Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tutustu Marrakechin tunnetuimpiin nähtävyksiin – seitsemän vinkkiä

Shutterstock artikkelin kuva
Kulttuuri ja nähtävyydet
Marrakech on arvoituksellinen kaupunki, josta löytyy paljon eksoottisia nähtävyyksiä, muotia ja historiaa. Lue vinkit kaupungin seitsemään tunnetuimpaan nähtävyyteen!
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 07.10.2019
facebook   whatsapp

1. Vanhakaupunki Medina

Marrakechin vanhakaupunki Medina on kaupungin kiistatta kiehtovin nähtävyys.

Seikkailija voi helposti eksyä sokkeloiseen vanhaankaupunkiin. Älä kuitenkaan pelkää eksymistä, sillä harhailemalla kaduilla voit löytää kaupungin parhaat tuliaiset, ravintolat ja kahvilat.

2. Djemaa el Fna

Marrakechin toria Djemaa el Fnata voi hyvällä syyllä kutsua kaupungin sydämeksi. Tori herää henkiin aamulla yhdeksän jälkeen ja elämä jatkuu pitkälle yöhön. Torilta voi ostaa paikallisherkkuja ja tuliaisia, mutta siellä on jatkuvasti myös muuta nähtävää apinoiden kesyttäjistä käärmeenlumoojiin.

Elina Venttola
Djemaa el Fna -tori on auki pitkälle pimenevään iltaan.

3. Majorelle-puutarha

Ranskalaisen taidemaalarin Jacques Majorellen silmäterä, Majorelle-puutarha, on Marrakechin ympärivuotinen nähtävyys, joka avattiin kävijöille jo vuonna 1947. Puisto tunnetaan myös muotisuunnittelija Yves Saint Laurentin puutarhana, sillä puisto oli 80-luvulta Saint Laurentin omistuksessa.

Balate Dorin / Shutterstock.com
Majorelle-puutarhassa voi ihailla myös arkkitehtuuria.

Erityisesti puutarhassa kannattaa vierailla kuumina kesäpäivinä, jolloin se tarjoaa varjoisan paikan helteellä.

4. Yves Saint Laurent -museo

Majorelle-puutarhan vieressä sijaitsee muotisuunnittelija Yves Saint Laurentin kunniaksi perustettu museo. Marokkoon ihastuneen muotisuunnittelijan töihin voi tutustua näyttelyssä, joka esittelee suunnittelijan tunnettuja luomuksia ja elämää.

Elina Venttola
Yves Saint Laurentille omistettu museo perustettiin vuonna 2017, ja se on yksi Marrakechin kiinnostavimpia nähtävyyksiä.

5. Koutoubia-moskeija

Marrakechin ikonisimpiin nähtävyyksiin kuuluu punertava Koutoubian moskeija, jonka 70-metrinen minareetti näkyy kauas. Moskeija on hyvä kuvauskohde, mutta sisälle moskeijaan ei pääse, sillä se on avoinna vain rukoilemaan tuleville muslimeille.

Shutterstock
Koutoubian moskeijasta saa vaikuttavia kuvia, mutta sisälle pääsevät vain muslimit.

6. Bahia-palatsi

Yksityiskohtaiset puuornamentit, kauniit mosaiikit ja viihtyisät sisäpihat tekevät Bahia-palatsista yhden kaupungin näyttävimmistä palatseista. Palatsista on yleisön nähtävillä kolmasosa.

Elina Venttola
Vaikka palatsista on nähtävillä vain kolmasosa, Bahia-palatsi on vaikuttava ilmestys mosaiikkeineen ja ornamentteineen.

7. Saadien haudat

Marokon hallitsijasuvun hautakammiot olivat pitkään hyvin kätketty salaisuus, sillä Saadien suvun syrjäyttänyt hallitsija Moulay Ismail rakensi niiden ympärille muurin, joka kätkee hautakammiot.

Tarinan mukaan julmana tunnettu Ismailkaan ei hennonnut kajota Saadien viimeiseen leposijaan, vaan kätki sen. Kammioihin on pieni sisäänkäynti Kasbahin moskeijan läheisyydessä.

Hautakammiot löydettiin 1900-luvun alussa, jolloin ne restauroitiin ja avattiin kävijöille.

>> Lue lisää vinkkejä Marrakechiin!

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock, Balate Dorin / Shutterstock.com, Elina Venttola

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.