hero taustakuva

Kuinka monta tunnistat? 10 erikoista tapaa, joita sinäkin olet ihmetellyt Thaimaassa

Istockphoto artikkelin kuva
Kulttuuri ja nähtävyydet
Nämä hauskat tavat sinäkin tunnistat, jos olet joskus lomaillut Thaimaassa.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 11.12.2017
facebook   whatsapp

1. Virvoitusjuoma muovipussissa

Thaimaalaisissa kaupungeissa ja lomakohteissa löytyy pieniä marketteja jokaisesta kadunkulmasta. Juomapullojen ja -tölkkien lisäksi myymälät kauppaavat juomia varsin erikoisella tavalla. Juoma kaadetaan isosta pullosta pieneen muovipussiin, johon sujautetaan pilli.

Muovipussit ovat muutenkin länsimaiseen makuun Thaimaassa poikkeuksellisen kovassa käytössä. Kaikki pienimmätkin ostokset limsatölkistä suklaapatukkaan yritetään aina pakata pieneen muovipussiin, ellei asiakas erikseen ilmoita, ettei sellaista tarvitse.

2. Jäitä oluessa

Suomalaisessa kapakassa baarimikolta saisi todennäköisesti epäuskoisen mulkaisun, jos pyytäisi jäitä oluttuoppiin. Thaimaassa paikalliset kuitenkin juovat mielellään jäillä höystettyä olutta. Kokeile itse ja muodosta oma mielipiteesi!

3. Vessapaperin tilalla käsisuihku

Thaimaassa matkustettaessa vastaan tulee monenlaisia wc-tiloja moderneista varustuksista yksinkertaisiin reikiin lattiassa. Monesti wc-paperia ei ole saatavilla, vaan sen sijaan käytetään pelkkää käsisuihkua. Silloin kun paperia on tarjolla, pyydetään se yleensä heittämään roskakoriin pöntön sijaan.

Lue myös: Ensikertalaisen Thaimaa – 10 vinkkiä

4. Vaalentavat voiteet

Kun länsimaalaiset yrittävät raivokkaasti saada rusketusta pintaan Thaimaassa, havittelevat paikalliset päinvastaista tyyliä. Voiteita ja suihkusaippuoita ostettaessa kannattaakin tarkistaa, ettei tuote ole vaalentava. Erilaiset vaalentavat tuotteet ovat Thaimaassa muiden Aasian maiden tapaan huippusuosittuja.

5. Bensaa viskipulloissa

Thaimaassa bensaa myydään yleensä tyhjiin viinapulloihin pakattuna. Älä siis erehdy luulemaan tien varsilla kaupiteltavia viskipulloja alkoholiksi – vaikka ne siltä saattavat näyttääkin.

Flickr / MartinUltschBensa pakataan Thaimaassa viinapulloihin
Bensapullot saattavat aiheuttaa hämmennystä Thaimaassa.

6. Haarukka ja lusikka ruokailuvälineinä

Thaimaalaisissa ravintoloissa asiakkaille tarjotaan ruokailuvälineiksi lähes aina pelkästään haarukka ja lusikka. Veitsi loistaa ruokapöydässä poissaolollaan. Käytäntö saattaa aluksi herättää hämmennystä, mutta toisaalta eipä veitsiä juuri tarvitakaan: thairuoka koostuu suurimmaksi osaksi riisistä, nuudeleista ja keitoista sekä valmiiksi paloitellusta lihasta ja kasviksista.

7. Jäätävä ilmastointi

Moni matkailija saattaa järkeillä, ettei Thaimaahan kannata pakata mukaan muuta kuin hellevaatteita – siellähän on aina kuuma yötä päivää. Maassa kuitenkin rakastetaan lähes hyytävän kylmää ilmastointia. Hotellihuoneessa ilmastointia saa yleensä säädeltyä, mutta valmistaudu palelemaan esimerkiksi ostoskeskuksissa, kaukobusseissa ja junissa.

8. Aamiaiseksi riisiä

Siinä missä suomalainen nauttii aamiaiseksi yleensä voileivän, puuroa tai vaikkapa jogurtin, on thaimaalaisen käsitys aamupalasta hyvin erilainen. Paikallisten päivä käynnistyy aterialla, joka muistuttaa lounasta. Myös aamupalaan kuuluvat riisi ja erilaiset keitot.

Inka KhanjiThaimaassa aamupala on hyvin erilainen kuin länsimaissa
Thairuoka on monille paras osa lomaa. Riisiin, nuudeleihin ja keittoihin voi törmätä myös aamulla.

Turistien suosimissa hotelleissa aamiaiselta löytyy länsimaiseen makuun sopivia tuotteita, mutta lomakeskusten ulkopuolella törmäät mitä todennäköisemmin thaimaalaiseen aamupalaan.

Lue myös: Matkailija, kokeile näitä ruokia Thaimaassa – 5 yleisintä herkkua

9. Kommentit painosta ovat ok

Älä järkyty, jos Thaimaassa paikalliset kommentoivat ronskisti painoasi tai päivittelevät sinun olevan tukevassa kunnossa. Toisin kuin länsimaissa, paino ei ole tabu, josta ei saa puhua. Töykeiltä tuntuvat kommentit eivät ole ilkeämielisiä, vaikka ne tuntuvatkin ikäviltä. Parasta on yrittää suhtautua tilanteeseen huumorilla. Myös iän tivaamista uudelta tuttavuudelta pidetään normaalina.

10. Karaokea bussissa

Thaimaassa erityisesti reppureissaajat suosivat kaukobusseja, jotka kuljettavat kohteesta toiseen hyvin edulliseen hintaan. VIP-busseina mainostetut kulkupelit ovat tunnettuja myös viihteestä, josta moni matkailija mielellään luopuisi muutaman tunnin jälkeen. Thaimaassa nimittäin rakastetaan karaokevideoita ja dramaattisia musiikkivideoita, jotka pauhaavat bussissa matkustajien iloksi tai kauhuksi.

Lue myös: Huomioi Thaimaan kulttuuri lomallasi – näiden vinkkien avulla et mokaa

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Istockphoto, Flickr / MartinUltsch, Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.