin ulkomaalaisilta opiskelijoilta. Vaihdossa suoritetut opinnot voidaan hyväksyä opiskelijan tutkintoon kotimaassa.

Tällä viikolla 60 kansainvälistä opiskelijaa muun muassa Suomesta, Saksasta, Ruotsista, Tšekistä ja Kiinasta aloittavat vaihto-opiskelulukukautensa Phuketissa.

Kymmenet suomalaiset opiskelevat Phuketissa

Ensimmäiset suomalaisopiskelijat lähtivät Phuketiin vaihtoon vuonna 2008. Tämän jälkeen kansainvälisyys on lisääntynyt, ja nykyään saarelle suuntaa vuosittain kymmeniä suomalaisia ja kansainvälisiä opiskelijoita Asia Exchangen kautta.

Vuoteen 2014 mennessä jo yli 500 suomalaista korkeakouluopiskelijaa on suorittanut vaihto-opiskelulukukauden Phuketissa. Opiskelijat ovat olleet tyytyväisiä eksoottiseen kohdevalintaansa.

Kaukomatkailun trendit

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viime vuonna Jyväskylän yliopistosta Phuketiin lähtenyt Tuukka Ahila pitää vaihtoa elämänsä parhaana kokemuksena.

– Vaihtoaika oli kaikkea mitä siltä uskalsin odottaa, ja vielä enemmän. Olen todella onnellinen, että päätin lähteä. En vaihtaisi tätä aikaa pois mistään hinnasta, Ahila sanoo.

Orientaatioviikko aloittaa vaihdon

Opintonsa aloittavat opiskelijat ovat myös kehuneet Phuketia vaihtokohteena. Vaihto alkaa orientaatioviikolla, jonka myötä 60 opiskelijan ryhmä tutustuu yliopistoon ja muihin opiskelijoihin.

Ohjelmassa on muun muassa tervetuloseremonia, koulupukujen hankinta, thai-kulttuurin luennot sekä hyväntekeväisyysvierailu Asia Exchangen tukemaan lastenkotiin. Viikon päätteeksi opiskelijat vierailevat Koh Phi Phi -saarella.

Aalto-yliopiston opiskelija Niklas Huitti ja Jyväskylän yliopiston Riku Huttunen ovat olleet positiivisesti yllättyneitä siitä, kuinka hyvin lukukauden alku on organisoitu.

– Olen aina ollut kiinnostunut Aasian taloudesta ja myös talven viettämisestä jossakin lämpimässä. Päätin hakea vaihtoon nimenomaan Phuketiin kavereiden suositusten myötä, Huttunen sanoo.

Molemmat suomalaisopiskelijat ehtivät kypsytellä ajatusta vaihtoon lähtemisestä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Odotan vaihdolta hyviä kursseja, matkustelua sekä uusia ystävyyksiä eri kansallisuuksista. Ajattelin aloittaa myös kalliokiipeilyn, Huitti kertoo.

Asia Exchangella on kohdeyliopistoja Phuketin lisäksi myös Bangkokissa, Malesiassa, Kiinassa ja Indonesian Balilla.

Lähde: Asia Exchange
Kuvat: Asia Exchange ja Tourism Authority of Thailand

Lue myös: Vaihto-opiskelijan ABC – näin saat kaiken irti vaihdostasi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Thaimaa

Seitsemän asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Thaimaan Phuketissa

Thaimaan käytännön vinkit

Viisi kysymystä, joihin sinäkin haluat vastauksen ennen kuin matkustat Thaimaahan

Kumpi sopii sinulle: Phuket vai Krabi?

Phuket vai Krabi – kumpi Thaimaan suosikkikohteista sopii sinulle?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja