Kuva: Inka Khanji
Khanom, Thaimaa

Joko kuulit tästä Thaimaan erikoisuudesta? Vaaleanpunaiset delfiinit hurmaavat Khanomissa

Thaimaan Khanomissa on mahdollisuus nähdä luonnonvaraisia vaaleanpunaisia delfiinejä.

Näe vaaleanpunaisia delfiinejä luonnollisessa ympäristössä

Thaimaan matkailukohteet tarjoavat monenlaisia elämyksiä, ja oletkin saattanut kuulla jo esimerkiksi erikoisesta käärmekylästä, 21-metrisestä jättikeinusta sekä Bangkokissa sijaitsevasta ”kuoleman kahvilasta”. Harvat kuitenkaan tietävät maan upeimpien luontoelämyksien joukkoon lukeutuvasta, Etelä-Thaimaassa sijaitsevan Khanomin erikoisuudesta: vaaleanpunaisista delfiineistä.

Luonnonvaraisten delfiinien näkeminen onnistuu vain, jos mukana on ripaus kärsivällisyyttä. Delfiinejä bongaillaan paikallisten kalastajien järjestämillä veneretkillä, ja kalastajien paikallistuntemuksesta on todella hyötyä: he tuntevat delfiinien liikkeet ja tietävät parhaat paikat niiden näkemiseen. Samalla kalastajat kunnioittavat eläimiä ja huolehtivat siitä, etteivät veneet mene liian lähelle.

Vaaleanpunaista delfiiniä on helppo pitää myyttinä, mutta eläin on todella olemassa ja se todella on vaaleanpunainen. Väri muuttuu iän myötä, ja emojen rinnalla uivat vastasyntyneet ovat vielä aivan tavallisia, harmaan värisiä delfiinejä.

Vaikka kalastajat onnistuisivat bongaamaan delfiinejä, eivät ne juuri näyttäydy pinnan yläpuolella. Veneretket venyvät siitä syystä usein hyvin pitkiksi, kun matkailijoille halutaan tarjota mahdollisuus nähdä delfiinejä. Vaaleanpunaiset delfiinit ovat juuri Khanomin alueen erikoisuus, ja paras tapa päästä veneretkelle on selvittää mahdollisuus omasta majapaikasta.

Katso kuvia vaaleanpunaisista delfiineistä!

>> Lue lisää vinkkejä Khanomiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Inka Khanji ja Instagram

Päivitetty: 17.10.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia