Hyppää sisältöön

Millaisia paikalliset supermarketit ovat Thaimaassa? Lue käytännön vinkit ennen matkaa

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 13.12.2023
Jokaisella matkailijalla tulee Thaimaan-lomalla asiaa kauppaan. Millaisia supermarketit ovat lomakohteissa?

Tarvitsetko lomalla ruokakauppaa?

Lomasta ei yleensä selviä ilman kauppareissua, vaikka hotelli olisi kuinka hyvin varusteltu. Vähintäänkin juomia ja kotiin unohtuneita käyttötavaroita haetaan lähikaupasta. Monia matkailijoita myös kiinnostaa nähdä, miltä paikalliset supermarketit näyttävät ja millaisia tuotteita niiden valikoimassa on.

Useimmat matkailijat majoittuvat Thaimaassa hotellissa, jossa ei ole keittiötä. Espanjasta ja Kreikasta tutut huoneistohotellit eivät ole yleisiä Thaimaassa, joskin suosituista lomakohteista on helppo vuokrata keittiöllinen asunto tai huvila.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Shutterstock / artapartmentRuokakaupat Thaimaassa
Isoista thaimaalaisista supermarketeista matkailija löytää kaiken tarvitsemansa.

Lyhyellä lomalla varsinainen ruoanlaitto ei ole kannattavaa. Thaimaassa voit syödä edullisesti ravintoloissa, ja jos thairuoka kyllästyttää, löytyy suosituista lomakohteista runsaasti kansainvälisiä vaihtoehtoja.

Pidempään Thaimaassa lomailevien tai talvehtivien saattaa tehdä jossain vaiheessa mieli itsetehtyä ruokaa, jolloin on järkevää etsiä isompi ruokakauppa. Kannattaa huomioida, että Thaimaassa keittiöissä ei lähes koskaan ole uunia.

Thaimaassa on otettava kaikki irti edullisista ja maukkaista hedelmistä. Ne voi ostaa helposti pienittyinä suoraan katukojuista ja toreilta, jolloin tuet samalla paikallisia myyjiä.

ShutterstockMissä Thaimaassa kannattaa tehdä ruokaostokset?
Hedelmiä voi ostaa Thaimaassa helposti kaduilta ja toreilta ilman kauppareissua.

Bangkokin kaltaisissa kohteissa on kaikkea tavallisista supermarketeista isoihin hypermarketteihin ja länsimaisia tuotteita myyviin erikoisliikkeisiin. Pienimmillä saarilla taas saat tyytyä vaatimattomiin sekatavarakauppoihin, jotka todennäköisesti hyväksyvät vain käteismaksun.

Juomavettä myydään Thaimaassa lähes joka kojussa. Pyri kuitenkin etsimään isoja vesikanistereita, joista voit täyttää oman juomapullon muoviroskan vähentämiseksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

7-Eleven on lähes aina helppo löytää

Thaimaassa yksi kauppaketju on ylitse muiden ja erottuu selvästi katukuvasta. Nykyään japanilaisomistuksessa oleva amerikkalaisketju 7-Eleven on levittäytynyt Thaimaahan ja dominoi kioskimarkkinoita ylivoimaisesti. Ketjulla on Thaimaassa yli 10 000 myymälää.

Monille matkailijoille 7-Eleven riittää mainiosti niihin ostoksiin, mitä lomalla on tehtävä. Suomen R-kioskeja muistuttavista myymälöistä saa kylmiä juomia, makeisia, jogurttia, suolaisia välipaloja ja jäätelöä. Lisäksi kaupoista voi napata mukaan vaikka kahvin.

Liikkeissä myydään myös päivittäiskosmetiikkaa ja hygieniatuotteita. Jos tarvitset aurinkovoiteen, hammastahnan tai shampoon, löytyvät ne kaikki helposti 7-Elevenistä. Toisin kuin monissa pikkuliikkeissä, 7-Elevenissä voit maksaa ostoksesi kortilla.

Inka KhanjiThaimaan 7-Eleven-kioskit ovat aina auki
7-Eleven pelastaa yöllä, kun muut kaupat ovat jo sulkeneet ovensa.

Kioskeissa ei myydä varsinaisia elintarvikkeita. Jos nälkä yllättää keskellä yötä ja ainoa vaihtoehto on 7-Eleven, voi sieltä kuitenkin aina löytää pientä purtavaa kuten kuppinuudeleita, keittoja, täytettyjä voileipiä tai pizzapaloja.

Myymälöiden koot vaihtelevat. Osa on vain pieniä kioskeja, kun taas isommat liikkeet muistuttavat kooltaan supermarketteja. Monet liikkeistä ovat avoinna ympäri vuorokauden.

7-Eleven sopii monien käytännön asioiden hoitamiseen. Liikkeissä voi esimerkiksi ladata rahaa paikalliselle sim-kortille tai rikkoa ison setelin tekemällä vain pienen ostoksen. Jokainen kokenut Thaimaan-reissaaja tietää myös sen helpottavan tunteen, kun pääset pakenemaan hellettä ilmastoituun kioskiin.

Thaimaassa on myös muita vastaavanlaisia kauppaketjuja. 7-Elevenin tunnetuin kilpailija on Family Mart.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Isoja ruokakauppoja on vilkkaissa lomakohteissa

Jos haluat tehdä varsinaisia ruokaostoksia ja hankkia kaiken tarpeellisen saman katon alta, kokeile isoa supermarkettia tai hypermarkettia. Thaimaan tunnetuimpia ruokakauppoja turistikohteissa ovat Tesco Lotus sekä Big C.

Myymälät muistuttavat Suomen Citymarketteja ja Prismoja. Myynnissä on kaikkia mahdollisia elintarvikkeita, mutta myös vaatteita, elektroniikkaa ja kosmetiikkaa. Ruokakaupoissa on yleensä tuoretiskejä sekä paistopiste, josta saa suolaista ja makeaa pikkupurtavaa.

Näistä kaupoista löydät todennäköisesti etsimäsi, tarvitsit sitten laturia puhelimeen tai ylimääräistä matkalaukkua kotimatkalle. Kaupat sijaitsevat usein ostoskeskuksissa, joista löytyy myös pikaruokaravintoloita, apteekkeja ja muita palveluja.

Inka KhanjiRuokakaupat Bangkokissa
Bangkokin kaltaisissa isoissa kaupungeissa on helppo tehdä ruokaostoksia.

Lapsiperheille isot supermarketit ovat yleensä helpoin paikka löytää vaippoja sekä vauvanruokaa. Jos matkustat suosittuun turistikohteeseen, ei näitä ole tarpeen raahata mukaan kotoa koko loman ajaksi.

Ketjujen eri toimipisteissä on kokoeroja. Esimerkiksi Phuketissa on useampi Tesco Lotus -myymälä, mutta isoin Tesco Lotus Extra sijaitsee Phuket Townissa keskustan ulkopuolella. Samalla alueella on myös muita ostoskeskuksia ja tavarataloja.

Phuketin rantakohteissa lomaileville kätevin iso ruokakauppa on Jungceylonin ostoskeskuksessa toimiva Big C Extra Patongin alueella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Isoista kaupoista löytyy monia kotimaassakin myytäviä tuotteita. Ostokset hoituvat Thaimaassa edullisesti, mutta kaikissa kansainvälisissä tuotteissa hintaero ei välttämättä ole suuri.

Lue myös: Mitä Thaimaasta kannattaa ostaa? 5 vinkkiä tuliaisiin, jotka saat halvemmalla kuin Suomessa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lontoo, Iso-Britannia

Oletko sinäkin lausunut näiden suosittujen kohteiden nimet aina väärin? Et ole ainoa

Kalleimmat matkakohteet

Olisitko arvannut? Hintavertailusta selviää 10 kalleinta lomakohdetta

Halvimmat matkakohteet Top 10

Tuore hintavertailu paljastaa: nämä ovat 10 halvinta matkailumaata

Löydä sopiva matkavakuutus

Matkavakuutusten ABC – mitä pitäisi tietää, kun etsit sopivaa matkavakuutusta?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja