Hyppää sisältöön

Tutustu Marrakechin tunnetuimpiin nähtävyksiin – seitsemän vinkkiä

  • Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Elina Venttola, Inka Khanji Päivitetty: 17.01.2024
Marrakech on arvoituksellinen kaupunki, josta löytyy paljon eksoottisia nähtävyyksiä, muotia ja historiaa. Lue vinkit kaupungin seitsemään tunnetuimpaan nähtävyyteen!

1. Vanhakaupunki Medina

Marrakechin vanhakaupunki Medina on kaupungin kiistatta kiehtovin nähtävyys. Kapeat sokkeloiset kujat, kiihkeä basaaritunnelma ja historialliset rakennukset muistuttavat vanhasta arabialaisesta kauppaperinteestä.

Medinassa sijaitsee Marrakechin kuuluisa basaari, missä toinen toistaan upeammat matot ja keramiikkatuotteet odottavat ostajaansa ja kauppiaiden sekä ostajien välinen tiivis tinkiminen tuo eläväistä puheensorinaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Shutterstock/cktravels.comVärikkäiden mattojen, ruukkujen ja korien täyttämä toriaukio Marokossa.
Basaarien värikkäät tuotteet saavat nopeasti punnitsemaan, minkä verran tuliaisia matkalaukkuun mahtuu.

Matkailija voi helposti eksyä sokkeloiseen vanhaankaupunkiin. Älä kuitenkaan pelkää eksymistä, sillä harhailemalla kaduilla voit löytää kaupungin parhaat tuliaiset, ravintolat ja kahvilat. Varaa Medinaan rutkasti aikaa, sillä kiireessä eksyt takuuvarmasti – ja aikaa kuluu tuplasti enemmän.

Medinan alueella sijaitsevat myös monet muut Marrakechin tunnetut nähtävyydet, kuten Koutoubian moskeija, Bahian palatsi ja Djemaa el Fna -aukio.

2. Djemaa el Fna

Marrakechin toria Djemaa el Fnata voi hyvällä syyllä kutsua kaupungin sydämeksi. Tori herää henkiin aamulla yhdeksän jälkeen ja elämä jatkuu pitkälle yöhön. Torilta voi ostaa paikallisherkkuja ja tuliaisia, mutta siellä on jatkuvasti myös muuta nähtävää apinoiden kesyttäjistä käärmeenlumoojiin.

Djemaa el Fna on kiehtova kohde, mutta matkailijan on syytä olla varuillaan turistihuijareiden varalta. Ei ole poikkeuksellista, että ohikulkevan matkailijan harteille nostetaan käärme tai apina, kun hän kiinnittää huomionsa muualle.

Elina VenttolaDjemaa El Fna -tori, Marrakech
Djemaa el Fna -tori on auki pitkälle pimenevään iltaan.

Torilla kannattaa vierailla sekä päiväsaikaan että illalla, sillä tunnelma vaihtuu illan hämärtyessä merkittävästi, ja torista voi nauttia kaikilla aisteilla. Silloin se täyttyy toinen toistaan kiehtovammista katutaiteilijoista, ja torilla raikuu musiikki samalla, kun paikallisia herkkuja valmistavista katukojuista leijuu mausteisia tuoksuja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tori on myös Unescon maailmanperintökohde.

3. Majorelle-puutarha

Ranskalaisen taidemaalarin Jacques Majorellen silmäterä, Majorelle-puutarha, on Marrakechin ympärivuotinen nähtävyys, joka avattiin kävijöille jo vuonna 1947. Majorelle työsti ja muokkasi puutarhaa neljän vuosikymmenen ajan, ja nykyisin puisto tunnetaan myös muotisuunnittelija Yves Saint Laurentin puutarhana, sillä puisto oli 80-luvulta Saint Laurentin omistuksessa.

Shutterstock/Serenity-HJardin Majorelle, Marrakech
Majorelle-puutarhassa kannattaa ihailla myös arkkitehtuuria.

Erityisesti puutarhassa kannattaa vierailla kuumina kesäpäivinä, jolloin se tarjoaa varjoisan paikan helteellä. Puutarhalle on tunnusomaista kirkkaansininen, “majorellen sininen” väri, joka luo erinomaisen kontrastin kasvien vihreään, ja saa molemmat värit loistamaan.

Majorellen puutarhassa on monipuolinen kattaus kaktuksia, bambuja ja eksoottisia kukkia.

4. Yves Saint Laurent -museo

Majorelle-puutarhan vieressä sijaitsee muotisuunnittelija Yves Saint Laurentin kunniaksi perustettu museo. Marokkoon ihastuneen muotisuunnittelijan töihin voi tutustua näyttelyssä, joka esittelee suunnittelijan tunnettuja luomuksia ja elämää.

Elina VenttolaYves Saint Lauren -museo, Marrakech
Yves Saint Laurentille omistettu museo perustettiin vuonna 2017, ja se on yksi Marrakechin kiinnostavimpia nähtävyyksiä.

Museon arkkitehtuurissa yhdistyvät Yves Saint Laurentin tunnusomainen estetiikka ja marokkolainen arkkitehtuuri sekä kulttuuri. Näyttelytilojen lisäksi museossa on kirjakauppa, kahvila ja auditorio. Samalla museo toimii kulttuurikeskuksena, sillä siellä järjestetään monia kulttuuritapahtumia, kuten luentoja ja elokuvanäytöksiä.

5. Koutoubia-moskeija

Marrakechin ikonisimpiin nähtävyyksiin kuuluu punertava Koutoubian moskeija, jonka 70-metrinen minareetti näkyy kauas.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Moskeija on hyvä kuvauskohde, mutta muut kuin muslimimatkailijat eivät pääse vierailemaan moskeijan sisätiloissa, jotka ovat avoinna vain rukoilemaan tuleville muslimeille. Ulkotilat ja moskeijan ympäristö sen sijaan ovat kaikille avoimia tiloja.

ShutterstockKoutoubian moskeija, Marrakech
Koutoubian moskeijasta saa vaikuttavia kuvia, mutta sisälle pääsevät vain muslimit.

Moskeija on rakennettu 1100-luvulla, ja se on yksi Pohjois-Afrikan tärkeimmistä islamilaisen arkkitehtuurin rakennuksista. Moskeijan nimi tulee arabiankielisestä kirjakauppaa tarkoittavasta sanasta.

6. Bahia-palatsi

Yksityiskohtaiset puuornamentit, kauniit mosaiikit ja viihtyisät sisäpihat tekevät Bahia-palatsista yhden kaupungin näyttävimmistä palatseista. Palatsista on yleisön nähtävillä kolmasosa.

Kuvankaunis palatsi on rakennettu 1800-luvun lopulla, ja nykyisellään se kattaa kahdeksan hehtaarin suuruisen alueen. Siihen kuuluu useita sisäpihoja, puutarhoja, suihkulähteitä ja huoneita, jotka kaikki on koristeltu tarkoin koristeellisilla puuleikkauksilla ja kipsikoristeilla.

Elina VenttolaBahia-palatsi, Marrakech
Vaikka palatsista on nähtävillä vain kolmasosa, Bahia-palatsi on vaikuttava ilmestys mosaiikkeineen ja ornamentteineen.

Palatsin käyttötarkoitus on vaihdellut vuosisatojen aikana, ja se on toiminut paitsi alkuperäisessä tarkoituksessaan suurvisiirin asuinpaikkana myös ranskalaisen protektoriaatin päämajana.

7. Saadien haudat

Marokon hallitsijasuvun hautakammiot olivat pitkään hyvin kätketty salaisuus, sillä Saadien suvun syrjäyttänyt hallitsija Moulay Ismail rakensi niiden ympärille muurin, joka kätkee hautakammiot. Hautakammiot rakennettiin 1500–luvulla alun perin Saadien suvun hautapaikaksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Shutterstock/Florentino Ar GMarrakech, Marokko
Saadien hautakammiot ovat näyttävä kohde

Tarinan mukaan julmana tunnettu Ismailkaan ei hennonnut kajota Saadien viimeiseen leposijaan, vaan kätki sen. Kammioihin on pieni sisäänkäynti Kasbahin moskeijan läheisyydessä. Hautakammiot löydettiin 1900-luvun alussa, jolloin ne restauroitiin ja avattiin kävijöille.

Hautakammiohin on nykyisin kaksi sisäänkäyntiä, ja sisällä on kaikkiaan yli sata hautaa. Haudat on koristeltu näyttäviksi muun muassa keraamisilla laatoilla, ja mausoleumin sisäpuolen koristeet alleviivaavatkin Saadien suvun vaurautta.

Lue lisää: Rantapallon matkaopas Marrakechiin

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Marokko

Tiedätkö, millainen hotelli on riad? Nämä asiat tekevät satumaisesta majoituksesta erityisen

Melilla, Espanja

Moni ei edes tiedä, että Espanjalla on kaksi kaupunkia Afrikan mantereella – löytyvät läheltä suosittuja lomakohteita

Agadir, Marokko

Eksoottinen rantaloma Marokossa – tältä näyttää Agadirissa!

Ouarzazate, Marokko

Yksi suurimmista elokuvastudioista on jossain aivan muualla, kuin olisit kuvitellut – nämä tutut elokuvat kuvattiin Marokossa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja