Kuva: Flickr / drburtoni
Thaimaan käärmekylä on omituinen nähtävyys

Joko olet kuullut tästä Thaimaan kohteesta, joka on kuin suoraan painajaisista? Kuhisee käärmeitä – joka talossa omansa

Thaimaan käärmekylä kiehtoo ja kauhistuttaa turisteja.

Kylä, jossa kaikilla on käärme

Aika harva matkailija osaa suhtautua käärmeisiin pelottomasti tai edes neutraalisti. Thaimaassa sijaitsee kuitenkin erikoinen kylä, jossa on pitkät käärmeisiin liittyvät perinteet – ja se houkutteee myös turisteja.

Thaimaan Ban Khok Sa-Nga on vain alle 150 taloudesta koostuva kylä, jossa lähes jokaisella perheellä on ainakin yksi käärme. Matelijat tuovat myös paikallisille elannon, sillä kylässä järjestetään käärmenäytöksiä jopa tunnin välein.

Kaikki sai alkunsa vuonna 1951, kun paikallinen lääkäri ja lääkekauppias keksi järjestää kylässä käärmenäytöksiä houkutellakseen turisteja. Tämä opetti myös muille kyläläisille, kuinka vaarallisia kuningaskobria käsitellään.

Tänä päivänä käärmeet ovat edelleen osa Cobra Village -lempinimen saanutta kylää. Paikalliset pitävät käärmeitään puisissa laatikoissa talojensa ulkopuolella. Monet matelijoista ovat massiivisia kuningaskobria.

Näytökset jakavat mielipiteitä

Arvostelusivusto TripAdvisorissa käärmekylä ja siellä järjestetyt näytökset jakavat kävijöiden mielipiteet vahvasti. Länsimaisten turistien määrää rajoittaa jo kylän sijainti kaukana Thaimaan suosituimmista lomakohteista.

Käärmenäytöksiä voidaan pitää vähintäänkin kyseenalaisena aktiviteettina, mutta kyläläiset vakuuttavat rakastavansa käärmeitä ja pitävänsä niitä kuin perheenjäseninään. Kun käärme kuolee Ban Khok Sa-Ngassa, kyläläiset vievät sille lahjoja temppelille.

Turvallisia käärmeaktiviteetit eivät todellakaan ole. Osa paikallisista kieltäytyy pureman saadessaan ottamasta vasta-ainetta, sillä sen tuottaminen on kivuliasta käärmeille. Muistutuksena matelijoiden vaarallisuudesta näytöksiä järjestävillä paikallisilla saattaakin puuttua sormia, jotka on jouduttu amputoimaan.

Käärmenäytösten lisäksi paikalliset kauppaavat kävijöille lääkevaikutuksilla markkinoimiaan luontaistuotteita. Näytöksistä saatujen tulojen kerrotaan olevan pieniä.

Onko kylässä turvallista liikkua?

Matkailijalle vierailu Ban Khok Sa-Ngassa voi olla kuumottava kokemus. Jos koko kylä kuhisee käärmeitä, niin jokuhan niistä saattaa päästä karkuun? Jo ajatus jokaisessa talossa lymyävistä käärmeistä on pysäyttävä.

Paikallisten mukaan myrkyllisiä käärmeitä säilytetään kuitenkin turvallisissa paikoissa. Lapset voivat leikkiä rauhassa kaduilla.

– Tietysti meidän on opetettava lapsille käärmeiden hallintaa jo nuorella iällä. Kuinka syöttää käärmeitä ja kuinka puolustautua niiltä. Jokaisen vanhemman on pidettävä huolta siitä, että lapset oppivat nämä asiat, kertoo Bualee Chai uutissivusto CNN:lle.

Ban Khok Sa-Nga sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Khon Kaenista, jonne on puolestaan noin tunnin lentomatka Bangkokista. Laosin puolelle Vientianeen matkaa on noin 200 kilometriä.

Täällä päin Thaimaata matkustettaessa kannattaa tutustua myös pinkkinä hohtavaan Red Lotus Lake -järveen. Udon Thanin provinssissa sijaitseva kukkiva järvi on upea näky, joka jää suurimmalta osalta Thaimaahan saapuvista turisteista näkemättä.

Lue myös: Tämä kaukainen saari kuhisee myrkkykäärmeitä – matkailijoilta pääsy kielletty

Lähde: Tourism Authority of Thailand, CNN
Kuva: Flickr / drburtoni

Päivitetty: 8.2.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (10 votes, average: 3,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Ei olii mun lomanvietto paikka, tai seuraavana aamuna sitä sanottaisiin käärmeetön kylä. Käärmeet ja minä ei sovita samalle tontille

Kiva kirjoitus ja kuultu on. Käyty vuodesta 2004 ja kuuluu joka reissun ohjelmaan. Anoppila 50km päässä King Kobrista.