Kuva: Shutterstock
Koh Kai, Thaimaa

Thaimaan erikoisin saari on selvästi kanan muotoinen – laskuveden aikaan voit kävellä suoraan naapurisaarelle

Krabilta löytyy yksi saari, joka houkuttelee kävijöitä hauskalla muodollaan.

Chicken Island on asumaton pikkusaari Krabin alueella

Talven ykköskohteisiin kuuluvan Krabin parasta antia ovat pienet, asumattomat saaret, joille voi tehdä helppoja päiväretkiä. Pakettimatkakohteissa lomaileville matkailijoille saaret tarjoavat vilauksen koskemattomasta Thaimaasta.

Yksi Krabin alueen erikoisimmista saarista on Koh Kai eli Chicken Island, joka on saanut nimensä hauskan kivimuodostelman mukaan. Autiosaaren toisella laidalla on kanan pään muotoinen kivipaasi, joka erottuu selvästi mereltä käsin.

Saarella on poikkeuksellisen monta nimeä. Koh Kain lisäksi se saatetaan kirjoittaa myös muodossa Koh Gai tai siitä voidaan käyttää nimiä Koh Hua Khawan tai Koh Poda Nok. Ehkä siksi onkin selvintä puhua vain Chicken Islandista eli kanasaaresta.

Koh Kaille on helppo matkustaa Ao Nangista, joka on Krabin alueen suurin rantalomakohde. Pitkähäntäveneet liikennöivät Ao Nangin rannalta hinnaston mukaan. Vierailu Chicken Islandilla maksaa 300 bahtia eli noin kahdeksan euroa, mutta hinnat voivat muuttua koska vain.

Monet matkailijat poikkeavat Koh Kailla myös opastetulla päiväretkellä, joka on yksi Krabin suosituimpia. Neljän saaren retki pitää sisällään lyhyet vierailut neljällä lähellä Ao Nangia sijaitsevalla saarella.

Pitkähäntäveneet saapuvat Chicken Islandin rannalle, joka on uimareiden ja erityisesti snorklaajien suosiossa kirkkaan vetensä ansiosta. Jos haluat nauttia omasta rauhasta, yritä ajoittaa vierailusi ennen opastettujen saarikierrosten saapumista.

Chicken Islandin suosituin aktiviteetti onnistuu vain laskuveden aikaan: tällöin naapurisaari Koh Tupille voi kävellä merestä paljastunutta hiekkakaistaletta pitkin. Selvitä etukäteen mihin aikaan kävelyretki saarten välillä onnistuu.

Kannattaa huomioida, että Chicken Islandin erikoista muotoa ei näe saaren rannalta käsin, eikä koko saari ole käveltävissä. Paras paikka ottaa valokuva kivikanasta on veneestä käsin – esimerkiksi juuri saarihyppelyn aikana.

Krabin alueen saarilla on käytössä myös kävijöiltä perittävä kansallispuistomaksu, jonka suuruus on noin kymmenen euroa. Pientä ravintolaa lukuun ottamatta Chicken Islandilla ei ole matkailupalveluja.

Katso alta matkailijoiden jakamia kuvia Chicken Islandilta!

Lue myös: Löydä postikorttimaisemien Thaimaa – nämä ovat Krabin parhaat rannat

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Päivitetty: 7.11.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 1,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia