Hyppää sisältöön

Ravintolavinkit Vantaalle – 25 ruokapaikkaa, joissa makuelämys on taattu

  • Ella Vuolasto
Ella Vuolasto Päivitetty: 18.09.2023
Vantaa on paljon enemmän kuin lentokenttäkaupunki – se on myös monipuolisen ruokakulttuurin keidas, joka tarjoaa makunautintoja ympäri maailman. Listasimme 25 kokeilemisen arvoista ravintolaa satunnaisessa järjestyksessä.

Souvlaki, Tikkurila

Vantaan Tikkurilan vanhalla torilla sijaitseva pieni ja tunnelmallinen ravintola Souvlaki tarjoaa kreikkalaisia ruokia, jotka erityisesti kesäisellä terassilla istuessa saavat asiakkaat Kreikan loman tunnelmaan.

Ella VuolastoRavintola Souvlaki Vantaalla
Kreikkalaisia grilliruokia tarjoileva Souvlaki seisoo Tikkurilan vanhalla torilla.

Aluksi Souvlaki tarjoili pita-kääröjä grillivaunun luukulta, mutta nyt perinteisessä kreikkalaisessa “Souvlatzidikossa”, eli souvlakia tarjoavassa ravintolassa, voi nauttia ateriat paikan päällä. Ruokalistan herkkuihin kuuluvat perinteiset souvlaki- ja gyros-annokset, moussaka sekä monet muut kreikkalaiset maut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Souvlaki
Peltolantie 4

Thai Burpha Restaurant, Petikko

Petikossa sijaitseva Thai Burpha Restaurant on saanut kiitosta herkullisista thaimaalaisista mauistaan. Ravintolan monipuoliselta ruokalistalta löytyvät perinteiset thaimaalaiset ruoat, kuten punainen curry ja pad thai -nuudeliannos sekä runsaasti muita vaihtoehtoja.

Suurin osa annoksista on hinnoiteltu alle 15 euroon, ja arkisin tarjolla olevasta vaihtuvasta lounasbuffetista voi nauttia edullisesti hintaan 11,80 euroa.

Thai Burpha
Sarkatie 7

Vintero, Tikkurila

Vuoden 2023 alussa Tikkurilaan saapui uusi kortteliravinteli, Vintero, joka on herättänyt laajasti kiinnostusta. Monet medialähteet ovat jopa ylistäneet sitä Vantaan parhaaksi ravintolaksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Petri VirkkunenRavintola Vintero Vantaan Tikkurilassa
Vintero kuvaa itsensä intohimosta syntyneenä kortteliravintelina, jossa ruoat valmistetaan tuoreista raaka-aineista käsityönä.

Ravintolan menu vaihtuu parin kuukauden välein kausien vaihteluiden mukaisesti. Keittiön neljän ruokalajin menu tarjoaa herkullisen makumatkan kohtuulliseen 49 euron hintaan.

Vintero
Kielotie 15 E

Wanda’s Kitchen & Lounge, Myyrmäki

Vantaan Sanomien valitsema vuoden 2019 paras ruokaravintola, Wanda’s Kitchen & Lounge, tarjoaa monipuolisen valikoiman herkullisia vaihtoehtoja, kuten mehevät burgerit, maukkaat pizzat ja laadukkaat pihvit. Ravintola ottaa erityisruokavaliot huomioon, ja gluteenitonta ruokavaliota noudattavat voivat nauttia maukkaista burgereista.

Wanda'sRavintola Wanda's Vantaan Myyrmäessä
Rennossa ravintolassa viihtyy koko perhe, ja lapsia ilahduttaa ravintolasalin leikkipaikka.

Yrittäjävetoinen Wanda’s Kitchen & Lounge on myös tunnettu houkuttelevista teemaviikoistaan, kuten aasiaviikoista ja syksyisistä bliniviikoista, jotka tarjoavat vaihtelua ravintolan makuelämyksiin.

Wanda’s
Liesikuja 5

Koseli, Tikkurila

Tikkurilan aseman läheisyydessä sijaitseva Koseli on yksi alueen nepalilaisista ravintoloista. Ravintolan nimi, “Koseli”, tarkoittaa nepaliksi lahjaa tai matkamuistoa, ja se viittaa yleensä syötäviin asioihin.

Koselissa kannattaa maistaa ainakin nepalilaisia dumplingeja eli momoja. Ravintolassa on tarjolla laaja à la carte -lista, ja arkisin voi nauttia herkullisesta lounaasta, jonka hinta vaihtelee 12–16 euron välillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koseli
Unikkotie 2

Momotoko, Jumbo

Vuodesta 2015 asti toiminut Momotoko on japanilainen ravintolaketju. Jumbon kauppakeskuksessa sijaitseva Momotoko kuuluu tähän ketjuun ja on erityisen tunnettu autenttisista ramen-annoksistaan, joissa käytetään käsintehtyjä nuudeleita.

Tarjolla on monipuolisesti vaihtoehtoja myös kasvissyöjille ja vegaaneille. Lisäksi Momotokossa on lapsille oma menu.

Momotoko
Vantaanportinkatu 3

Sapusca, Myyrmäki

Sapusca on Myyrmannin läheisyydessä sijaitseva viihtyisä lounasravintola, jossa tarjoillaan suomalaista kotiruokaa. Ravintolassa hernekeitto kuuluu perinteisesti torstain lounasvaihtoehtoihin.

Viikoittain vaihtuva lounaslista on saatavilla seisovasta pöydästä hintaan 12,70 euroa. Eläkeläisille ja take away -lounasta noutaville on tarjolla hieman edullisemmat hinnat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ravintola Sapusca
Jönsaksentie 4

Bistro Liekki Talvikkitie, Tikkurila

Tikkurilan keskustassa sijaitseva Bistro Liekki Talvikkitie tunnetaan puuhilligrillistään, joka antaa pihveille ja burgereille aitoa savun makua. Bistro Liekin rentoon ilmapiiriin kuuluu mahdollisuus jäädä ruokailun jälkeen pelaamaan biljardia.

Ravintolassa on tarjolla myös sunnuntaisin brunssi 30 euron hintaan. Bistro Liekillä on Tikkurilassa lisäksi toinen ravintola, maalaisromanttinen lounasravintola Vernissakadulla.

Bistro Liekki Talvikkitie
Talvikkitie 30

Ravintola Ginger, Veromies

Ravintola Ginger on Veromiehen alueella sijaitseva nepalilainen lounasravintola. Ravintola tarjoaa päivittäin vaihtuvalla lounaslistallaan herkullisia nepalilaisia annoksia sekä kansainvälisten keittiöiden suosikkeja.

Monipuolinen lounasbuffet on tarjolla hieman yli 12 euron hintaan. Gingerin sijainti toimisto- ja kiinteistöalueella tekee siitä houkuttelevan valinnan lounaspaikaksi.

Ravintola Ginger
Manttaalitie 5–7

La Pasteria Italiana, Tikkurila

La Pasteria Italiana sijaitsee Tikkurilan aseman yhteydessä, Dixi-kauppakeskuksessa, ja tarjoaa kiireisestä asemasijainnistaan huolimatta hienostuneen rauhallisen tunnelman. Ravintolan monipuoliselta ruokalistalta löytyy laadukkaita italialaisia pizzoja, pastoja ja risottoja.

Kaikki pizzavaihtoehdot ovat saatavilla myös gluteenittomina. Pääruokien hinnat vaihtelevat suurimmaksi osaksi 15–20 euron välillä.

La Pasteria Italiana
Ratatie 11

Mike’s Diner, Myyrmäki & Tikkurila

Jenkkityylinen Mike’s Diner, joka sai alkunsa Myyrmäestä, toimii nyt myös Tikkurilan keskustassa. Burgerien väliin voi valita kotimaisesta nurmikarjasta valmistetun smash-paistetun naudalihapihvin, nyhtöpossua, corn flakes -kuorrutettuja kananfileitä, kampelafilettä tai vegaanisen vaihtoehdon.

Marko HuhtalaRavintola Mike's Diner Vantaalla
Mike’s Dinerin ravintolat sijaitsevat Myyrmäen asemalla ja Tikkurilan keskeisellä kävelykadulla Tikkuraitilla.

Menusta löytyy burgereiden lisäksi muun muassa makkaraperunat ja tuhteja salaatteja. Annosten hinnat ovat noin 15–18 euron välillä. Jälkiruoaksi dinerissa herkutellaan pirtelöllä.

Mike’s Diner
Myyrmäen asema ja Tikkurila Unikkotie 11

Kahvitupa Laurentius, Helsingin pitäjän kirkonkylä

Kauppakeskus Jumbon ja lentokentän läheisyydessä voi uppoutua aitoon italialaiseen tunnelmaan Kahvitupa Laurentiuksen artesaanipizzojen ja paikan päällä valmistettujen gelatojen parissa.

Kahvitupa LaurentiusRavintola Kahvitupa Laurentius Vantaalla
Kahvitupa Laurentiuksen tilat ovat kaksikerroksisessa talonpoikaistalossa idyllisissä maisemissa.

Kodinomaisessa ravintolassa raaka-aineet hankitaan suoraan Italiasta, ja suosittuun italialaiseen brunssiin kannattaa varata pöytä ajoissa. Puu-uunissa paistetut pizzat ovat hinnoiltaan 14–19 euroa, kun taas brunssista pääsee nauttimaan 33 eurolla.

Kahvitupa Laurentius
Kirkkotie 47

Deluxe Burger & Pizza, Myyrmanni

Deluxe Burger & Pizza on tunnettu mehevästä burgerivalikoimastaan, jossa makua ei säästellä. Ravintola hankkii pihvilihan suomalaisilta pientuottajilta, ja heidän monipuolisesta ruokalistastaan löytyy myös vaihtoehtoja kasvissyöjille.

Deluxe Burger & PizzaRavintola Deluxe Burger & Pizza Vantaalla
Deluxe Burger & Pizza tekee yhteistyötä espoolaisen panimon Fat Lizardin kanssa.

Toukokuussa 2023 Deluxe Burger & Pizzalla oli tarjolla erityinen Suomi-aiheinen burgeri, johon sai halutessaan lisättyä 24 karaatin lehtikullalla koristellun briossisämpylän. Burgereiden hinnat vaihtelevat 15–25 euron välillä.

Deluxe Burger and Pizza
Isoskuja 3

The One Thai Kitchen, Tikkurila

The One Thai Kitchen tarjoilee aitoja thaimaalaisia makuja noin 15 minuutin kävelymatkan päässä Tikkurilan asemalta. Ravintolan monipuolisesta valikoimasta löytyy perinteisten thaimaalaisten annosten lisäksi ainutlaatuisia erikoisuuksia, joita ei muista thai-ravintoloista löydy.

Tuomas LindgrenRavintola The One Thai Kitchen Vantaalla
The One Thai Kitchen pyrkii tuomaan Thaimaan lämmön ja raikkauden Tikkurilaan.

À la carte -listalta löytyy curryja, wokkeja, riisi- ja nuudeliannoksia, ja kasvissyöjillekin on runsaasti vaihtoehtoja. Arkisin lounasta voi nauttia alkaen 11,70 euron hintaan, ja lounasmenut löytyvät ravintolan Instagram-tililtä.

The One Thai Kitchen
Talvikkitie 7

Turkkilainen Ravintola Efesos, Korso

Korsossa sijaitseva Turkkilainen Ravintola Efesos tarjoaa perinteisiä turkkilaisen keittiön herkkuja, kuten maukkaita mezejä, monipuolisia lampaanliharuokia ja herkullista baklavajälkiruokaa.

Lisäksi ravintolasta löytyy erilaisia kebab-annoksia, falafelia, burgereita ja pizzoja. Arkisin voi nauttia kattavan lounaan 11,80 euron hinnalla.

Turkkilainen Ravintola Efesos
Tavitie 1

Fonda Del Sol, Jumbo

Perheystävällinen Fonda Del Sol on tunnettu herkullisista pihveistään. Pihvien lisäksi ruokalistalta löytyy uuniperunoita, gourmet-burgereita ja raikkaita salaatteja.

Fonda Del SolRavintola Fonda Del Sol Vantaalla
Ravintola Fonda Del Sol sijaitsee kauppakeskus Jumbossa Stockmannin päädyssä.

Jälkiruoaksi voi nauttia talon herkullisen juustokakun tai jäätelöannoksen. À la carte -listan hinnat vaihtelevat 18–24 euron välillä, ja isommat 220 gramman pihviannokset ovat noin 30 euroa.

Fonda Del Sol
Valuuttakatu 3

Putte’s Bar & Pizza, Tikkurila

Tikkurilan alueella parin vuoden ajan toiminut Putte’s Bar & Pizza -ketjun ravintola on saanut suosiota artesaanipizzojensa ansiosta. Ketjulla on ravintoloita myös Helsingin keskustassa, Tapiolassa ja Sompasaaren alueella.

Putte’s Bar & Pizzassa on huomioitu erityisruokavaliot, ja valikoimasta löytyy useita vegaanisia vaihtoehtoja sekä gluteenittomat pizzat. Pizzojen hinnat vaihtelevat 13–18 euron välillä riippuen täytteistä.

Putte’s Bar & Pizza
Asematie 12 A

Limos, Vantaanlaakso

Vantaanlaaksossa sijaitsevan Limoksen sydän on perinteinen puupoltteinen kiviuuni, jossa napolilaiset artesaanipizzat saavat makunsa avotulella.

Ravintolassa taikina valmistetaan käsin, ja pizzat voi nauttia paikan päällä tai tilata mukaan. Limoksen henkilökunta on avulias ja antaa mielellään juomasuosituksia täydentämään herkullisen pizzakokemuksen.

Limos
Kauppalaivurintie 12

Osaka Sushi, Koivuhaka

Osaka Sushin perustaja, joka on asunut yli 10 vuotta Japanissa, on tuonut arvokkaan osaamisensa japanilaisesta keittiöstä Suomeen. Suositun sushibuffetin hinta vaihtelee ajankohdasta riippuen 14,80–20,80 euron välillä.

Koivuhaan ravintola on ensimmäinen Osaka Sushi, mutta nykyään ravintola löytyy myös Kampista. Lisäksi Osaka Sushin tuoreista raaka-aineista valmistettuja susheja voi hankkia useista K-Citymarketeista ja K-Supermarketeista.

Osaka Sushi
Kuriiritie 23–25

Alby’s Pizzeria, Louhela

Vantaalaisessa lähiössä sijaitsevan Alby’s Pizzerian roomalaistyyliset pizzat valmistetaan huolellisesti käsintehtyyn tuoreeseen taikinaan ja aitoon italialaiseen juustoon. Italialainen Alberto Neri on kouluttautunut pizzakokiksi Roomassa.

Perinteisen Margherita-pizzan voi nauttia 11,50 euron hintaan, ja lisäksi ravintolasta löytyy herkullisia antipasto-lajitelmia ja talon tiramisua jälkiruoaksi.

Alby’s Pizzeria
Vuollemutka 9 C

Oklahoma, Tikkurila

Ravintola Oklahoma, joka sijaitsee Tikkurilan keskeisellä kävelykadulla Tikkuraitilla, tarjoaa “Villin Lännen ruokaa suomalaiseen makuun”, kuten ravintola itse kuvaa valikoimaansa.

Ravintola on erityisen tunnettu laadukkaista pihviannoksistaan, joiden hinnat vaihtelevat 32–39 euron välillä. Grillissä valmistuvat myös herkulliset burgerit sekä vaihtoehdot kasvis- ja kanaruoan ystäville.

Oklahoma
Tikkuraitti 15

Blablabla Eatery & Cafe, Tikkurila

Tikkurilassa sijaitseva Blablabla on aamiais- ja lounaskahvila, jonka toiminnasta vastaavat äiti ja tytär. Lounasmenu vaihtuu päivittäin ja tarjoaa herkullisia vaihtoehtoja 12,70 euron hintaan.

Blablabla Eatery & CafeRavintola Blablabla Eatery & Cafe Vantaalla
Blablabla Eatery & Cafe valmistaa myös tilauksesta makeaa ja suolaista tarjottavaa juhliin, tilaisuuksiin tai toimistolle.

Arkisin kahvilassa tarjoillaan valikoima aamiaisruokia, joista voi joko koota omat suosikkinsa tai valita valmiin aamiaissetin. Lauantaisin Blablabla hemmottelee asiakkaitaan monipuolisella brunssilla, jonka hinta on 19,50 euroa.

Blablabla Eatery & Cafe
Tikkuraitti 13

Shoku Burger, Korso

Shoku Burger on tunnettu laatuburgereistaan, joissa yhdistyvät luovasti japanilaiset ja korealaiset makumaailmat. Burgereissa voi maistaa yllättäviä makuja, kuten tulinen banaaniketsuppi tai pikkelöity papaija.

Shoku BurgerRavintola Shoku Burger Vantaalla
Shoku Burgerin mehevät annokset houkuttelevat matkustamaan Korsoon.

Ravintola tarjoaa myös herkullisia vegaanisia vaihtoehtoja. Korsossa sijaitseva Shoku Burger on kerännyt kiitosta, ja se palkittiin Helsingin Sanomien toimesta Paras burgeri -tunnustuksella vuonna 2021.

Shoku Burger
Venuksentie 4 LH 4

Momo & More, Myyrmanni

Momo & More on nepalilainen ravintola, joka sijaitsee kauppakeskus Myyrmannissa. Ravintola panostaa erityisesti laajaan kasvisruokien valikoimaan ja tarjoaa 16 erilaista kasvisruoka-annosta nepalilaisesta ja intialaisesta keittiöstä.

Lisäksi Momo & Morella on toinen ravintola Helsingissä, Kauppakeskus Arabiassa. Ravintola tarjoilee päivittäin vaihtuvan lounaan arkisin 12,70 euron ja viikonloppuisin 13,90 euron hintaan.

Momo & More
Iskoskuja 3 A 1

Ravintola Zilla, Tikkurila

Ravintola Zilla on rento ruokapaikka, joka panostaa yhdessä syömiseen. Ruokalistalta löytyy vaihtoehtoja, jotka sopivat hyvin jaettaviksi suuremmillekin seurueille. Zillan herkulliset pizzat valmistetaan kiviuunissa.

ZillaRavintola Zilla Vantaalla
Zilla tunnetaan pizzojen lisäksi laadukkaista cocktaileistaan.

Zillassa tarjoillaan arkisin lounasta buffetista 12,70 euron hintaan ja perjantaisin Perjantai-Brekulla aamiaista 14 eurolla.

Zilla
Kielotie 14

Lue myös: Rantapallon matkaopas Vantaalle

Ella on freelancer-kirjoittaja, jolle matkailu on intohimo ja elämäntapa.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Haltia Lake Lodge

Elämyksellistä majoitusta Nuuksiossa – oletko jo kokeillut luksustelttailua?

Powerpark

Esittelyssä kaikki Suomen huvipuistot – mikä sopii sinulle?

Ravintola Palace

Tässä ovat Suomen Michelin-ravintolat 2024 – mukana kaksi uutta ravintolaa

Kotimaan tapahtumakesä on vauhdikas – katso parhaat tärpit kesäkuulle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja