Hyppää sisältöön

Thaimaan erikoisin saari on selvästi kanan muotoinen – laskuveden aikaan voit kävellä suoraan naapurisaarelle

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 07.11.2018
Krabilta löytyy yksi saari, joka houkuttelee kävijöitä hauskalla muodollaan.

Chicken Island on asumaton pikkusaari Krabin alueella

Talven ykköskohteisiin kuuluvan Krabin parasta antia ovat pienet, asumattomat saaret, joille voi tehdä helppoja päiväretkiä. Pakettimatkakohteissa lomaileville matkailijoille saaret tarjoavat vilauksen koskemattomasta Thaimaasta.

Yksi Krabin alueen erikoisimmista saarista on Koh Kai eli Chicken Island, joka on saanut nimensä hauskan kivimuodostelman mukaan. Autiosaaren toisella laidalla on kanan pään muotoinen kivipaasi, joka erottuu selvästi mereltä käsin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saarella on poikkeuksellisen monta nimeä. Koh Kain lisäksi se saatetaan kirjoittaa myös muodossa Koh Gai tai siitä voidaan käyttää nimiä Koh Hua Khawan tai Koh Poda Nok. Ehkä siksi onkin selvintä puhua vain Chicken Islandista eli kanasaaresta.

Koh Kaille on helppo matkustaa Ao Nangista, joka on Krabin alueen suurin rantalomakohde. Pitkähäntäveneet liikennöivät Ao Nangin rannalta hinnaston mukaan. Vierailu Chicken Islandilla maksaa 300 bahtia eli noin kahdeksan euroa, mutta hinnat voivat muuttua koska vain.

Monet matkailijat poikkeavat Koh Kailla myös opastetulla päiväretkellä, joka on yksi Krabin suosituimpia. Neljän saaren retki pitää sisällään lyhyet vierailut neljällä lähellä Ao Nangia sijaitsevalla saarella.

Pitkähäntäveneet saapuvat Chicken Islandin rannalle, joka on uimareiden ja erityisesti snorklaajien suosiossa kirkkaan vetensä ansiosta. Jos haluat nauttia omasta rauhasta, yritä ajoittaa vierailusi ennen opastettujen saarikierrosten saapumista.

Chicken Islandin suosituin aktiviteetti onnistuu vain laskuveden aikaan: tällöin naapurisaari Koh Tupille voi kävellä merestä paljastunutta hiekkakaistaletta pitkin. Selvitä etukäteen mihin aikaan kävelyretki saarten välillä onnistuu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kannattaa huomioida, että Chicken Islandin erikoista muotoa ei näe saaren rannalta käsin, eikä koko saari ole käveltävissä. Paras paikka ottaa valokuva kivikanasta on veneestä käsin – esimerkiksi juuri saarihyppelyn aikana.

Krabin alueen saarilla on käytössä myös kävijöiltä perittävä kansallispuistomaksu, jonka suuruus on noin kymmenen euroa. Pientä ravintolaa lukuun ottamatta Chicken Islandilla ei ole matkailupalveluja.

Katso alta matkailijoiden jakamia kuvia Chicken Islandilta!

Lue myös: Löydä postikorttimaisemien Thaimaa – nämä ovat Krabin parhaat rannat

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kumpi sopii sinulle: Phuket vai Krabi?

Phuket vai Krabi – kumpi Thaimaan suosikkikohteista sopii sinulle?

Thaimaan yleisimmät riskit

Mitkä ovat Thaimaan yleisimmät vaarat? 6 asiaa, jotka jokaisen kannattaa huomioida

Päiväretket Phuketista

Kahdeksan parasta päiväretkeä Phuketista – mikä näistä sopii sinulle?

Maeklongin rautatiemarkkinat Thaimaassa

Huh! Tämä käsittämätön nähtävyys Thaimaassa on kuin tehty riskejä varten

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja