Hyppää sisältöön

Kreetan parhaat nähtävyydet – 20 kohteen lista todistaa, että tekeminen ei lopu lomalla kesken

  • Maria Hietala
  • Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Maria Hietala, Inka Khanji Päivitetty: 10.04.2024
Kreikan suurinta saarta Kreetaa ei ehdi kiertää läpi yhdellä lomalla. Valitse listalta itseäsi eniten kiinnostavat nähtävyydet ja hämmästy saaren monipuolisuudesta.

1. Hanian vanhakaupunki

Hanian vanhakaupunki on koko Kreetan tunnetuin nähtävyys, vaikka sitä ei ehkä tulisikaan ajatelleeksi nähtävyytenä. Monille se on tukikohta, jossa majoitutaan ja josta käsin tutustutaan saareen. 

Haniaa pidetään Kreetan kauneimpana kaupunkina – jopa yhtenä koko Kreikan hienoimmista paikoista. Asukkaita siellä on noin 55 000. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vanhankaupungin värikkäissä rakennuksissa ja kapeissa kortteleissa näkyy Kreetan historia ja venetsialaisten ja ottomaanien jäljet. Kujat ovat täynnä viihtyisiä tavernoja ja putiikkeja.

ShutterstockHanian vanhakaupunki Kreetalla
Vaikka Hania on suosittu lomakohde, se tuntuu aidolta kreikkalaiselta kaupungilta.

Vanhankaupungin upeissa rakennuksissa toimii myös useita hotelleja, joissa majoittumalla pääsee todella kiinni alueen tunnelmaan. 

Haniaan tehdään runsaasti pakettimatkoja Suomesta, ja sen liepeillä sijaitsee yksi Kreetan kolmesta lentokentästä. 

2. Hanian venetsialainen satama

Vanhankaupungin kupeessa sijaitseva Hanian venetsialainen satama on komeasti säilynyt kokonaisuus, josta lähtee veneretkiä pitkin Kreetaa. Siellä toimii myös Hanian merenkulkumuseo.  

Sataman kiinnostavin maamerkki on Hanian majakka, joka seisoo näkyvällä paikalla aallonmurtajan päässä. Majakalle kävely on oleellinen osa vierailua Haniassa. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockHanian majakka ja satama
Hanian majakka kannattaa ottaa osaksi sataman ja vanhankaupungin kierrosta.

Jo 1500-luvulla rakennettu majakka on yksi koko Kreikan vanhimpia. Se viimeisteltiin 1800-luvulla egyptiläisten toimesta, ja sen muoto muistuttaa minareettia. Majakkaa voi ihailla ainoastaan ulkoapäin. 

3. Knossoksen palatsin rauniot

Kreetan pohjoisosassa, lähellä Iraklionin kaupunkia sijaitsevat Knossoksen palatsin rauniot ovat komea nähtävyys. Jopa 1 200 huoneen kokoisesta jättimäisestä palatsista ei ole nykyisin jäljellä muuta kuin rauniot, mutta ne antavat hyvän kuvan siitä, kuinka vaikuttava rakennus oli kukoistuksensa aikana.

Knossoksen palatsi rakennettiin 2 000 vuotta ennen ajanlaskun alkua, mutta tuhottiin noin 300 vuotta myöhemmin. Sen jälkeen se rakennettiin uudelleen ja tuhottiin taas. Palatsi löydettiin 1900-luvulla, jolloin myös muutamia sen osia jälleenrakennettiin.

Vierailuun kannattaa varata useita tunteja aikaa. Paras aika on joko aikaisin aamulla tai alkuillasta, jolloin päivän kuumimmat tunnit ovat joko jo menneet tai ovat vasta tulossa.

Kreetan parhaat nähtävyydet
Knossos on Kreetan suosituimpia nähtävyyksiä.

Knossoksessa on varsin helppo vierailla riippumatta siitä missä päin Kreetaa lomailee, sillä se on suosionsa vuoksi useimpien matkanjärjestäjien retkivalikoimassa.

4. Saaren pääkaupunki Iraklion

Kreetan pääkaupunki Iraklion jää monelta lomailijalta kokematta, sillä se häviää kauneudessa Hanialle ja Rethymnonille. Siellä pääsee kuitenkin näkemään kreetalaista kaupunkielämää.

Myös Heraklion-nimellä tunnettu pääkaupunki on ollut historiansa aikana arabien, ottomaanien ja venetsialaisten hallinnassa, ja eri valtakausien vaikutukset näkyvät edelleen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaupungissa on lukuisia historiallisia muistomerkkejä ja nähtävyyksiä, joista tunnetuin on satamassa sijaitseva 1500-luvulla valmistunut Koulesin linnoitus. Siitä käytetään myös italialaista nimeä Rocca a Mare.

ShutterstockKreetan parhaat nähtävyydet
Iraklionin kaupunki tarjoaa paljon kiinnostavaa nähtävää kuten tunnelmallisen sataman.

Iraklion on myös Kreetan shoppailukeskus, ja keskustan kaduilla on runsaasti mielenkiintoisia putiikkeja tuliaisten ostoa varten.

5. Iraklionin arkeologinen museo

Kreetan merkittävin museo on Iraklionin keskustassa sijaitseva arkeologinen museo. Minolaiseen kulttuuriin liittyvä kokoelma on ainutlaatuinen Kreikan ja koko maailman mittakaavassa. 

Kaksikerroksisessa museossa on esillä muun muassa erilaisia patsaita, koruja, työkaluja ja astioita. Monet esineistä ovat tuhansia vuosia vanhoja, ja ne todella kiteyttävät sen, miten pitkä historia Kreetalla on. 

ShutterstockArkeologinen museo Kreetalla
Museossa on tyylikäs esillepano.

Arkeologiasta ja historiasta kiinnostuneiden matkailijoiden kannattaa varata museossa vierailua varten reilusti aikaa. Siellä on mukava täydentää omia tietojaan joko ennen historiallisilla paikoilla käymistä tai sen jälkeen.

Liput museoon maksavat noin 12 euroa ja ne voi halutessaan ostaa verkosta etukäteen. Talvikaudella lippujen hinta puolittuu. Jos aiot vierailla myös Knossoksen palatsilla, voit hankkia yhdistelmälipun, joka sisältää pääsyn sekä raunioille että museoon. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pienemmät arkeologiset museo löytyvät myös Haniasta ja Rethymnonista.

6. Elafonissin ranta

Monet koko Kreikan parhaista rannoista löytyvät Kreetalta. Lomalla kannattaakin valita ainakin yksi upea ranta, jolle lähteä varta vasten viettämään rantapäivää. 

Kreetan ehkä kuuluisin ranta on vaaleanpunasävyisestä hiekastaan ja turkoosista vedestään tunnettu Elafonissi.  Ranta sijaitsee saaren lounaiskärjessä reilun 70 kilometrin päässä Haniasta. 

Värinsä rantahiekka saa punasävyisistä kotiloista, jotka päästävät murskautuessaan väriä. Pelkän vaaleanpunaisen hiekan perässä rannalle ei kannata lähteä, sillä se ei aina ole yhtä voimakkaan sävyinen.

ShutterstockKreetan paras ranta
Elafonissi nimetään usein Kreetan parhaaksi rannaksi.

Matalan rantavetensä ansiosta Elafonissi sopii hyvin lasten kanssa matkustaville. Rannalla on tarvittavat palvelut sekä maksulliset wc-tilat. Elafonissi kuuluu luonnonsuojelualueeseen. 

Kannattaa huomioida, että kesän vilkkaimpina matkailukuukausina ranta täyttyy nopeasti ja voi olla ruuhkainen. Parkkipaikan ja aurinkotuolin varmistamiseksi sinne on hyvä saapua heti aamusta.

7. Rethymnonin vanhakaupunki

Mainio vaihtoehto Hanialle on Rethymnon, jossa on myös värikäs ja viihtyisä vanhakaupunki. Molemmat kaupungit ovat hyviä tukikohtia lomalle. 

Rethymnonin vanhassakaupungissa kävellessä kannattaa kiinnittää huomiota esimerkiksi vuonna 1626 valmistuneeseen Rimondin suihkulähteeseen Petichakin aukiolla. Neratzen moskeijan minareetti on yksi vanhankaupungin tunnistettavista symboleista. 

ShutterstockRethymnonin vanhakaupunki Kreetalla
Rethymnonin vanhakaupunki haastaa Hanian.

Saman loman aikana on mahdollista vierailla sekä Rethymnonissa että Haniassa. Kaupunkien välillä on noin 70 kilometrin matka, jonka voi taittaa vuokra-autolla tai paikallisbussilla. 

Rethymnon on Kreetan kolmanneksi suurin kaupunki, jossa on vajaat 40 000 asukasta. Siellä toimii toinen Kreetan yliopiston kampuksista, mikä tuo kaupunkiin nuorekasta tunnelmaa. 

8. Rethymnonin linnoitus Fortezza

Fortezzaksi kutsuttu linnoitus on Rethymnonin tärkeimpiä historiallisia maamerkkejä. Se rakennettiin venetsialaisten toimesta 1500-luvulla suojaamaan kaupunkia turkkilaisten hyökkäyksiltä.

Yli 100 000 paikallisen asukkaan määrättiin osallistumaan linnoituksen rakentamiseen. Turkkilaiset valloittivat linnoituksen vuonna 1646.

ShutterstockRethymnonin linnoitus Kreetalla
Fortezzan raunioilla voi vierailla pientä pääsymaksua vastaan.

Tänä päivänä linnoituksesta on jäljellä sen ulkomuurit sekä erilaisten rakennusten raunioita. Linnoitusalueella voi tutustua esimerkiksi moskeijan, ortodoksikappelin ja teatterin raunioihin.

Linnoitukselta aukeaa maisema sekä merelle että Rethymnonin kaupunkiin. Pääsyliput maksavat noin neljä euroa.

9. Loutron autoton kylä

Loutron kalastajakylä Libyanmeren rannalla on yksi Kreetan idyllisimpiä paikkoja. Eikä vähiten siksi, ettei valkoisten rakennusten täplittämässä pikkuruisessa kylässä ole lainkaan autoja tai kunnollisia teitä.

Loutro itsessään on nähtävyys – mitään sen kummempaa tekemistä tai näkemistä siellä ei ole. Sinne tullaan rentoutumaan, nauttimaan rauhasta ja aistimaan kreikkalaista kylätunnelmaa. 

Monilla kokeneillakin Kreetan-kävijöillä Loutro on saattanut jäädä näkemättä, sillä sinne päästäkseen on nähtävä hieman vaivaa. Viikon lomalla kylään ei välttämättä ehdi, jos haluaa kiertää ensisijaisesti Hanian tai Rethymnonin liepeillä sijaitsevia nähtävyyksiä. 

ShutterstockKreetan autoton kylä Loutro
Loutron kylässä liikutaan kaikkialle jalkaisin.

Perille Loutroon ei pääse autolla. Veneitä Loutroon lähtee Chora Sfakionista, Agia Roumelista, Sougiasta ja Paleochorasta. Ensin on siis taitettava matka omasta lomakohteesta johonkin näistä ja jatkettava vesiteitse. 

Loutrossa vierailuun tulee varata aikaa kokonainen päivä. Omatoimimatkailijat voivat myös majoittua kylässä, jossa on muutamia pieniä hotelleja ja majataloja.

10. Arkadin luostari

Uskonto on ortodoksisessa Kreikassa isossa roolissa. Se näkyy myös Kreetalla, jossa on useita luostareita. Näistä kiinnostavin ja historiallisesti merkittävin on Arkadin luostari.

Arkadi tunnetaan erityisesti vuonna 1866 tapahtuneesta traagisesta välikohtauksesta, joka vaati satojen ihmisten hengen. Ottomaanien valtaa protestoinut joukko paikallisia piiloutui luostarin muurien sisään. Kun kävi selväksi, ettei heillä enää ollut mahdollisuutta selvitä piirityksestä, he päättivät räjäyttää ruutivaraston mieluummin kuin antautua hyökkääjille.

Luostarin yhteydessä toimii pieni museo sekä myymälä. Luostarissa asuu edelleen vakituisesti muutamia munkkeja, jotka huolehtivat sen tiluksista. 

ShutterstockKreetan luostarit
Arkadin luostarissa on helppo vierailla Rethymnonista käsin.

Arkadin luostari sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Rethymnonista. Siellä voi vierailla taksilla, vuokra-autolla tai paikallisbussilla. 

Luostariin on pieni noin kolmen euron suuruinen sisäänpääsymaksu. Kävijöiden tulee muistaa pukeutua kunnioittavasti siten, että vaatetus peittää olkapäät ja ulottuu polvien alapuolelle. 

11. Palmuranta Vai

Jos kaipaat vaihtelua omaan lomakohteeseesi mutta haluat edelleen nauttia rantaelämästä, suuntaa Kreetan koillisosassa sijaitsevalle Vai-rannalle. Siellä matkailijaa odottaa pitkä hiekkaranta, jota reunustavat lukuisat palmut.

Vai on Kreetan suosituimpia retkikohteita, sillä alueen komea palmumetsä on koko Euroopan suurimpia. Rannan palmut ovat myös ainoita kotoperäisiä palmuja koko Euroopassa.

ShutterstockKreetan parhaat nähtävyydet
Vain palmut on nähtävä Kreetalla.

Ranta on hyvin varusteltu, ja sieltä voi vuokrata esimerkiksi vesiskootterin. Rannan läheisyydessä toimii myös kahvila.

Hyvin hoidettu ranta on kesäsesongin aikana varsin suosittu. Eniten ihmisiä siellä vierailee heinä- ja elokuussa. Muiden kuukausien aikana rannalla on yllättävän rauhallista.

Vain rannalle pääsee kätevästi esimerkiksi vuokra-autolla, sillä aivan rantaa vierustavan palmumetsän vieressä on parkkipaikka.

12. Samarian rotko

Kreetan kuuluisin vaellusreitti laskeutuu Samarian rotkoon, joka on koko Euroopan pisin rotko. Reitti alkaa Omaloksen tasangolta ja päättyy Agia Roumelin kylään Libyanmeren rannalle.

Noin 16 kilometrin mittainen vaellus vaatii hyvää peruskuntoa, kykyä laskeutua jyrkkää alamäkeä sekä nousta kivisiä mäkiä. Maasto on paikoin vaikeakulkuista ja edellyttää tarkkaavaisuutta. 

Jos et ole tottunut vaelluksiin tai korkeuseroihin, voit olla varma, että tunnet 16 kilometrin rutistuksen seuraavana päivänä jaloissasi. Se kannattaa ottaa huomioon loman ohjelmaa suunnitellessa.

ShutterstockVaellusreitit Kreetalla
Samarian rotkon vaellusreitti alkaa heti tiukalla alamäellä, joka tuntuu jaloissa.

Kannattaa huolehtia siitä, että kengät ovat tukevat ja mukana on riittävästi vettä. Keskikesän helteissä matkaan on hyvä lähteä heti aamusta sekä ruuhkien että kuumuuden välttämiseksi. Keväällä ja syksyllä rotkossa voi taas olla viileää. 

Samarian rotkon vaellus vaatii monenlaista suunnittelua auton vuokrauksesta tai bussimatkoista paluun venekyyteihin. Helpointa vaellus on toteuttaa opastetulla retkellä, jolloin kaikki siirtymiset on järjestetty ja aikataulutettu puolestasi.  

Jos Samarian rotko kuulostaa liian pitkältä vaellukselta, voi vaihtoehdoksi suositella Imbrosin rotkoa. Sillä on mittaa noin seitsemän kilometriä. 

13. Balos-laguuni

Balos-laguuni kuuluu itseoikeutetusti Kreetan upeimpiin rantoihin ja maisemapaikkoihin. Se on koko saaren kuvauksellisimpia kohteita, jonka turkoosi vesi ja valkoinen hiekka eivät petä.

Laguuni löytyy Kreetan luoteiskärjestä syrjäisestä luonnonpaikasta. Helpointa rannalle on matkustaa Kissamoksen satamasta lähtevällä veneellä.

ShutterstockBalos-laguuni Kreetalla
Balosin veneretkeä varten kannattaa varata koko päivä.

Balosin veneretket pysähtyvät yleensä myös Gramvousan pikkusaarella, joka sijaitsee laguunin pohjoispuolella.

Autoreitti rannalle on kivinen ja vaikeakulkuinen, eivätkä autovuokraamot suhtaudu suopeasti sinne ajamiseen ilman nelivetomenopeliä. Selvitä aina, kattaako vakuutus päällystämättömillä teillä ajamisen. Parkkipaikalta rannalle on laskeuduttava pitkät portaat.

Balos on osa luonnonsuojelualuetta, joten sinne peritään parin euron pääsymaksu.

14. Matalan ranta ja hippiluolat

Matalan rannalla on heti selvää, mikä saa sen erottumaan muista Kreetan rannoista. Kallioseinä on täynnä luolia, joiden suuaukot herättävät uteliaiden matkailijoiden kiinnostuksen.

60-luvulla Matalaan syntyi hippiyhteisö, joka asui luolissa säästääkseen asumiskuluissa. Yksi Matalan hippitunnelmaan ihastuneista reissaajista oli legendaarinen folk-artisti Joni Mitchell, joka mainitsee rannan nimeltä kappaleessaan Carey

ShutterstockMatalan hippiranta Kreetalla
Voitko kuvitella, millaista elämää näissä kallioluolissa vietettiin 60- ja 70-luvuilla?

Tänä päivänä Matala on suosittu rantakohde, jossa on vielä jäljellä ripaus hippien aikakauden rentoutta. Luoliin ei kuitenkaan enää ole asiaa rakentamaan asuntoja. Vajaan parin kilometrin päässä Matalan rannalta löytyy nudistien suosima Kokkini Ammos eli Red Beach.

Toisin kuin nimi voisi antaa suomeksi olettaa, Matalan ranta syvenee nopeasti, eikä siksi ole paras pienten lasten kanssa uimiseen. Ranta on yhdistelmä hienoa hiekkaa ja pikkukiveä. 

Matala sijaitsee noin 60 kilometrin päässä Iraklionin kaupungista. Rannalle on pääkaupungista myös bussiyhteys.

15. Díktin luola

Díktin luola on mystinen tippukiviluola Itä-Kreetan sisämaassa Lasithin tasangolla. Luolasta käytetään myös nimeä Psychro.

Kreikkalaisen mytologian mukaan Zeus-jumala syntyi juuri tässä luolassa. Legenda on lennokas: Zeuksen äidin Rhean kerrotaan synnyttäneen lapsen piilossa luolassa, jotta hänen puolisonsa Kronos ei söisi lasta.

ShutterstockKreetan luolat
Díktin mystinen luola on osa kreikkalaista tarustoa.

Retkeä suunniteltaessa kannattaa huomioida, että luolan suulle pääseminen vaatii noin kilometrin mittaisen nousun parkkipaikalta. Kohteessa on muutenkin korkeuseroja.

Luolassa vierailu tuo kaivattua viilennystä etenkin keskikesän kuumimpina päivinä. Sisäänpääsymaksu on noin kuusi euroa.

Díktin luolaan on reilun 50 kilometrin matka sekä Iraklionista että Agios Nikolaoksesta.

16. Seitan Limania

Luulitko, ettei Kreetalla voisi olla enempää näyttäviä rantoja? Ei pidä unohtaa myöskään Seitan Limaniaa, saaren ihaninta poukamaa.

Pikkuriikkinen ranta jää kahden kallioseinämän väliin muodostaen suojaisan poukaman. On sanomattakin selvä, etteivät kaikki halukkaat kesällä mahdu kapealle hiekkakaistaleelle, mutta monille riittää pelkän maiseman ihailu ja valokuvaus.

ShutterstockKreetan rannat
Hiekkakaistale on Seitan Limanian poukamassa pieni, mutta maisema ylhäältä käsin lumoava.

Seitan Limania löytyy Kreetan pohjoisrannikolta reilun 20 kilometrin päässä Haniasta. On syytä tietää, että rannalle päästäkseen on ajettava kiemuraista tietä. Parkkipaikalta alas rannalle viettää jyrkkä polku.

Jos aikoo vierailla poukamassa vuokra-autolla, voi samalla reissulla pysähtyä myös lähellä sijaitsevassa Pyhän kolminaisuuden luostarissa.

17. Gortysin arkeologinen alue

Gortysin arkeologinen alue Kreetan eteläosassa käsittää minolaisen kaupungin rauniot. Gortysin historia ulottuu noin 6 000 vuotta taaksepäin, ja se oli aikoinaan koko Kreetan tärkein ja vaurain kaupunki.

Historiankirjoihin Gortys on jäänyt erityisesti sieltä löydetystä lakikoodista. Muuriin kirjattu Gortysin laki oli varhaisimpia löytöjä kreikkalaisesta lakijärjestelmästä.

Kreikkalaiseen tapaan rauniokaupungin nimellä on monta erilaista kirjoitusasua. Älä ihmettele, jos näet sen muodossa Gortyn tai Gortyna.

ShutterstockArkeologinen alue Kreetalla
Historiasta ja arkeologiasta kiinnostuneille Kreeta on todellinen aarreaitta.

Alueella voi tutustua esimerkiksi amfiteatterin, palatsin ja kirkon raunioihin. Raunioalue on huomattavasti rauhallisempi kuin esimerkiksi Knossoksen palatsi, jossa vierailevat kesällä isot turistimassat. Pääsymaksu on vain noin kolme euroa.

Gortys sijaitsee reilun 50 kilometrin päässä pääkaupunki Iraklionista. Siellä on kätevä pysähtyä esimerkiksi vuokra-autolla matkalla Iraklionista Matalaan.

18. Faistoksen palatsin rauniot

Vain noin parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Gortysin raunioalueelta sijaitsee minolaisen Faistoksen palatsin rauniot. Nimi saatetaan kirjoittaa myös muodossa Phaistos tai Festos.

Faistosta pidetään tärkeimpänä palatsina heti Kreetan suosituimman raunioalueen Knossoksen jälkeen. Siellä vierailu on helppo yhdistää Gortysin raunioalueeseen, jos on kiinnostunut saaren historiasta.

ShutterstockFaistoksen raunioalue Kreetalla
Faistoksen arkeologinen alueen paikalla kohosi aikoinaan palatsi.

Tärkein palatsista tehty löytö oli Faistoksen kiekko, joka on esillä Iraklionin arkeologisessa museossa. Mysteeriksi jääneeseen kiekkoon on kirjattu molemmin puolin merkkejä spiraalin muodossa.

Pääsymaksu alueelle on noin kahdeksan euroa. Kuumalla säällä kannattaa huomioida, että kukkulan laella sijaitsevalla alueella on vain vähän varjopaikkoja.

19. Tv:stä tuttu Spinalonga

Yksi Kreetan suosituimpia päiväretkiä on vierailu Spinalongan asuttamattomalla saarella, joka sijaitsee aivan Kreetan kyljessä. 

Saarella on karu historia: 1900-luvun alusta aina 1950-luvulle saakka se toimi paikkana, jonne eristettiin leprapotilaita. Saarelle lähetetyt joutuivat jättämään läheisilleen hyvästit iäksi, sillä paluulippua Spinalongalta ei ollut olemassa. 

ShutterstockLeprapotilaat lähetettiin Kreetan Spinalongalle
Spinalongan saari on niin pieni, että se on hetkessä kierretty jalkaisin. Aikaa kannattaa kuitenkin käyttää sen tarinoihin uppoutumiseen.

Monille Spinalongan nimi on tuttu Victoria Hislopin romaanista Saari, josta on tehty Suomenkin televisiossa nähty tv-sarja. Vuonna 2005 ilmestynyt kirja julkaistiin suomennettuna vuonna 2012. 

Veneet Spinalongalle lähtevät Plakasta, Eloundasta ja Agios Nikolaoksesta. Muurien ympäröimälle saarelle on noin kahdeksan euron suuruinen pääsymaksu.

Spinalongalle järjestetään opastettuja retkiä, joita voi varata myös suomalaisten matkanjärjestäjien kautta. Oppaan avulla saaren tarina herää todella henkiin.

20. Kreetan teemapuistot

Kreeta on lapsiperheiden suosiossa, mikä näkyy monina teemapuistoina ympäri saarta.

Suosittuja vesipuistoja ovat esimerkiksi Star Beach ja Acqua Plus Hersonissoksen liepeillä, Watercity Iraklionin ulkopuolella sekä Limnoupolis lähellä Haniaa.

Vesipuistot ovat yleensä avoinna toukokuulta ainakin syyskuun loppuun ja sopivat pienillekin lapsille.

Shutterstock / Kiev.VictorKreetan teemapuistot
Vesipuistoja toimii Kreetalla suosituimpien lomakohteiden liepeillä.

Kreetalla on myös paljon erilaisia puuhapuistoja, joissa on lapsille tekemistä pomppulinnoista minigolfiin. Iraklionin ulkopuolella toimii vaatimaton dinosauruspuisto, joka sopii parhaiten pienille lapsille.

>> Lue lisää vinkkejä Kreetalle Rantapallon kohdeoppaasta!

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikä on paha silmä?

Tähän salaperäiseen symboliin et voi olla törmäämättä Kreikassa ja Turkissa – mitä “paha silmä” tarkoittaa?

Kreikan miinukset

Kreikan miinukset – vai onko niitä? Kolme asiaa, jotka hiertävät tutussa matkailumaassa

Rodoksen nähtävyydet

Nämä paikat on pakko nähdä Rodoksella – saaren 13 parasta nähtävyyttä

Korfun Timonin ranta kuvattu ylhäältä käsin

Kesän kuumimmat matkatarjoukset Kreikkaan – säästä ja nauti eri budjeteilla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja