Hyppää sisältöön

Tällainen on Phuketin vanhin hotelli – et ikinä tunnistaisi hittielokuvassa nähdyksi kauhujen majataloksi

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 19.10.2023
Phuketin vanhin hotelli on nykyään tyylikäs boutique-hotelli.

On On oli Phuketin ensimmäinen hotelli

Oletko joskus miettinyt, miltä Phuketissa mahtoi näyttää ennen kuin siitä tuli koko kansan lomakohde?

Menneen ajan tunnelmaa voi yrittää tavoittaa esimerkiksi saaren vanhimmassa hotellissa, joka sijaitsee pääkaupunki Phuket Townin keskustassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Keskellä kauniiden vanhojen rakennusten keskittymää toimiva On On -hotelli avattiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1927. Hotellin rakennutti Kiinasta saapunut siirtolainen Yoktiew Saepae, joka oli ensin kokeillut onneaan Singaporessa ja päätynyt lopulta Thaimaahan.

Alkuperäiseltään nimeltään hotelli oli Un Un, mikä viittasi kiinaksi miellyttävään oleskeluun ja vieraiden onnellisuuteen. Myöhemmin nimi vaihdettiin thaimaalaisten suuhun paremmin sopivaksi On Oniksi.

On On seisoi paraatipaikalla Phuket Townin Phang Nga Roadilla, ja sieltä sai huoneen vain pienellä murto-osalla tämän päivän hinnasta. Hotelliyön arvo ei ollut aluksi edes yhtä nykypäivän Thaimaan bahtia.

Hotellin alkuvuosina Phuketissa elettiin erilaista kulta-aikaa. Turismin sijaan saarta määritti vilkas tinakaivostoiminta. Matkailijoiden lisäksi On On tarjosi myös pitkäaikaista majoitusta vakituisille vuokralaisille.

Phuketin vanhin hotelli koki muodonmuutoksen

Tänä päivänä hotelli on edelleen toiminnassa samalla paikalla yhdessä Phuket Townin komeimmista rakennuksista. Hotellin virallinen nimi on nykyään The Memory at On On.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

On On -hotelliin kannattaa kurkistaa, vaikka et yöpyisikään siellä. Tyylikäs aula punaisine paperilyhtyineen sopii Phuket Townin kiinalais-portugalilaiseen rakennustyyliin täydellisesti. Kaikkialla on vanhoja esineitä, jotka muistuttavat hotellin historiasta. Hotellin yhteydessä toimii myös pieni myymälä.

Shutterstock / NiradjPhuket Townin hotellit
On On -hotelli on remontoitu tyylikkäästi.

Katseita keräävä boutique-hotelli ei aina ole ollut yhtä houkutteleva. Vielä vuosikymmen sitten yksinkertainen On On tunnettiin paikkana, josta sai takuulla halvan pedin Phuket Townissa. Hotelli remontoitiin ja uudistettiin täysin vuosina 2012–2013.

Jotain hotellin muodonmuutoksesta kertoo se, että se on ikuistettu valkokankaalle varsin eri näköisenä. Muistatko Leonardo DiCaprion tähdittämän The Beach -elokuvan, jossa päähenkilö yöpyy varsinaisessa kauhujen majatalossa ja löytää naapurihuoneesta ruumiin? Kuvaukset tehtiin juuri tässä On On -hotellissa 90-luvun lopulla.

Jos käyt katsomassa käytävää huoneen numero 204 edessä, saatat tunnistaa elokuvan kohtauksen, jossa DiCaprio on menossa huoneeseensa.

Vaikka hotelli onkin Phuket Townin legendaarisin, sopii sen hintataso edelleen myös budjettimatkailijoille. Edullisimpien huoneiden hinnat alkavat noin 50 eurosta sesongin ja kysynnän mukaan.

Lue myös: Näitä suosittuja elokuvia kuvattiin Thaimaassa – 8 leffaa, joista löydät lomalta tuttuja paikkoja

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Solo Sokos Hotel Pier 4

Sokos Hotels avaa uuden hotellin Helsinkiin – aamiaiselle luvataan “kaupungin kiinnostavin puurovalikoima”

Mitä tarkoittaa mannermainen aamiainen?

Selitys yleiselle hotellitermille: mitä mannermainen aamiainen tarkoittaa?

Seychellien hotellit Mainos

Seychellien ihanat hotellit – 3 vinkkiä unelmien lomasaarille

Hobo Hotel Helsinki

Tältä näyttää Helsingin uusin hotelli – Tukholmasta tuttu Hobo Hotel avautui ydinkeskustaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja