Hyppää sisältöön

Thaimaan liikenne onnistuu myös suomalaiselta – näin vuokraat auton tai skootterin

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 17.01.2018
Liikenteen sykettä kaihtamaton matkailija vuokraa Thaimaassa skootterin tai auton ja hurauttaa rantahietikolta tutustumaan lähimaastoihin.

Varaudu vauhdikkaaseen liikenteeseen

Thaimaan liikenne on suomalaisen säntilliseen tiekulttuuriin tottuneen silmissä kaoottista, mutta se ei ole useimmille matkailijoille este. Ajotiellä sukkuloivat suloisessa sekamelskassa jalankulkijat, kuorma-autot, lehmät, koirat sekä puhvelit, ja mukaan mahtuu myös useita matkailijoita. Hyvät hermot ja tarkkaavaisuus ovat auton tai skootterin vuokraavalle matkailijalle eduksi. Huolettomuutta kaipaava hyppää suosiolla tuk tuk -taksin tai bussin kyytiin.

Thaimaassa on vasemmanpuoleinen liikenne. Nopeusrajoitukset ovat samanlaiset kuin Suomessa, kaupungissa 40–60 kilometriä tunnissa, moottoriteillä satasen molemmin puolin. Skootterilla ja mopolla liikkuvien odotetaan pysyvän tien reunassa, lähes pientereen puolella. Epäröinnistä tai pikkuvirheistä annetaan palautetta torven törähdyksin, mutta ne toimivat myös ilmoituksena lähestyvästä ajoneuvosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Turvavyön ja kypärän käyttö ovat Thaimaassakin pakollisia, vaikka monet paikalliset viittaavatkin niille kintaalla. Kokemattomalle ulkomaalaiselle ne ovat kuitenkin turvallisuuden kannalta ehdottoman suositeltavia.

Auton tai skootterin vuokraaminen on helppoa

Thaimaassa toimii useita kansainvälisiä autovuokraamoja. Niistä saa auton alleen kohtuuhinnalla. Rantakohteissa keskikokoisen henkilöauton vuokra on noin 30–40 euroa vuorokautta kohden vuokraamosta riippuen.

Inka KhanjiThaimaan liikenne
Thaimaan liikenne vaikuttaa siihen tottumattoman silmissä kaoottiselta, mutta vauhdikkaaseen rytmiin tottuu nopeasti.

Autoa vuokratessa on esitettävä passi, ajokortti, kansainvälinen ajokortti sekä voimassa oleva luottokortti. Ilman näitä dokumentteja joudut maksamaan jopa 5 000 bahtin eli noin 130 euron takuusumman.

Skoottereita vuokraavat pienemmät paikalliset liikkeet. Mopon tai skootterin päivävuokra on edullinen, noin viisi euroa. Isommissa moottoripyörissä vuokrahinta voi olla samaa tasoa kuin autoissa. Skootterin tankin saa helposti täyteen pienilläkin saarilla, sillä bensiiniä myydään kadun varsilla viinapulloissa vähän väliä.

Varaa etukäteen netissä

Varaa auto matkatoimiston tai vuokraamon verkkosivujen kautta etukäteen, niin varmistat saatavuuden. Thaimaassa toimivat mm. kansainväliset vuokraamot Avis, Europcar, Budget, Hertz, Holiday Cars, Sixt ja Rhino Car Hire. Helpoiten vuokrahintoja voi vertailla Rantapallon haulla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos haluat suosia paikallisia vuokraamoja, tutki Petchburee Car Rentin ja Saveflight Travelin tarjonta.

>> Lue lisää vinkkejä Thaimaahan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Anni Romu
Kuvat: Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kumpi sopii sinulle: Phuket vai Krabi?

Phuket vai Krabi – kumpi Thaimaan suosikkikohteista sopii sinulle?

Thaimaan yleisimmät riskit

Mitkä ovat Thaimaan yleisimmät vaarat? 6 asiaa, jotka jokaisen kannattaa huomioida

Päiväretket Phuketista

Kahdeksan parasta päiväretkeä Phuketista – mikä näistä sopii sinulle?

Maeklongin rautatiemarkkinat Thaimaassa

Huh! Tämä käsittämätön nähtävyys Thaimaassa on kuin tehty riskejä varten

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja