Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Voiko Phuketin ja Krabin kokea samalla lomalla? Näin yhdistät Thaimaan suosituimmat rantakohteet

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Etkö osaa päättää Phuketin ja Krabin välillä? Koe molemmat samalla reissulla.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 12.02.2020
facebook   whatsapp

Näin yhdistät Phuketin ja Krabin

Haluatko kokea Thaimaassa maan kaksi suosituinta rantakohdetta samalla lomalla? Se on mahdollista: Phuketin ja Krabin välimatka ei ole pitkä.

Yhdistelmä sopii omatoimimatkailijoille, joita kiinnostavat nimenomaan vilkkaat kohteet ja kuuluisat nähtävyydet. Reitti saattaa kiinnostaa myös silloin, jos löydät edulliset lennot Phuketiin, mutta haluat viettää lomasi Krabilla – tai toisinpäin. Phuketin lentokenttä on Krabia isompi, ja sinne liikennöidään enemmän lentoja.

Liikenteen solmukohtina toimivien Phuket Townin ja Krabi Townin etäisyys toisistaan on noin 160 kilometriä. Siirtymiseen tulee kuitenkin varata puoli päivää, sillä huomioon tulee ottaa kiertotiet, liikenneruuhkat ja pysähdykset.

Kohteiden välillä voi liikkua maa- tai meriteitse. Krabi sijaitsee Thaimaan mantereella, ja Phuketin saarelle puolestaan johtaa mantereelta Sarasinin silta.

Isommalle seurueelle helpointa voi olla jakaa taksikyyti ja sopia hinnasta kuljettajan kanssa tai vuokrata auto lentokentältä.

Tutustu alta eri vaihtoehtoihin – näin pääset suosikkikohteesta toiseen!

Bussiyhteys Phuketista Krabiin

Phuketin ja Krabin välillä on päivittäin lukuisia bussiyhteyksiä, joten matkan voi taittaa lähes koska vaan. Matka kestää noin 3–4 tuntia, ja kyydit lähtevät Phuket Townin ja Krabi Townin bussiasemilta. Lentokentältä on ensin siirryttävä bussiasemalle.

ShutterstockSarasinin silta Phuketin saarelle
Bussit ylittävät matkalla Sarasinin sillan.

Thaimaan valtion bussiyhteydet ovat vaatimattomia mutta luotettavia. Lisäksi isoissa busseissa matkatavaroille on enemmän tilaa kuin minibusseissa. Lippujen hinnat alkavat noin 4–5 eurosta.

Minibussilla perille

Phuketin ja Krabin välillä liikennöi noin 15 hengen minibusseja pitkin päivää. Edullisimmillaan yhdensuuntainen matka maksaa vain 140 bahtia eli noin neljä euroa.

Minibusseissa on ilmastointi, joka voi tuntua kyydistä riippuen joko kevyeltä tuulettimelta tai jääkylmältä pakastimelta. Kovin paljon jalkatilaa ei minibussissa kannata odottaa. Jos mukana on paljon isoja laukkuja, voi kyydissä tulla ahdasta. Tavaratila on varsin pieni.

Bussiasemalta lähtevä minibussi taittaa matkaa noin kolme tuntia. Reitti kestää kauemmin, jos valitset matkatoimistosta minibussin, joka poimii matkustajia kyytiin eri hotelleista. Toisinaan kyydissä voi joutua pidättelemään hengitystä kuskien painaessa kaasun pohjaan.

Lauttamatka Phuketin ja Krabin välillä

Leppoisin tapa taittaa Phuketin ja Krabin välinen matka on lauttayhteys. Samalla voit ihailla maisemia ja vaikka ottaa aurinkoa kannella viilentävässä merituulessa. Reitillä liikennöivät Phi Phi Cruiser sekä Tigerline Ferry.

IstockphotoLautta Phuketista Krabille
Merimatka on usein rentouttavampi kuin bussireissu.

Lautalla matka kohteiden välillä kestää menopelistä ja pysähdyksistä riippuen noin 4–9 tuntia, mutta siirtymiseen on laskettava myös matkat lentokentältä tai keskustasta satamaan. Phuketin päässä käytetään Rassada Pierin satamaa ja Krabilla puolestaan Klong Jilar Pier -nimistä laituria.

Kannattaa huomioida, että lauttoja liikennöi reitillä vähemmän kuin busseja. Tarkista siis aikataulut etukäteen ennen kuin suunnittelet siirtyväsi vaikka suoraan lentokentältä satamaan. Matkatoimistot myyvät satamakuljetukset sisältäviä lippupaketteja sekä Phuketin että Krabin päässä.

Yhdensuuntaisten lauttalippujen hinnat alkavat noin 25 eurosta ja niitä voi varata myös verkon kautta.

Lue myös: Luulitko tietäväsi kaiken Thaimaan suosituimmasta saaresta? 10 yllättävää faktaa Phuketista

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.