Hyppää sisältöön

Erilainen lomavinkki: näin pääset mukaan arkeologisiin kaivauksiin

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 26.05.2015
Suositut arkeologiset kaivaukset jatkuvat Vantaan Jokiniemessä. Näin pääset mukaan tekemään historiallisia löytöjä.

Vietä erilainen kesäpäivä

Viime kesänä Vantaan Jokiniemessä hikoiltiin heinäkuun helteessä, kun kampakeraamisen ajan asuinpaikalla raaputettiin, siivilöitiin ja lapioitiin maata. Esiin paljastui ruukunsirpaleiden lisäksi muinaisia ihmisfiguureja, pyöriäisten luita ja traanilampuksi arveltu, karhua muodoltaan muistuttava saviesine.

Suuren suosion saaneet arkeologiset kaivaukset jatkuvat tänä kesänä. Kaivauskohteena oleva Vantaan Jokiniemi on merkittävin ja laajin kampakeraaminen asuinpaikka Etelä-Suomessa, ja sieltä on löydetty runsaasti esihistoriallista aineistoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaivaukset järjestetään 22.kesäkuuta – 19.heinäkuuta 2015. Järjestäjinä ovat Tiedekeskus Heureka ja arkeologi Jan Fast. Jokaiselle päivälle otetaan mukaan 20 henkilöä.

Näin pääset mukaan

Menneisyyteen kaivaudutaan jo ennakkoluennolla torstaina 28.5.2015 klo 18.00 Heurekan Auditoriossa. Luennolla kerrotaan tarkemmin kaivauksista, aiemmista löydöistä ja tulevan kesän kaivausprojektista. Samalla annetaan pikakoulutus kaivaustyöhön. Luennolle ovat tervetulleita kaikki kaivauksista kiinnostuneet. Luento on maksuton eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Paikan kesän kaivauksille voi varmistaa ostamalla lipun Heurekan verkkokaupasta. Osallistumismaksu on 50 euroa, ja se sisältää yhden päivän osallistumisen, ohjeistuksen, työvälineet, vakuutuksen ja pääsylipun Heurekaan.

Kuva: Heureka

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vantaan ulkoilualueet

Ravintolavinkit Vantaalle – 25 ruokapaikkaa, joissa makuelämys on taattu

Fazerin vierailukeskus, Vantaa

Herkkusuu, kuulitko jo tästä makeasta kohteesta? Fazerin vierailukeskus Vantaalla on helppo yhdistää Helsingin-lomaan

Heureka

Heureka kansainvälisen kisan voittoon – näin tehdään tieteestä kiinnostavaa

Asuntomessut

Parhaat tärpit asuntomessuille – kymmenen vinkkiä onnistuneeseen messupäivään

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja