Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Onko sinultakin jäänyt huomaamatta tämä leuat loksauttava paikka Kreikassa? Meteoran huiput on nähtävä kerran elämässä

Shutterstock artikkelin kuva
Kulttuuri ja nähtävyydet
Kreikkaan ei ole pakko lähteä rantalomalle - sen todistaa uskomaton Meteora.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 15.10.2018
facebook   whatsapp

Meteora on Kreikan hämmästyttävimpiä nähtävyyksiä

Koska matkailijoiden huomio kiinnittyy usein ensimmäisenä Kreikan saariin ja rantakohteisiin, ei olekaan ihme, että monet sisämaan kohteet jäävät kokonaan noteeraamatta. Oletko koskaan tullut miettineeksi, että ehkä Akropolis ei olekaan Kreikan mantereen upein nähtävyys?

Meteora on Kreikan keskiosassa sijaitseva kalliomuodostelma, jonka yhteyteen on rakennettu luostareita hengästyttävän jyrkille reunoille. Unescon maailmanperintökohteiden joukkoon listattua Meteoraa voidaan pitää sekä luonnonpaikkana että kulttuurikohteena.

Pylväsmäisinä kohti taivasta nousevat kallionhuiput näyttävät lähes mahdottomilta saavuttaa, mutta munkkeja asettui alueelle jo 1000-luvulla. Meteoran maamerkeiksi muodostuneet luostarit valmistuivat 1400-luvulla. Alueella kiemurtelevat serpentiinimäiset tiet.

Monet matkailijat saapuvat Meteoraan vain komeiden maisemien takia, mutta alueella on paljon nähtävää. Kivipylväiden päälle rakennettuihin luostareihin tutustumisen lisäksi kävijät voivat esimerkiksi patikoida sekä vierailla raunioilla, arkeologisilla paikoilla ja museoissa.

Meteoran maisemissa on kuvattu useampia elokuvia ja tv-ohjelmia, joista tunnetuin on vuonna 1981 ilmestynyt Bond-leffa 007 – Erittäin salainen. Dramaattiset luostarimaisemat näkyvät myös elokuvassa.

Meteoraa lähinnä sijaitseva kaupunki on Kalambaka. Lisäksi Meteoran kupeesta löytyy pienempi Kastrakin kylä. Molemmissa kohteissa on tarjolla majoitusta matkailijoille, jotka haluavat viipyä alueella yön yli tai useamman päivän ajan. Meteoran näkemiseen kannattaa varata aikaa.

Vierailu Meteorassa yhdistetään yleensä muihin Kreikan kohteisiin. Meteoran välittömässä läheisyydestä ei löydy matkailijoiden suosimia lentokenttiä, vaan ajomatkaa saa varata vajaat 200 kilometriä Thessalonikista, Pargasta ja Prevezasta. Lomakohteista tehdään myös opastettuja retkiä.

Ateenasta matkaa on lähes 400 kilometriä. Välimatkan voi taittaa vuokra-auton lisäksi myös junalla tai bussilla.

Katso alta kuvia upeasta Meteorasta!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lue myös: Kymmenen tunnettua elokuvaa, joita kuvattiin Kreikassa – löytyykö joukosta oma lomakohteesi?

Lähde: Visit Meteora, Unesco
Kuvat: Shutterstock ja Getty Images

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.