Hyppää sisältöön

Rakastatko toritunnelmaa ja tinkimistä? Katso mistä löydät maailman parhaat markkinat!

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 22.08.2014
Maailman parhaiden kaupunkimarkkinoiden ja mahtavien löytöjen perässä kannattaa matkustaa.

1. Chatuchakin markkinat, Bangkok

Kuvittele Bangkok, Aasian kuuma, aina heräillä oleva metropoli lukuisine toreineen ja kauppapaikkoineen. Kaupungissa on koko Thaimaan suurin ja yksi maailman isoimmista viikonlopputoreista. Kauppapaikka Chatuchak tarjoaa kaiken mitä ihminen ikinä voi tarvita – ja enemmänkin. Toripaikan värit, hajut ja maut hemmottelevat vierailijan kaikkia aisteja.

Turistin kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä tori on kuin labyrintti ja kuumuus sekä myyjien huikeat tarjoukset saattavat sekoittaa pään. Löydettyäsi ulos saatat löytää hallustasi itämaisia mausteita tuliaisiksi tai uuden eksoottisen lemmikkieläimen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Taling Chanin kelluva tori, Bangkok

Hieman Bangkokin ulkopuolella sijaitseva Taling Chan on ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka. Kelluvalla torilla käy runsaasti turisteja, mutta kauppapaikka on säilyttänyt persoonallisuutensa ja omaleimaisuutensa.

Viikonloppuisin myyjät suuntaavat veneensä jokea pitkin markkinoille, jossa he myyvät käsin tekemiään tuotteita tai viljelemiään hedelmiä. Torilla voi edelleen aistia vanhanaikaisen kaupanteon tunnelman ja tehdä hyviä kauppoja paikallisten yrittäjien kanssa.

3. Temple Streetin markkinat, Hongkong

Hongkongissa Kowloonin alueella sijaitsevan Temple Streetin markkinapaikan historia on mielenkiintoinen. Ennen alueella sijaitsi uskomattoman tiiviisti asuttu siirtokunta, joka kohosi kohti taivasta niin, että alueelle hädin tuskin edes paistoi aurinko. Alue on ollut kautta historian kauppapaikka, jonne tavara on saapunut vaihtamaan omistajaa.

Nykyään alueella on paikallisten ja turistien suosiossa oleva tori, joka sykkii ilta-aikaan. Vaatteiden, korujen ja pikkutavaroiden hinnoista voi tinkiä ja kaupankäynnin käydessä voimille matkaaja voi nauttia kulhollisen riisiä tai nuudeleita markkina-alueen maineikkaista ruokakojuista. Temple Streetin ainutlaatuinen tunnelma on nostanut sen jopa usean paikallisen elokuvan kuvauspaikaksi.

4. Djemaa el-Fnan tori, Marrakech

”Yöt Arabian, kuumat kuin päivä on” on totta Marrakechissa. Kaupungin kuuluisimmalla torilla Djemaa el-Fnaalla kauppaa käydään vuorokauden ympäri. Marrakechin vanhankaupungin kauppapaikalla käyskentely on kuin matka aikakoneella menneeseen maailmaan: torilta löydät käärmeenlumoajia, tarinankertojia ja taikureita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Torin henki muuttuu illan hämärtyessä. Päivän hedelmäkojut vaihtuvat katuruokaloiksi ja matkailija voi kokea olevansa kuin suoraan tuhannen ja yhden yön tarinoista.

5. Viktualienmarktin markkinat, München

Baijerin pääkaupunki München on tunnettu vahvoista perinteistään. Maistuvia lähialueen maatiloilla valmistettuja makkaroita ja herkullisia viljatuotteita täynnä oleva myyntikojuja pursuava Viktualienmarkt on Münchenin sydän.

Vuonna 1807 kaupungin keskustan Marienplatzin tori jäi liian pieneksi ja kuningas Maksimilian I määräsi torin siirrettäväksi nykyiseen sijaintiinsa. Vuosien saatossa tori on kehittynyt maatilatorista kauppapaikaksi, josta löytää lähes mitä vain. Viktualienmarktin torilla kauppaa käydään maanantaista lauantaihin.

Lähde: Hotels.com
Kuva: Flickr / Georgie Pauwels

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Neuschwansteinin linna, Saksa

Tämä tosielämän linna Saksassa on kauniimpi kuin sadussa – toimi mallina Disney-linnoille

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Thaimaan käytännön vinkit

Viisi kysymystä, joihin sinäkin haluat vastauksen ennen kuin matkustat Thaimaahan

Bangkokin parhaat hotellit

Bangkokin hotellivinkit – 20 vaihtoehtoa kaikenlaisille budjeteille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja