Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Joko kuulit tästä? Kreikan saarihyppely onnistuu laivapassin avulla helposti ja halvalla

Inka Khanji artikkelin kuva
Aktiivilomat
Kreikan saarille risteilevillä laivoilla voimassa oleva laivapassi helpottaa saarihyppelyä.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 20.04.2022
facebook   whatsapp

Helppo saarihyppely laivapassin avulla

Saarihyppely Kreikassa on klassikkomatka, jonka voi toteuttaa joko ostamalla laivamatkat yksittäisinä tai hankkimalla laivapassin. Eurailin tarjoaman laivapassin avulla saarihyppely onnistuu helposti ja edullisesti.

Eurail on tuttu monelle matkailijalle interrail-passeista ja niiden tarjoamista monipuolisista matkailumahdollisuuksista, mutta harva tietää, että Eurail tarjoaa myös laivapasseja Kreikan saarille.

Interrail Greek Islands Pass kattaa nimensä mukaisesti Kreikan saarikohteita, ja passin avulla on mahdollisuus matkustaa yhteensä 55 saarelle. Lisäksi passin tyypistä riippuen siihen voi sisältyä myös mantereen kohteita. Saarien joukossa on muun muassa Kykladien ja Dodekanesian saariryhmien kohteita, mutta myös muun muassa matkailijoiden rakastama Kreeta.

Inka KhanjiSaarihyppely Kreikassa
Lyhyetkin laivamatkat voivat maksaa useita kymmeniä euroja, joten saarihypellessä ei riitä aina kaikkein tiukin minibudjetti.

Tarjolla on kaksi erilaista, kuukauden voimassa olevaa saarihyppelypassia: Edullinen, 90 euron hintainen passi sisältää neljä matkustuspäivää. Hinnaltaan huomattavasti kalliimpi, 176 euron hintainen passi taas sisältää kuusi matkustuspäivää, joiden aikana voi matkustaa myös Italian ja Kreikan välisiä kansainvälisiä matkoja. Lisäksi kuuden päivän passilla voi matkustaa ykkösluokassa.

Laivamatkojen hinnat voivat tulla saarihyppelijälle yllätyksenä, sillä parin tunnin laivamatkasta voi helposti joutua maksamaan lähemmäs 50 euroa, jos matka ajoittuu suosituimman matkailusesongin ajalle. Jos suunnitelmissa on vierailla usealla Kreikan saarella, on Interrailin tarjoama laivapassi edullinen vaihtoehto.

>> Lue myös: Toteuta elämäsi seikkailu Kreikassa ja lähde saarihyppelylle – helpot vinkit ensikertalaiselle

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Saarihyppely on tuttu juttu jo 80-luvun Interrail vuosilta. Been there, done that. Ios oli saarista jo tuolloin kulttimaineensa ansainnut.


  2. Kannattaisikohan mieluummin linkata artikkeliin tuo Interrail Greek Islands Pass, joka tarkoitettu eurooppalaisille? Se on myös edullisempi kuin tuo artikkelissa mainittu 90e/175e.


  3. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.