Hyppää sisältöön

Joko kuulit tästä? Kreikan saarihyppely onnistuu laivapassin avulla helposti ja halvalla

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 20.04.2022
Kreikan saarille risteilevillä laivoilla voimassa oleva laivapassi helpottaa saarihyppelyä.

Helppo saarihyppely laivapassin avulla

Saarihyppely Kreikassa on klassikkomatka, jonka voi toteuttaa joko ostamalla laivamatkat yksittäisinä tai hankkimalla laivapassin. Eurailin tarjoaman laivapassin avulla saarihyppely onnistuu helposti ja edullisesti.

Eurail on tuttu monelle matkailijalle interrail-passeista ja niiden tarjoamista monipuolisista matkailumahdollisuuksista, mutta harva tietää, että Eurail tarjoaa myös laivapasseja Kreikan saarille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Interrail Greek Islands Pass kattaa nimensä mukaisesti Kreikan saarikohteita, ja passin avulla on mahdollisuus matkustaa yhteensä 55 saarelle. Lisäksi passin tyypistä riippuen siihen voi sisältyä myös mantereen kohteita. Saarien joukossa on muun muassa Kykladien ja Dodekanesian saariryhmien kohteita, mutta myös muun muassa matkailijoiden rakastama Kreeta.

Inka KhanjiSaarihyppely Kreikassa
Lyhyetkin laivamatkat voivat maksaa useita kymmeniä euroja, joten saarihypellessä ei riitä aina kaikkein tiukin minibudjetti.

Tarjolla on kaksi erilaista, kuukauden voimassa olevaa saarihyppelypassia: Edullinen, 90 euron hintainen passi sisältää neljä matkustuspäivää. Hinnaltaan huomattavasti kalliimpi, 176 euron hintainen passi taas sisältää kuusi matkustuspäivää, joiden aikana voi matkustaa myös Italian ja Kreikan välisiä kansainvälisiä matkoja. Lisäksi kuuden päivän passilla voi matkustaa ykkösluokassa.

Laivamatkojen hinnat voivat tulla saarihyppelijälle yllätyksenä, sillä parin tunnin laivamatkasta voi helposti joutua maksamaan lähemmäs 50 euroa, jos matka ajoittuu suosituimman matkailusesongin ajalle. Jos suunnitelmissa on vierailla usealla Kreikan saarella, on Interrailin tarjoama laivapassi edullinen vaihtoehto.

>> Lue myös: Toteuta elämäsi seikkailu Kreikassa ja lähde saarihyppelylle – helpot vinkit ensikertalaiselle

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Jouluperinteet Kreikassa

Miksi Kreikassa on aivan erilainen joulupukki? Tällaisia ovat paikalliset perinteet

Santorinin nähtävyydet

Santorinin parhaat nähtävyydet – 15 ideaa Kreikan kuuluisimmalle saarelle

Kreikkalainen ruoka

Kreikkalaisen keittiön ABC – kaikki mitä haluat tietää ennen lomaa

Yleisimmät turistimokat Kreikassa

Varo yleisiä mokia Kreikassa – 10 virhettä, jotka voivat sattua kenelle tahansa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja