Hyppää sisältöön

Käytännön vinkit Thaimaan legendaarisille Phi Phi -saarille – huomioi nämä 7 asiaa ennen matkaa

Elina Venttola Päivitetty: 31.01.2019
Thaimaan kaunein saari vai bilettäjien täyttämä turistirysä? Muodosta oma mielipiteesi elokuvasta tutuilla Phi Phi -saarilla.

1. Pienellä saarella pärjäät vaikka jalkaisin

Kuudesta eri saaresta koostuvasta Phi Phin saariryhmästä puhuttaessa viitataan yleensä pääsaari Phi Phi Doniin, jossa reissaajat majoittuvat ja hyödyntävät matkailupalveluja. Jos suunnittelet viettäväsi pidemmän aikaa Phi Phillä, varaudu todelliseen rantalomaan: saari on niin pieni, etteivät siellä liiku edes tuk tukit autoista puhumattakaan.

Nähtävyydet ja aktiviteetit rajoittuvat Phi Phillä lähinnä vesilajeihin, auringonottoon, patikointiin ja juhlimiseen. Toisaalta muuta ei välttämättä tarvita – maisemat todella ovat kauniit.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Päiväretki tai koko loma Phi Phi -saarilla

Phi Phi -saarille ei tehdä pakettimatkoja. Omatoimimatkailija voi viettää koko lomansa Phi Phillä tai tehdä sinne päiväretken esimerkiksi Phuketista, Krabilta tai Koh Lantan saarelta. Lähimmät lentokentät löytyvät Phuketista ja Krabilta. Edestakainen lauttalippu Phuketista Phi Phille maksaa noin 20 euroa.

3. Thaimaan kalliimpia saaria

Phi Phi -saarten suosio räjähti vuosituhannen vaihteessa, kun Maya Bayn rannalla kuvattiin The Beach -elokuvaa. Vuosien varrella Phi Phistä onkin tullut yksi Thaimaan kalliimmista saarista. Eniten tämä näkyy majoituksen hinnassa: varaudu nostamaan yökohtaista hotellibudjettiasi tai hyväksymään sen, että saat kehnomman hinta-laatusuhteen kuin monilla muilla saarilla.

IstockphotoKäytännön vinkit Phi Phi -saarille
Phi Phin upeat maisemat nostivat saaret suuren yleisön tietoisuuteen.

Vaatimattomampien majatalojen tuulettimella varustettujen huoneiden hinnat alkavat reilusta 20 eurosta. Miellyttävästä perushotellista kannattaa varautua maksamaan vähintään 50 euroa yöltä. Petipaikka hostellin jaetussa makuusalissa maksaa noin 15 euroa.

4. Nuorten suosima bilesaari

Phi Phi on rantaparatiisi, mutta myös armoton bilesaari. Tonsain sataman liepeillä sijaitsevissa baareissa musiikki pauhaa ja bileet jatkuvat läpi yön. Drinkit myydään Thaimaan yöelämästä tutuissa ämpäreissä. Jos olet herkkäuninen, kannattaa varata majoitus hieman syrjemmältä. Jo nuorten suosimien hostellien nimet kertovat siitä, mitä saarelle on tultu tekemään: Bucket, Hangover, Rehab.

5. Varaa ajoissa sesonkiaikaan

Pienen kokonsa takia Phi Phillä on rajoitettu määrä majoitusta. Voit saapua saarelle lautalla ja tarttua jonkun satamassa odottavan majatalonpitäjän tarjoukseen, mutta jos mielessäsi on tietty tai tietyn tasoinen majoitus, kannattaa varaus tehdä etukäteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuoden vilkkaimpina matkustusaikoina kuten jouluna hotelli -ja lauttavaraus on syytä tehdä jo hyvissä ajoin ennen matkaa pettymysten välttämiseksi.

Suurin osa majoituksesta sijaitsee lähellä Tonsain satamaa. Jos et ole kiinnostunut kylän ravintoloista ja palveluista, löytyy majoitusta myös rauhalliselta Long Beachilta. Välimatkan voi taittaa pitkähäntäveneellä.

6. Maya Bay on suljettu

Ei ollut yllätys, että Leonardo di Caprion tähdittämän hittileffan kuvauspaikkana toiminut ranta kiinnostaisi matkailijoita. Maya Baylle vyöryneet massat pakottivat päättäjät kuitenkin sulkemaan rannan kesällä 2018. Syksyllä ilmoitettiin, että ranta pysyisi suljettuna määrittelemättömän ajan.

Inka KhanjiMaya Bay on suljettu määrittelemättömäksi ajaksi
Phi Phin suurin vetonaula Maya Bay on suljettu kävijöiltä.

Jos suunnittelet matkaa Phi Phille Maya Bayn takia, selvitä ajankohtainen tilanne etukäteen. Phi Phin pehmeähiekkaiset rannat – kuten Long Beach – ovat kuitenkin hyvä vaihtoehto Maya Baylle.

7. Älä jätä väliin näköalapaikkaa

Phi Phillä näköalapaikka lukeutuu saaren harvoihin nähtävyyksiin. Tonsain ravintola-alueelta löydät kylttejä, jotka neuvovat tien kohti oikeaa reittiä. Täällä ehdit käydä päiväretkenkin aikana, sillä näköalapaikan korkeus on vain 186 metriä ja se sijaitsee aivan kylän kupeessa.

Reitti on helppokulkuinen ja sopii kaikille, mutta muista varata mukaan juomavettä. Perillä näköalapaikalla myydään lisää kylmiä juomia. Huipulta näet Phi Phi Leh -saaren, Loh Dalumin rannan sekä Tonsain kylän, josta lähdit liikkeelle.

Näköalapaikkaan kuuluu kaksi eri tasoa, joista ensimmäisellä peritään pieni pääsymaksu. Jos haluat kokea maiseman ilman ruuhkia, yritä saapua heti aamulla bilekansan nukkuessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Tiesitkö tämän? 5 hauskaa faktaa Phi Phi -saarista

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock, Istockphoto ja Inka Khanji

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Thaimaan kalenteri

Miksi Thaimaassa eletään aivan eri vuotta kuin Suomessa? Vilkaisu kalenteriin lyö ällikällä

Thaimaa

Seitsemän asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Thaimaan Phuketissa

Thaimaan sääilmiöt

Thaimaan sääilmiöt selitettyinä – nämä voivat osua lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja