Hyppää sisältöön

Bangkokin 49-kerroksinen “aavetorni” on karu näky – hylättynä 90-luvulta asti

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 08.02.2024
Sathorn Unique -tornia ei koskaan rakennettu loppuun saakka Bangkokissa.

Hylätty torni Bangkokissa

Bangkokin kiiltävien pilvenpiirtäjien joukosta löytyy myös surullisempia esimerkkejä rakennuksista, joiden työt jäivät aikoinaan pahasti kesken. Yksi näistä on 49-kerroksinen Sathorn Unique -torni.

Sathorn Unique on seissyt keskeneräisenä vuodesta 1997 saakka Chao Phraya -joen varressa. Rakennukseen suunnitellut luksusasunnot eivät koskaan tulleet valmiiksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aavetorniksikin kutsuttua rakennusta alettiin rakentaa 90-luvulla Thaimaan nopean talouskasvun aikakaudella. Rakennusvaiheessa tuleville asukkaille lupailtiin hulppeita maisemia Bangkokin ylle. Kun kasvu pysähtyi, eivät varat riittäneetkään enää kaikkien rakennusprojektien viimeistelyyn.

Näky on tuttu monille matkailijoille, sillä massiivinen Sathorn Unique nököttää paraatipaikalla lähellä Riversiden hotelleja ja BTS-junien käyttämää Saphan Taksin -asemaa. Olet saattanut nähdä hylätyn tornin suoraan hotellisi ikkunasta tai ohittaessasi sen junalla.

Shutterstock / slyellowHylätty tornitalo Bangkokissa
Jättimäistä hylättyä tornia ei voi olla huomaamatta alueella liikuttaessa.

Aivan aavetornin liepeillä sijaitsevat muun muassa Peninsula- ja Four Seasons -ketjujen luksushotellit. Jos mietit, miltä rakennus mahtaisi näyttää valmiina, ei vastausta tarvitse etsiä kaukaa: Sathorn Uniquen sisartorni State Tower nimittäin rakennettiin loppuun saakka.

State Towerissa toimii muun muassa Lebua at State Tower -hotelli sekä kattobaari Sky Bar, joka on nähty myös Kauhea kankkunen 2 -elokuvassa.

Pääsy tiukasti kielletty

Vuosien varrella Sathorn Unique on saavuttanut Bangkokissa eräänlaisen kulttimaineen. Aavemainen rakennus on vetänyt puoleensa hurjapäitä, jotka ovat jakaneet kuvia ja videoita somessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rakennuksessa liikkuminen on tiukasti kielletty. Keskeneräiseen ja huonokuntoiseen tornitaloon liittyy useita turvallisuusriskejä. Autiotaloon on kävijöiden mukaan asettunut myös aggressiivisia kulkukoiria.

Vuonna 2015 vartiointia tiukennettiin tornissa huomattavasti. Team Farang -niminen vapaajuoksukaksikko julkaisi tornissa kuvatun hurjan videon, joka levisi nopeasti verkossa ja sai viranomaiset tiukentamaan turvatoimia. Torniin livahtaneita seikkailijoita alettiin myös sakottaa.

Vapaajuoksijoiden uskomattoman videon tornista voi katsoa alta.

Lähde: Architectural Digest, Huffington Post, Kuriositas.com, Coconuts Bangkok
Video: YouTube / teamfarang

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Thaimaan käytännön vinkit

Viisi kysymystä, joihin sinäkin haluat vastauksen ennen kuin matkustat Thaimaahan

Bangkokin parhaat hotellit

Bangkokin hotellivinkit – 20 vaihtoehtoa kaikenlaisille budjeteille

Bangkokin kaupunginosat

Miltä alueelta Bangkokissa kannattaa varata hotelli? 5 suosittua kaupunginosaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja