Hyppää sisältöön

Tällaisia ovat suomalaiset hotellit tropiikissa – nimet herättävät huomion Thaimaassa, Balilla ja Meksikossa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 22.06.2021
Trooppisista maista löytyy houkuttelevia suomalaisomisteisia hotelleja. Kurkista niihin sisään!

1. Aava Resort & Spa, Thaimaa

Thaimaan Khanom on suomalaisille vieraampi kohde, vaikka sinne tehdäänkin nykyään jonkin verran pakettimatkoja. Khanom sijaitsee Thaimaan mantereella Siaminlahden rannalla.

Yksi alueen tyylikkäimmistä hotelleista on suomalaisomisteinen Aava Resort & Spa, joka on voittanut Aasiassa lukuisia hotellialan palkintoja. Hotelli perustettiin vuonna 2010, ja se on ollut alueen turismin suunnannäyttäjiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotelliin kuuluu bungaloweja, huviloita, kylpylä sekä ravintola, joka on myös saanut suomalaisen nimen: Aalto. Hotelli sijaitsee Nadanin yhdeksän kilometriä pitkällä rannalla. Alueen erikoisuus on mahdollisuus nähdä vaaleanpunaisia delfiinejä luontaisessa ympäristössään.

Hotellin arkkitehtuurissa ja sisustuksessa on sekoiteltu sekä pohjoismaisia linjoja että perinteistä thaimaalaista tyyliä. Suomalaiset tunnistavat kotimaisen kädenjäljen – ihan tavalliselta thaimaalaishotellilta Aava ei näytä.

Edullisimmillaan yön Aava Resortissa voi saada alle sadalla eurolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aava Resort & Spa
28/3 Moo 6 Nadan Beach Road

2. Griya Villas & Spa, Bali

Balilla ei ole pulaa luksushotelleista. Mutta olisitko arvannut, että niiden joukossa on myös suomalaisomistuksessa oleva vaihtoehto?

Griya Villas & Spa sijaitsee Amedissa Balin itärannikolla. Hotellin taustaa ei ehkä osaisi arvata nimen perusteella, mutta ravintoloiden nimissä näkyy suomalaisuus. Kahvilan nimi on Maku ja ravintolan puolestaan Safka. Suomalaiseen tyyliin hotellissa on tietysti myös sauna.

Matkailijoiden valittavana on 1–3 makuuhuoneen tilavia villoja, joissa on omat uima-altaat. Hotelli sijaitsee rauhallisella paikalla ja sopii erityisesti romanttista lomaa viettäville pariskunnille. Isot villat mahdollistavat myös perheiden ja kaveriporukoiden majoittumisen yhdessä.

Edullisimman majoitustyypin voi saada parhaimmillaan 150 eurolla yötä kohden. Vilkkaimman sesongin aikaan hinnat ovat korkeampia. Samoilla omistajilla on Amedissa toinenkin hotelli Santai, joka tarjoaa bungalow-tyylistä majoitusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Griya Villas & Spa
Amed Bunutan, Bali

3. Aurinko Bungalows, Meksiko

Sayulitan pikkukaupungissa Meksikossa voi joutua hieraisemaan silmiään. Onko hotellin nimi tosiaan Aurinko? Kyllä on, sillä se on osittain suomalaisomistuksessa. Paikan rakensi meksikolais-suomalainen pariskunta vuonna 1999.

Hotellissa ei tarvitse pelätä joutuvansa Suomi-kuplaan, sillä siellä huomaat kyllä olevasi Meksikossa. Bungalowit ja yleiset tilat on sisustettu värikkäästi meksikolaiseen tyyliin.

Majapaikassa on tarjolla yhden ja kahden makuuhuoneen bungaloweja. Huoneistojen hinnat alkavat 70 dollarista eli noin 64 eurosta yöltä. Hintojen päälle lisätään Meksikossa verot.

Sayulita sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Puerto Vallartasta, joka on Meksikon Tyynenmeren puoleisen rannikon suosituimpia lomakohteita. Noin 2 000 asukkaan Sayulita on naapuriaan pienempi, rennompi ja boheemimpi. Alueelle tullaan esimerkiksi surffaamaan ja joogaamaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aurinko Bungalows
Calle Marlin 18, Sayulita

Lue myös: Vau, mitä Suomi-hotelleja – tässä kotimaan 8 erikoisinta majapaikkaa

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Aava Resort, Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Seychellien hotellit Mainos

Seychellien ihanat hotellit – 3 vinkkiä unelmien lomasaarille

Solo Sokos Hotel Pier 4

Sokos Hotels avaa uuden hotellin Helsinkiin – aamiaiselle luvataan “kaupungin kiinnostavin puurovalikoima”

Mitä tarkoittaa mannermainen aamiainen?

Selitys yleiselle hotellitermille: mitä mannermainen aamiainen tarkoittaa?

Hobo Hotel Helsinki

Tältä näyttää Helsingin uusin hotelli – Tukholmasta tuttu Hobo Hotel avautui ydinkeskustaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja