Kreetalla vuokrasin skootterimopon, tai ainanakin luulin niin, koska se näytti aivan samanlaiselta kuin Suomessakin mopot ovat. Vuokra oli edullinen ja sain hyvän opastuksen sen käyttöön. Nelitahtimoottori tarvitsi vain samaa bensaa kuin auto. Automaattivaihteet ja laite oli kuin uusi.
Jo ensimmäisessä ylämäessä huomasin ettei olla suomalaisen mopon sarvissa, kun ylämäkeen nousi nopeus lähes sataseen aivan helposti.
Sillä liikkuminen oli yllättävän helppoa, eikä siellä tuntunut mitenkään vaaaralliselta.Olen ajanut isollakin moottoripyörällä vuosia, mutta sellaiselle, joka ei ole kaksipyöräisiin moottoriajoneuvoihin tottunut, niin en suosittele Kreetaa harjoittelupaikaksi. Siellä ajetaan vauhdikkaasti ja huolettomasti. Mopon sai parkkiin helposti. Ajeltiin ympäriinsä muutama päivä eikä sattunut yhtäkään edes läheltä piti tilannetta, kun otettiin rennosti. Ihmiset kävelee siellä missä sattuu ja miten sattuu. Mopo oli lisäksi niin hiljainen, että sen ääntä ei kävelijät välttämättä edes kuulleet. Varovainen sai olla. Autoilijat piti sillä liikkujaa yllättävän hyvin tasavertaisena. Ovat kaiketi tottuneet niihin. Kertaakaan ei kukaan yrittänyt isoman valtuuksilla mennä ensin ja ohikaan ei ajettu korvaa hipoen, vaan kauempaa kaartaen. Vuokramopo oli niin nopea, että
sillä pysyi autojen vauhdissa saaren joka kolkassa. Ei vain huvittanut aina ajaa liian lujaa. Siinä kuumuudessa se oli kuitenkin hyvä viilentäjä.