Hyppää sisältöön

Muista tämä helppo vinkki, kun joudut varaamaan lennon viime hetkellä – parhaimmillaan säästät satasia

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 27.07.2018
Älä unohda matkanjärjestäjien lomalentoja, kun tarvitset viime hetken lennon mahdollisimman edullisesti.

Viime hetken lennot matkanjärjestäjiltä

Moni matkailija tuntee ilmailualan yleisen nyrkkisäännön. Mitä aikaisemmin varaat lennot, sitä edullisemmin saat ne todennäköisesti napattua. Lähtöpäivän lähestyessä hinnoilla on tapana nousta – joskus dramaattisestikin.

Brittiläistä Jack’s Flight Club -tarjoussivustoa pyörittävä Jack Sheldon kertoo Business Insiderille, että viime hetken lentoja varatessa kannattaa aina tarkastaa reittilentojen lisäksi myös matkanjärjestäjien lomalennot.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sheldon muistuttaa reittilentoyhtiöiden haluavan ottaa kaiken irti liikematkailijoista, joille tulee äkillinen työmatka. Hintalapulla ei ole juurikaan väliä, kun bisnesasiat on hoidettava.

Toisin on lomalentoyhtiöillä, joiden asiakaskuntaan bisnesmatkustajat harvemmin kuuluvat. Matkanjärjestäjien päätuotteita ovat pakettimatkat, mutta koneeseen jäävät ylimääräiset paikat myydään äkkilähtölentoina tuntuvalla alennuksella.

Sama sääntö pätee myös Suomessa. Viime hetkellä varatut lomalennot voivat olla todella edullisia, mutta kannattaa huomioida, ettei paikkoja välttämättä löydy isommille seurueille. Parhaiten äkkilähtölentojen bongaus sopii yksin tai kaksin matkustaville.

Parhaimmillaan edestakaisten lomalentojen hinta voi laskea reilusti alle sadan euron. Hinnat saattavat romahtaa lopullisesti lähtöä edeltävänä iltana tai vaikka vain tunteja ennen lähtöä.

Suomesta äkkilähtölentoja on helpointa löytää kohteisiin, joihin tehdään paljon matkoja. Kesäkaudella tällaisia ovat esimerkiksi Kreikan, Espanjan ja Kroatian eri kohteet sekä talvella Kanariansaaret. Lentoja saattaa olla tarjolla myös suosittuihin kaupunkikohteisiin kuten Barcelonaan ja Nizzaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkanjärjestäjät kannattaa pitää mielessä myös silloin, kun tarvitset lennon kaukokohteeseen. Suomestakin on talvikausina bongattu alle 300 euron lentoja esimerkiksi Thaimaahan ja Meksikoon.

Euroopan kohteisiin myydään sekä edestakaisia äkkilähtölentoja että yhdensuuntaisia tarjouksia, kun taas kaukokohteisiin tarjolla on pääsääntöisesti aina meno-paluulentoja.

Lomalennot voivat olla erityisen hyviä diilejä matkailijoille, jotka asuvat pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Pikkurahalla voi parhaassa tapauksessa saada lennot omalta kotikentältäsi esimerkiksi Oulusta, Vaasasta tai Kuopiosta.

Kannattaa ottaa huomioon, että myös osa matkanjärjestäjistä veloittaa nykyään lisämaksun matkatavaroista. Summa on yleensä noin 15–30 euroa lentoa kohden.

Lue myös: Mitä eroa on reitti- ja lomalennolla? Lue faktat

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Halpalentoyhtiö Eurowings avaa uuden reitin Suomesta

Easyjetin lennot Suomesta

Halpalentoyhtiö Easyjet avaa kuusi uutta reittiä Suomesta

Miksi jet lag on pahempi itään matkustettaessa?

Oletko huomannut saman? Jet lag iskee pahemmin itään päin matkustettaessa – tässä syy

Passi

Unohditko passin kotiin? Näin saat uuden matkaa varten

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja