Hyppää sisältöön

Thaimaa yllättää viinimaana

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 19.06.2012
Thaimaa kokeilee onneaan viinimaana. Rypälelajikkeista esimerkiksi Shiraz, Tempranillo ja Chenin Blanc viihtyvät tropiikissakin.

Vanhat nuoret viiniviljelmät

Vehreät viinitarhat eivät ehkä ole ensimmäinen asia, joka Thaimaasta tulee mieleen. Viinimaaksi Thaimaa on nuori. Viiniä on viljelty täällä noin kahden vuosikymmenen ajan.

Thaimaan viininvienti kasvaa voimakkaasti erityisesti Bangkokin, Hua Hinin ja Khao Yain alueilla, joilla harjoitetaan runsaasti viljelyä. Maassa hyvin viihtyviin rypälelajikkeisiin lukeutuvat esimerkiksi Shiraz, Tempranillo, Chenin Blanc ja Colombard.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Siam Winery ja lumoavat viinitarhat

Siam Winery on yksi Thaimaan suurimmista viinintuottajista. Sen laajat viinitarhat levittäytyvät Bangkokin ja Hua Hinin alueelle koillis-Thaimaassa. Siam Winery tuottaa muun muassa Thaimaan myydyintä viiniä Monsoon Valleyta, joka on voittanut myös monia eurooppalaisia palkintoja.

Hua Hin Hills

Siam Winery järjestää viininmaistajaisia ja opastusta kaikissa viinitarhoissaan. Sen vastikään Hua Hinin alueella avatusta viinitarhasta on tullut erityisen suosittu vierailijoiden keskuudessa.

Thaimaan viinintuottajat

Tarhan rypälelajikkeita ovat Colombard, Chenin Blanc, Black Muscat, Shiraz, Sangiovese ja Tempranillo. Hua Hin Hills järjestää vierailijoille myös norsuratsastusta viinitarhojen ympäristössä sekä viininmaistajaisia, joissa maistellaan esimerkiksi Monsoon Valley -viinejä ja aterioidaan viinitarhan omassa ravintolassa.

Viininviljely Khao Yain alueella

Khao Yai on yksi Thaimaan suurimmista viinialueista. Khao Yai sijaitsee Bangkokista koilliseen ja se on monien tunnettujen viinintuottajien, kuten Khao Yai Wineryn ja GranMonten, kotipaikka. Viinialueen suosituimpia merkkejä ovat PB Valley ja Sawasdee.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

PB Valley Khao Yai Winery

PB Valley Vineyard sijaitsee aivan Khao Yain kuuluisan luonnonpuiston läheisyydessä ja valmistaa tunnettuja PB-, Sawasdee- ja Pirom-viinejä. Viinitarhassa viljeltäviin rypälelajikkeisiin lukeutuvat Shiraz, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Dorn Felder, Muscat Blue, Chenin Blanc ja Colombard. Myös muita rypälelajikkeita, kuten Sauvignon Blanc, Merlot ja Pinot Noir, on otettu viljelykseen. Viinitarhassa on sekä ravintola että vuokrattavia huoneita.

Khao Yain kansallispuiston läheisyydessä sijaitsevat myös GranMontes-viinitarhat. Niillä tuotetaan GranMonte-viinejä Syrah- ja Chenin Blanc -rypälelajikkeista. Viinitarhan mailta löytyvät myös hotelli ja ravintola.

Lähde: TAT (Tourism Authority of Thailand)
Kuvat: Flickr / sherrattsam

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maeklongin rautatiemarkkinat Thaimaassa

Huh! Tämä käsittämätön nähtävyys Thaimaassa on kuin tehty riskejä varten

Kiittäminen Thaimaassa

Varo helppoa mokaa Thaimaassa – näin kiität oikein lomallasi

Phuketissa liikkuminen - bussit, taksit ja tuktukit

Varaudu taksimafiaan Phuketissa – näin liikut lomasaarella helpoiten ja halvimmin

Bangkokin parhaat hotellit

Bangkokin hotellivinkit – 20 vaihtoehtoa kaikenlaisille budjeteille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja