Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tällainen on Phuketin vanhin hotelli – et ikinä tunnistaisi hittielokuvassa nähdyksi kauhujen majataloksi

Shutterstock artikkelin kuva
Hotellit
Phuketin vanhin hotelli on nykyään tyylikäs boutique-hotelli.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 23.01.2019
facebook   whatsapp

On On oli Phuketin ensimmäinen hotelli

Oletko joskus miettinyt, miltä Phuketissa mahtoi näyttää ennen kuin siitä tuli koko kansan lomakohde? Menneen ajan tunnelmaa voi yrittää tavoittaa esimerkiksi saaren vanhimmassa hotellissa, joka sijaitsee pääkaupunki Phuket Townin keskustassa.

Keskellä kauniiden vanhojen rakennusten keskittymää toimiva On On -hotelli avattiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1927. Hotellin rakennutti Kiinasta saapunut siirtolainen Yoktiew Saepae, joka oli ensin kokeillut onneaan Singaporessa ja päätynyt lopulta Thaimaahan.

Alkuperäiseltään nimeltään hotelli oli Un Un, mikä viittasi kiinaksi miellyttävään oleskeluun ja vieraiden onnellisuuteen. Myöhemmin nimi vaihdettiin thaimaalaisten suuhun paremmin sopivaksi On Oniksi.

On On seisoi paraatipaikalla Phuket Townin Phang Nga Roadilla, ja sieltä sai huoneen vain pienellä murto-osalla tämän päivän hinnasta. Hotelliyön arvo ei ollut aluksi edes yhtä nykypäivän Thaimaan bahtia.

Hotellin alkuvuosina Phuketissa elettiin erilaista kulta-aikaa. Turismin sijaan saarta määritti vilkas tinakaivostoiminta. Matkailijoiden lisäksi On On tarjosi myös pitkäaikaista majoitusta vakituisille vuokralaisille.

Phuketin vanhin hotelli koki muodonmuutoksen

Tänä päivänä hotelli on edelleen toiminnassa samalla paikalla yhdessä Phuket Townin komeimmista rakennuksista. Hotellin virallinen nimi on nykyään The Memory at On On.

On On -hotelliin kannattaa kurkistaa, vaikka et yöpyisikään siellä. Tyylikäs aula punaisine paperilyhtyineen sopii Phuket Townin kiinalais-portugalilaiseen rakennustyyliin täydellisesti. Kaikkialla on vanhoja esineitä, jotka muistuttavat hotellin historiasta. Hotellin yhteydessä toimii myös pieni myymälä.

Katseita keräävä boutique-hotelli ei aina ole ollut yhtä houkutteleva. Vielä vuosikymmen sitten yksinkertainen On On tunnettiin paikkana, josta sai takuulla halvan pedin Phuket Townissa. Hotelli remontoitiin ja uudistettiin täysin vuosina 2012 ja 2013.

Jotain hotellin muodonmuutoksesta kertoo se, että se on ikuistettu valkokankaalle varsin eri näköisenä. Muistatko Leonardo DiCaprion tähdittämän The Beach -elokuvan kohtauksen, jossa päähenkilö yöpyy varsinaisessa kauhujen majatalossa ja löytää naapurihuoneesta ruumiin? Kuvaukset tehtiin On On -hotellissa 90-luvun lopulla.

Vaikka hotelli onkin Phuket Townin legendaarisin, sopii sen hintataso edelleen jopa budjettimatkailijalle. Edullisimpien huoneiden hinnat alkavat noin 35 eurosta sesongin ja kysynnän mukaan.

Katso alta matkailijoiden jakamia kuvia On On -hotellista!

Lue myös: Näitä suosittuja elokuvia kuvattiin Thaimaassa – 8 leffaa, joista löydät lomalta tuttuja paikkoja

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.