Hyppää sisältöön

Miltä alueelta Bangkokissa kannattaa varata hotelli? 5 suosittua kaupunginosaa

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 15.12.2023
Jättimäisessä Bangkokissa oikean alueen valitseminen voi tuntua haastavalta. Mikä kaupunginosa sopii sinulle?

1. Riverside: luksusta ja perinteitä

Chao Phraya -joen varrella sijaitseva Riverside on yksi Bangkokin viihtyisimpiä alueita. Riverside sopii täydellisesti matkailijalle, joka etsii laadukasta majoitusta, mutta haluaa välttää kiireisimpiä aukioita.

Riversiden alueella tiivistyy myös tunnelma, jota monet lähtevät suurkaupungista hakemaan. Historia ja nykypäivä kohtaavat, kun yksinkertaiset jokiveneet lipuvat pilvenpiirtäjien ohitse. Modernien tornien lisäksi jokea reunustavat paikallisten yksinkertaisemmat kodit.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockBangkokin jokiranta Riverside
Wat Arun on Bangkokin Riversiden suosituimpia nähtävyyksiä.

Alueella on monia luksushotelleja. Esimerkiksi Peninsulan, Mandarin Orientalin ja Shangri-Lan kaltaisilla ketjuilla on hotellit jokimaisemilla. Yksi jokivarren upeimmista hotelleista on viiden tähden The Siam Hotel, jonka upeista puitteista on oltava valmis maksamaan monta sataa euroa yöltä.

Bangkokin tärkeimmistä nähtävyyksistä esimerkiksi Thaimaan kuningasperheen entinen koti Grand Palace sekä valkoinen temppeli Wat Arun sijaitsevat joen varrella. Molemmat kohteet ovat helposti saavutettavissa Chao Phrayalla liikennöivillä jokilaivoilla, joita kannattaa ehdottomasti kokeilla edes kerran reissun aikana.

Joen varteen on rakennettu myös isoja ostoskeskuksia kuten Asiatique ja Iconsiam.

2. Silom: puistoja, markkinoita ja bisnestä

Keskeisen sijaintinsa ja monien palveluidensa takia Silom Roadin alue on suosittu matkailijoiden keskuudessa. Aluetta kuvaillaan usein Bangkokin Wall Streetiksi, sillä siellä on paljon toimistorakennuksia. Silom onkin Bangkokin liike-elämän keskus.

Samaan aikaan läheltä löytyy kuitenkin esimerkiksi Lumpini Park, Bangkokin suurin puisto ja viheralue. Jos majoitut puiston lähellä, kannattaa sinne suunnata heti aamulla tai alkuillasta pahimman helteen taituttua. Paikalliset käyvät puistossa haukkaamassa happea ja harrastamassa liikuntaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiMikä Bangkokin alue sopii sinulle?
Bangkokin suurin puisto Lumpini Park sijaitsee lähellä Silom Roadin aluetta.

Vilkkaan Silomin kaduilta löytyy paljon hyviä ravintoloita ja yöelämä on vilkasta. Jos haluat panostaa ruokailuun, voi täällä syödä Michelin-tähdillä varustetuissa ravintoloissa. Silomin Patpongilla on kyseenalainen maine punaisten lyhtyjen alueena, mutta sieltä löytyvät myös tavalliset yömarkkinat ruoka- ja matkamuistokojuineen.

Yksi Silomin suosituimmista nähtävyyksistä on Kauhea kankkunen 2 -elokuvasta tuttu kattobaari Skybar, joka sijaitsee Lebua at State Tower -hotellissa. Monet haluavat nauttia drinkin 63. kerroksessa, joten varaudu ruuhkiin ja korkeisiin hintoihin. Baari on Bangkokin suosituimpia.

Silom Roadin alueelta on helppo liikkua lähes kaikkialle Bangkokiin metro- ja BTS-junayhteyksien ansiosta. Hotellien joukossa on vaihtoehtoja kaikenlaisille budjeteille.

3. Thonglor: kuuminta juuri nyt

Haluatko välttää Bangkokin suosituimpia turistialueita? Ehkä olet jo nähnyt ne, ja kaipaat jotain uutta? Kokeile siirtyä uusille trendialueille paikallisten tyyliniekkojen perässä. Juuri nyt yksi Bangkokin kuumimmista alueista on Thonglor, jonka nimi saatetaan kirjoittaa myös muodossa Thong Lo.

Metropolin vilinää et pääse karkuun täälläkään – olethan Bangkokissa – mutta isoimmat turistijoukot eivät liiku Thonglorissa. Alue on vauraiden, tyylitietoisten paikallisten suosiossa.

Shutterstock / Jongpol JujaroenBangkokin trendialue Thonglor
The Commons on suosittu kokoontumispaikka Thonglorissa. Keskuksessa on esimerkiksi ravintoloita, baareja, kuntosaleja ja kauneuspalveluja.

Nuorekkaassa Thonglorissa ei ole perinteisiä nähtävyyksiä. Sen sijaan alueelta löytyy tyylikkäitä putiikkeja, mielenkiintoista yöelämää ja kaupungin parhaimpiin kuuluvia kahviloita. Kaikki on harkittua ja tyyliteltyä.

Uudeksi nousevaksi alueeksi Thonglorilla on varsin kelpo sijainti, ja sen vieressä sijaitsee toinen kiinnostava alue Ekkamai. Thongloriin pääsee BTS-junalla, ja esimerkiksi Siam Square palveluineen on vain kuuden pysäkin päässä. Sukhumvitin asemalle on puolestaan vain kaksi pysäkinväliä. Lentokentälle on reilut 20 kilometriä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Khao San Road: reppureissaajien kohtauspaikka

Reppureissaajien keskuudessa legendaariseen maineen saavuttanut Khao San Road on edelleen suosittu alue majoittua.

Vielä pari vuosikymmentä sitten Khao San Road tunnettiin halvoista ja ankeista budjettihuoneista, mutta alueella on tyylikkäitäkin hotelleja. Khao San Road on osa isompaa Banglamphum aluetta, joka tunnetaan Bangkokin vanhanakaupunkina.

Varsinainen Khao San Road on noin kilometrin mittainen katu, joka on täynnä hotelleja, majataloja, matkatoimistoja, edullisia ravintoloita ja markkinakojuja. Yleisilme on aavistuksen verran nuhjuinen, mikä on tosin monille osa paikan charmia.

Inka KhanjiKhao San Roadin hotellit
Khao San Roadilla on myös kattouima-altaita, joilla pääsee pakoon ruuhkia ja meteliä.

Khao San Roadin varrelta huoneen varaavien kannattaa varautua todella kovaääniseen musiikkiin: kadulla on bileet joka ilta. Khao San Road sopii parhaiten nuorille matkailijoille, jotka haluavat nauttia yöelämästä budjetilla ja tutustua muihin reppureissaajiin.

Jos haluat majoittua Khao San Roadin tuntumassa, löytyy sen kyljestä mukavampia katuja. Esimerkiksi Soi Rambuttri on vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä, mutta tunnelma on rauhallisempi ja katukuva siistimpi. Riversiden ja Khao San Roadin voi puolestaan yhdistää yöpymällä joen varressa Riva Surya -hotellissa, josta on niin ikään kävelymatka Khao Sanille.

Kannattaa huomioida, ettei Khao San Roadin lähellä ole metro- tai BTS-asemaa. Muualle Bangkokiin on liikuttava bussilla, taksilla, tuktukilla tai jokilaivalla. Lähellä Khao San Roadia sijaitsevia nähtävyyksiä ovat muun muassa Grand Palace, Wat Arun sekä 21-metrinen jättikeinu Giant Swing.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Siam Square: sykkivä ja moderni keskus

Jos olet lähdössä Bangkokiin ensisijaisesti ostoksille, on Siam Square käytännöllinen valinta majoitusta varten. Alueella sijaitsevat kaupungin suurimmat ostoskeskukset kuten Central World, Siam Paragon sekä MBK, joissa voi tehdä sekä edullisia löytöjä että hintavia design-ostoksia.

Siam Squaren alue on moderni, hektinen ja ruuhkainen. Kannattaa siis varautua väkijoukkoihin ja vilkkaaseen liikenteeseen. Alueelta on helpot yhteydet muualle Bangkokiin BTS-radan ansiosta. Lentokentän ja Siam Squaren välillä on raideyhteys, mikä mahdollistaa liikenneruuhkien välttämisen.

Siam Squaren miinuksena voidaan pitää sitä, ettei se välttämättä tunnu kovin thaimaalaiselta. Katukuvassa välkkyvät kansainväliset brändit ja uutuuttaan kiiltelevät rakennukset.

Shutterstock / Panya7Siam Square
Siam Paragon on Bangkokin suurimpia ostoskeskuksia.

Yksi alueen suosituimmista nähtävyyksistä on Jim Thompson House, joka on samalla upea esimerkki perinteisestä thaimaalaisesta kartanosta. Amerikkalainen liikemies ja silkkiyrittäjä asui vuosia Thaimaassa ennen kuin katosi mystisesti Malesiassa vuonna 1967.

Siam Squaren alueella on monia supermoderneja elokuvateattereita, joissa voi nähdä elokuvia englanniksi. Jos haluat vastapainoa nykyteknologialle, kokeile yhtä Bangkokin harvoista edelleen toiminnassa olevista vintage-teattereista. Scala sijaitsee aivan Siam Squaren ytimessä.

Lue myös: Ensikertalaisen Bangkok – 10 vinkkiä Thaimaan pääkaupunkiin

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikä Levin hotelli sopii sinulle? 8 vinkkiä erilaisille matkailijoille

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Hotellin lounge

Mitä hotellien lounget oikein ovat? Tällaista on suljettujen ovien takana

Thaimaan kalenteri

Miksi Thaimaassa eletään aivan eri vuotta kuin Suomessa? Vilkaisu kalenteriin lyö ällikällä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja