Hyppää sisältöön

Näitä suosittuja elokuvia kuvattiin Thaimaassa – 8 leffaa, joista löydät lomalta tuttuja paikkoja

Elina Venttola Päivitetty: 07.01.2019
Valmistaudu lomaan tai lääkitse matkakuumetta Thaimaassa kuvatuilla elokuvilla. Näistä filmeistä voit bongata tuttuja maisemia!

1. 007 ja kultainen ase (1974)

Sinäkin olet ehkä tehnyt Thaimaassa retken James Bond Island -nimiselle saarelle. Syy saaren nimeen piilee vuonna 1974 ilmestyneessä elokuvassa 007 ja kultainen ase. Elokuvaa kuvattiin Phang Nga Bayn lahdella, josta löytyvä Bond-saari tunnetaan myös nimellä Khow-Ping-Kan. Bondina nähtiin Roger Moore.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Kurkunleikkaajien saari (1995)

Muistatko Renny Harlinin takavuosien elokuvan Kurkunleikkaajien saari? Isolla budjetilla ja suurin odotuksin tehty elokuva päätyi yhdeksi filmihistorian kaikkien aikojen suurimmista flopeista. Romanttista merirosvoelokuvaa kuvattiin myös Thaimaan Phi Phi -saarilla. Elokuvassa nähtiin muun muassa Harlinin silloinen vaimo Geena Davis, joka tunnettiin hyvin myös Suomessa.

3. The Beach (2000)

Kaikkien Thaimaa-elokuvien ykkönen on monille Leonardo DiCaprion tähdittämä The Beach. Alex Garlandin samannimiseen kirjaan perustuvaa elokuvaa kuvattiin muun muassa Phi Phi -saarilla, jossa tuotanto aiheutti paheksuntaa. Luonnonkauniin Maya Bayn katsottiin kärsineen elokuvan jäljiltä, ja tänä päivänä vilkas turistikohde onkin hyvin eri näköinen kuin elokuvassa. Bangkokista alkava tarina vie salaiselle saarelle, jonne löytävät vain harvat ja valitut.

4. Bridget Jones: Elämä jatkuu (2004)

Helen Fieldingin humoristisiin romaaneihin pohjautuvat Bridget Jones -elokuvat yhdistetään perinteisesti Lontooseen, mutta sarjan kakkososassa päähenkilö nähdään seikkailemassa myös Thaimaassa. Kun kyseessä on Bridget, ei mikään tietenkään mene aivan kuten pitäisi – nainen löytääkin itsensä lopulta paikallisesta vankilasta. Elokuvaan kuvattiin kohtauksia muun muassa Phuketissa ja Bangkokissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Kauhea kankkunen 2 (2011)

Jättihitiksi nousseen hölmöilykomedian Kauhea kankkunen jatko-osassa tutut hahmot päätyvät Thaimaassa järjestettäviin häihin. Vuonna 2011 ilmestynyt Kauhea kankkunen 2 kuvattiin Bangkokissa ja Krabilla, ja siinä vilahtavat muun muassa venekyyti Chao Phraya -joella, go go -baarit ja lähes kaikille Thaimaan-matkailijoille tutut tuktuk-ajelut. Elokuvasta voi bongata esimerkiksi pääkaupungissa sijaitsevan Lebua-hotellin kattobaarin sekä Krabin luksushotellin Phulay Bay Ritz-Carltonin.

6. Selviytyminen (2012)

Joulunpyhinä vuonna 2004 Kaakkois-Aasiaa ravistellut voimakas tsunami kosketti myös suomalaisia: yli 200 000 kuolonuhrin joukossa oli 179 suomalaista. Naomi Wattsin ja Ewan McGregorin tähdittämä Selviytyminen pohjautuu tositarinaan Khao Lakissa lomailleesta espanjalaisperheestä, ja sitä myös kuvattiin samassa hotellissa, jossa perhe majoittui. Varsinaiset katastrofikohtaukset toteutettiin Espanjan Alicantessa sijaitsevassa jättimäisessä altaassa.

7. The Railway Man (2013)

Oletko kuullut tarinan Thaimaan kuoleman rautatiestä? Osuus Thaimaan ja Myanmarin välillä kulkevassa junareitistä nähtiin aikoinaan elokuvassa Kwai-joen silta, ja vuoden 2013 elokuva The Railway Man tuo radan jälleen valkokankaalle. Elokuvassa junia ja rautateitä rakastava mies palaa sotatraumojensa tapahtumapaikalle Thaimaahan. Pääosissa nähdään Nicole Kidman ja Colin Firth.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

8. Only God Forgives (2013)

Hittielokuva Driven ohjannut Nicolas Winding Refn ja näyttelijä Ryan Gosling yhdistivät voimansa uudestaan vuoden 2013 elokuvassa Only God Forgives. Bangkokin alamaailmaan sijoittuva elokuva ei saavuttanut samanlaista suosiota, mutta monista kohtauksista voi bongata Thaimaan pääkaupungin. Elokuvassa huumekauppaa piilotellaan thainyrkkeilysalibisneksen takana.

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Inka Khanji
Videot: YouTube / Dirk Snijder, YouTube / Ocp Communications, YouTube / Boyle Movie Trailers, YouTube / andirabo, YouTube / Warner Bros. Pictures, YouTube / Movieclips Coming Soon, YouTube / LionsgateFilmsUK, YouTube / Movieclips Trailers

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Thaimaan kalenteri

Miksi Thaimaassa eletään aivan eri vuotta kuin Suomessa? Vilkaisu kalenteriin lyö ällikällä

Thaimaa

Seitsemän asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Thaimaan Phuketissa

Thaimaan sääilmiöt

Thaimaan sääilmiöt selitettyinä – nämä voivat osua lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja