Hyppää sisältöön

Löydä uusi lomakohde Aasiasta – katso, mikä rantaparatiisi sopii sinulle parhaiten

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 11.10.2019
Vaikka Thaimaa onkin suomalaisten suosikkikohde, on Aasiassa myös monia muita kiehtovia kohteita, joissa voi viettää niin ranta- kuin kaupunkilomaa. Lue esittelyt Aasian suosituista matkailumaista ja koe seuraavalla lomalla uusia seikkailuja!

1. Vietnam

 • Erityispiirteet: monipuolinen kohde, helppo yhdistää kaupunki- ja rantaloma, tunnettu ruokakulttuuristaan ja historiastaan
 • Suosituimmat kohteet: Ho Chi Minh City, Hanoi, Phú Quốc, Nha Trang, Halonginlahti
 • Näin pääset perille: Ho Chi Minh Cityyn on talvikaudella suorat lennot Helsingistä, muina aikoina ja muihin kohteisiin vaihdollisilla lennoilla

Vietnam on monipuolinen matkailumaa, josta löytyy niin vilkkaita suurkaupunkeja, rentoja rantakohteita ja upeita luontonähtävyyksiä. Maa onkin mainio kohdevalinta niille lomailijoille, jotka haluavat yhden reissun aikana kokea erilaisia paikkoja ja elämyksiä. Myös kiehtova kulttuuri, vaiheikas historia ja herkullinen ruoka ovat tehneet Vietnamista kiinnostavan vaihtoehdon matkailijoille.

Suurkaupungit Hanoi ja Ho Chi Minh City kuuluvat Vietnamin tunnetuimpiin kohteisiin. Modernissa Ho Chi Minh Cityssä pääsee nauttimaan kiinnostavista nähtävyyksistä ja vilkkaasta yöelämästä, kun taas perinteisempi Hanoi tarjoaa mahdollisuuden tutustua maan historiaan ja kulttuuriin. Rantakohteista suosittuja ovat esimerkiksi Phú Quốc ja Nha Trang, joissa lomailun voi yhdistää kätevästi kaupunkilomaan Ho Chi Minh Cityssä. Yksi Vietnamin tunnetuimmista vierailukohteista on Halonginlahti, jossa yli tuhat kivistä saarta muodostavat uniikit maisemat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Shutterstock
Vietnamista löytyy niin suurkaupunkeja, rantoja kuin upeita luontokohteita.

Ilmasto Vietnamissa vaihtelee eri puolilla maata, mikä kannattaa huomioida kohteen ja loman ajankohdan valinnassa. Etelä-Vietnamissa lämpöä riittää ympäri vuoden, kun taas pohjoisessa talvikuukaudet ovat selkeästi viileämpiä. Ho Chi Minh City ja etelän rantakohteet sopivat siksi paremmin talviloman kohteiksi, kun taas Hanoissa sää on miellyttävintä keväisin ja syksyisin.

>> Lue myös: Hanoi vai Ho Chi Minh City – kumpi Vietnamin suurkaupungeista sopii paremmin matkakohteeksi sinulle?

2. Indonesia

 • Erityispiirteet: runsaasti rantalomakohteita ja paratiisisaaria, hyvät vesiurheilumahdollisuudet suosituissa rantakohteissa, aktiiviloma sademetsämaisemissa
 • Suosituimmat kohteet: Bali, Lombok, Borneo, Sumatra
 • Näin pääset perille: vaihdollisilla lennoilla Aasian tai Euroopan kaupunkien kautta

Kauniit paratiisisaaret ja supersuosittu Bali ovat tehneet Indonesiasta tunnetun matkailukohteen. Indonesia upeine rantoineen sopiikin erityisesti rantalomailijoille, ja suosituimpien rantakohteiden lisäksi maasta löytyy myös rauhallisempia kohteita ja koskemattomia rantoja. Indonesiassa voi viettää myös aktiivilomaa esimerkiksi sademetsien ja vuorien värittämissä maisemissa.

Indonesian lomakohteisiin kuuluvat esimerkiksi paratiisisaaret.

Maan ykköskohde on Bali, joka on erityisesti nuorten reissaajien ja surffaajien suosiossa, mutta saari on mainettaan monipuolisempi. Lukuisten rantojen, aurinkoisen sään ja rennon tunnelman lisäksi Balilla on myös kaunista luontoa ja alkuperäistä kulttuuria. Lombok ja erityisesti Gili-saaret taas hurmaavat matkailijan paratiisirannoilla ja sukellusmahdollisuuksilla. Seikkailuja etsivän matkailijan kannattaa ottaa suunnaksi Borneo tai Sumatra, joilla on kiinnostavia luontokohteita.

Indonesian ilmasto on trooppinen ja lämpötilat pysyttelevät ympäri vuoden 20 ja 30 asteen välillä, joskus on myös kuumempaa. Sadekausi on tavallisesti lokakuun ja huhtikuun välissä, ja matka kannattaakin ajoittaa mahdollisuuksien mukaan kuivemmalle kaudelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue myös: Indonesian upeimmat rantakohteet – mikä näistä saarista sopii sinulle?

3. Malesia

 • Erityispiirteet: monipuolinen matkailumaa, kuuma ja kostea ilmasto, hyvät ostosmahdollisuudet suosituissa matkakohteissa
 • Suosituimmat kohteet: Langkawi, Kuala Lumpur, Malesian Borneo
 • Näin pääset perille: vaihdollisilla lennoilla Aasian tai Euroopan kaupunkien kautta

Monipuolisessa Malesiassa näkyvät monien eri kulttuurien ja uskontojen vaikutteet. Maa on myös maisemiltaan monipuolinen, sillä se on jakautunut Malakan niemimaalle ja Borneon saarelle. Malesiasta löytyy niin upeita rantoja, historiallisesti ja kulttuurillisesti kiinnostavia kaupunkikohteita sekä koskematonta luontoa, minkä vuoksi se sopii eri tyyppisille matkailijoille. Erityisesti maan rantakohteissa viihtyvät myös lapsiperheet.

Malesian tunnetuin rantakohde on Langkawin saari, jossa lomaa pääsee viettämään kirkasvetisillä rannoilla auringonpaisteesta nauttien. Vastapainoksi rantalomalle saarelta löytyy myös trooppista luontoa ja mainiot ostosmahdollisuudet. Malesian pääkaupunki Kuala Lumpur on kiinnostava yhdistelmä uutta ja vanhaa. Kuala Lumpurissa kaupunkiloman saa kulumaan nähtävyyksiä katsellen ja shoppaillen. Penangin alueella Länsi-Malesiassa matkailijaa hemmotellaan hiekkarannoilla, herkullisella ruoalla ja tunnelmallisella Georgetownin kaupungilla.

Malesiassa lomaa voi viettää niin kiehtovissa kaupunkikohteissa kuin valkoisilla hiekkarannoilla.

Malesian ilmasto on kuuma, kostea ja aurinkoinen, eivätkä lämpötilat juuri laske 20 asteen alapuolelle. Sadekauden ajankohta vaihtelee sijainnin mukaan, sillä koillismonsuuni osuu usein talvikuukausille, kun taas länsimonsuunin tuomat sateet ajoittuvat kesäkuukausille.

>> Lue myös: Malesian paratiisirannat – kolme vaihtoehtoa lomailijalle

4. Filippiinit

 • Erityispiirteet: paratiisirantoja, mainiot vesiurheilumahdollisuudet, edullinen hintataso
 • Suosituimmat kohteet: Palawan, Cebu, Siargao
 • Näin pääset perille: vaihdollisilla lennoilla Aasian tai Euroopan kaupunkien kautta

Tuhansista saarista koostuva Filippiinit on tunnettu valkoisen hiekan ja turkoosin merivden täyttämistä paratiisimaisemista. Saaristosta löytyy rantakohteita moneen makuun, sillä valittavana on niin kattavien palveluiden lomakohteita kuin koskemattomia pikkusaaria.

Suosituimpia saarikohteita ovat Palawanin saaristo, Siargao ja Bohol. Monipuolisessa Palawanin-saaristossa, jonka tunnetuin kohde on El Nido, voi nauttia rauhallisista rannoista sekä lähteä saarihyppelylle tai sukeltamaan. Siargaossa on erinomaiset olosuhteet surffaajille ja kiinnostavat sukellusvesistöt. Jos etsii vaihtelua rantalomailuun, on vehreistä kukkuloista ja kummituseläimistä kuuluisa Bohol mainio vaihtoehto.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Filippiinien-matkaa suunnitellessa on hyvä huomioida, että pääkaupungissa Manilassa ja muutamilla muilla maan alueilla turvallisuustilanne on epävakaa. Kaikkialle Filippiineille matkustamista ei suositella, ja varovaisuutta on syytä noudattaa erityisesti suurissa kaupungeissa.

Shutterstock
Erityisesti Filippiinien saarikohteet ovat suosittuja matkailijoiden keskuudessa.

Filippiineillä on trooppinen ilmasto ja lämpöä riittää ympäri vuoden. Kuumimpina kuukausina lämpötilat nousevat helposti yli 30 asteeseen ja myös viileimpinä talvikuukausina lämpötilat liikkuvat 20 asteen tuntumassa. Sateiden määrä vaihtelee alueittain, sillä pohjoisessa on vain yksi sadekausi, kun taas eteläosissa sateita on ympäri vuoden. Alkusyksystä Filippiineille voi osua myös trooppisia myrskyjä.

>> Lue myös: Filippiinien viisi suosituinta saarta – lue vinkit erilaisiin lomiin

5. Sri Lanka

 • Erityispiirteet: pitkä rantaviiva, historiallisia rauniokaupunkeja, upea Kandyn junareitti
 • Suosituimmat kohteet: Hikkaduwa, Negombo, Bentota, Arugam Bay
 • Näin pääset perille: vaihdollisilla lennoilla Aasian tai Euroopan kaupunkien kautta, Sri Lankaan järjestetään myös pakettimatkoja

Intian valtameressä sijaitseva Sri Lanka on kokoonsa nähden monipuolinen matkailumaa, jossa on pitkien vaaleiden hiekkarantojen lisäksi myös historiallisia nähtävyyksiä ja kaunista luontoa. Erityisesti Sri Lanka on rantalomailijoiden suosima, sillä saarella on rantaviivaa yli 1 000 kilometriä.

Shutterstock
Pienestä koostaan huolimatta Sri Lankalla riittää vaaleahiekkaisia rantoja.

Suosittuja rantalomakohteita löytyy erityisesti Sri Lankan eteläosista ja kohteita on moneen makuun. Esimerkiksi rantaparatiisi Tangalla, surffaajien suosima Hikkaduwa ja tasokkaaseen lomailuun puitteet tarjoava Bentota ovat kiinnostavia vaihtoehtoja. Kulttuurista ja historiasta kiinnostuneen matkailijan kannattaa suunnata saaren pohjoisosiin, jossa sijaitsevat Anuradhapuran ja Polonnaruwan rauniokaupungit. Sisämaassa sijaitseva Kandy on taas tunnettu kuvankauniista junareitistä.

Vaikka Sri Lanka on pieni saari, vaihtelee ilmasto saaren eri osien välillä. Saaren keskiosien ylängöillä lämpötilat voivat tippua jopa 15 asteeseen, mutta yleensä päivälämpötilat saarella ovat 30 asteen tuntumassa. Myös monsuunikausien ajankohta vaihtelee, joten saaren eteläosan kohteisiin kannattaa matkustaa talvikaudella, kun taas pohjoisessa ja idässä kesäkausi on sopivampi ajankohta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue myös: Viisi faktaa, jotka haluat tietää ennen ensimmäistä matkaa Sri Lankaan

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Malesian luontokohteet Mainos

Ota kaikki irti Aasian monipuolisimmasta matkailumaasta: näin pääset helposti Malesian uusiin luontokohteisiin

Nainen ottamassa kuvaa kännykällä iltahämärässä valaistuneista kahdesta jättitornista.

Malesian nähtävyydet: 10 paikkaa, joita ei kannata missata lomalla

Turistien tyypilliset mokat Balilla

Varo näitä Balilla – 6 tyypillistä mokaa, joihin turistien on helppo sortua

Malediivit

Seitsemän maailmanluokan rantakohdetta talvilomallesi – joko tunnet nämä kaikki?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja