Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tiesitkö, että yksi Kreikan kauneimmista rannoista löytyy jostain aivan muualta kuin saarilta?

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Kreikassa upeiden rantojen perässä ei välttämättä tarvitse lähteä saarille.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 25.09.2018
facebook   whatsapp

Voidokilia on Kreikan tuntemattomampi unelmaranta

Tuleeko sinullakin ensimmäisenä mieleen saaret, kun suunnittelet rantalomaa Kreikassa? Jos kaipaat jotain uutta, harkitse matkustavasi seuraavan kerran mantereelle.

Kreikan eteläosassa sijaitsevalta Peleponnesoksen niemimaalta löytyy Voidokilia-niminen ranta, joka nostaa matkakuumeen nollasta sataan. Et ehkä ole ikinä kuullut tästä rannasta, mutta muun muassa The New York Times on aikoinaan listannut sen maailman kauneimpien rantojen joukkoon.

Syrjäinen ranta sijaitsee Messenian alueella Peleponnesoksen niemimaalla. Rantaa lähin kunta on Pylos, jonka nimi voidaan kirjoittaa myös muodossa Pilos. Pikkukaupungista on reilun kymmenen kilometrin matka rannalle.

Erityisen näyttävän Voidokiliasta tekee sen kaunis symmetria. Ranta on hevosenkengän muotoinen – tai lähes täsmälleen kreikkalaisten aakkosten omega-kirjaimen muotoinen, mihin sitä Kreikassa verrataan.

Ranta tunnetaan poikkeuksellisen kirkkaasta vedestään, mutta siihen liittyy myös mielenkiintoinen vanha legenda. Voidokilian väitetään olevan Homeroksen Odysseia-teoksessa esiintyvä ranta.

Voidokilia on luonnonranta, jossa ei ole tarjolla palveluja kuten aurinkotuoleja, vessoja tai ravintoloita. Kävijöiden on tuotava kaikki tarvittava mukanaan, ja rannalle onkin helpointa liikkua vuokra-autolla. Rannan ja hiekkadyynien lisäksi alueella on luolia.

Voidokilia on yksi Peleponnesoksen niemimaan kuuluisimpia rantoja, mutta matkailijoiden keskuudessa alue ei ole yhtä tunnettu kuin Kreikan saaret. Täällä on siis suurempi todennäköisyys onnistua välttämään turistilaumat. Rannalle kannattaa saapua heti aamulla.

Voidokilian rannalle on kätevintä matkustaa osana Peleponnesoksen niemimaan automatkaa. Lennä ensin Ateenaan, josta matkaa voi jatkaa vuokra-autolla. Matkaa Ateenasta kertyy noin 280 kilometriä.

Katso kuvista, miltä ranta näyttää!

Lue myös: Nämä ovat Kreikan kauneimmat rannat

Lähde: Voidokilia.com, Afar
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.