Hyppää sisältöön

Hanoi vai Ho Chi Minh City – kumpi Vietnamin suurkaupungeista sopii paremmin matkakohteeksi sinulle?

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 27.09.2019
Pohjoisen Hanoi ja etelän Ho Chi Minh City ovat molemmat erinomaisia kaupunkikohteita, joilla on kuitenkin omat erikoispiirteensä. Tutustu kaupunkeihin paremmin ja löydä sinulle sopiva matkakohde!

Löydä juuri sinulle sopiva kohde Vietnamissa

Monipuolinen Vietnam tarjoaa kiinnostavan vaihtoehdon Aasiassa esimerkiksi suosikkikohde Thaimaalle. Moni aloittaa Vietnamiin tutustumisen maan suurimmista kaupungeista, Ho Chi Minh Citystä tai Hanoista. Etelässä sijaitseva Ho Chi Minh City ja pohjoisen Hanoi eroavat toisistaan melkoisesti, joten itselle sopivan kohteen valitsemiseen kannattaa panostaa.

Molemmissa kohteissa löytyy tekemistä niin pariskunnille, kaveriporukoille kuin yksin matkustaville. Kaoottisen liikenteen vuoksi Vietnamin suurkaupungit eivät ole ihanteellisia kohteita lapsiperheille, erityisesti jos mukana kulkevat rattaat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Hanoin-lomaan voi yhdistää vierailun Halonginlahdella, joka kuuluu Vietnamin suosituimpiin kohteisiin.

Vaikka Ho Chi Minh City ja Hanoi ovat kaupunkikohteita, harva lähtee Vietnamiin pelkästään kaupunkilomalle. Usein samalla reissulla on tarkoitus nähdä myös muita kohteita ja tutustua maahan laajemmin. Lomaan Ho Chi Minh Cityssä on kätevä yhdistää myös rantalomailua, kun taas Hanoin ympäristössä sijaitsee kiinnostavia luontokohteita, joista tunnetuin on Halonginlahti.

Lue lisää kaupungeista ja suunnittele loma Vietnamiin!

Moderni suurkaupunki Ho Chi Minh City

Vietnamin suurin kaupunki Ho Chi Minh City on kiehtova yhdistelmä modernia elämänmenoa ja paikallisia perinteitä. Kaupungin katukuvassa näkyy niin temppeleitä kuin pilvenpiirtäjiä. Maan eteläosassa sijaitseva, noin kahdeksan miljoonan asukkaan kaupunki hemmottelee matkailijaa kiinnostavilla nähtävyyksillä, herkullisella ruoalla ja vilkkaalla yöelämällä.

Ho Chi Minh Cityn nähtävyyksiin kuuluvat esimerkiksi Vietnamin sotahistoriaa esittelevä sotamuseo, Vietnamin yhdistymisen palatsi, joka tunnetaan myös nimellä Independence Palace, sekä eurooppalaistyylinen Notre Damen katedraali. Nähtävyyksien lisäksi kaupungissa on myös monipuoliset ostosmahdollisuudet aina toreista ja markkinoista suuriin ostoskeskuksiin.

Erityisesti herkuttelijat ja juhlijat viihtyvät Ho Chi Minh Cityssä mainiosti. Kaupungissa kannattaa kokeilla perinteisiä vietnamilaisia herkkuja, kuten pho-keittoa ja banh mi -patonkeja. Iltaa voi viettää kaupungin lukuisissa kattobaareissa, joista aukeaa huimat näkymät kaupungin ylle. Suosittu kohde on Bitexco Financial Tower -pilvenpiirtäjässä sijaitseva EON Heli Bar, josta aukeaa 360 asteen näköalat. Yöelämää ja baareja löytyy esimerkiksi Bui Vien -kadulta 1. kaupunginosasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Shutterstock
Lomaan Ho Chi Minh Cityssä on helppo yhdistää myös rantakohteita.

Ho Chi Minh City sopii matkakohteeksi erityisesti talvella, sillä lämpöä Etelä-Vietnamissa riittää ympäri vuoden. Lämpötila pysyttelee pääasiassa 20 asteen paremmalla puolella ja voi myös talvikuukausina nousta yli 30 asteeseen. Kesäkuukausina kuumuus yhdistettynä kosteaan ilmastoon voi tehdä kaupunkilomailusta tukalaa.

Ho Chi Minh City onkin mainio kohde talven pakomatkalle Aasian lämpöön. Kaupunkilomailun jälkeen voi matkaa jatkaa rantakohteisiin, kuten Phú Quốcin saarelle. Saari kuuluu Vietnamin suosituimpiin rantakohteisiin ja sinne on Ho Chi Minh Citystä vain noin tunnin lento. Edullisimmillaan meno-paluulennot saa parilla kympillä. Muita suosittuja rantakohteita Etelä-Vietnamissa ovat esimerkiksi Mũi Né ja Nha Trang.

Aito ja perinteinen Hanoi

Pohjois-Vietnamissa sijaitseva Hanoi on erinomainen kohde historiasta ja paikallisesta kulttuurista kiinnostuneelle matkailijalle, sillä kaupunki tarjoaa mahdollisuuden kokea aito ja perinteinen Vietnam. Erityisesti kaupungissa kannattaa vierailla tunnelmallisessa vanhassakaupungissa, joka tunnetaan nimellä Old Quarter. Muita kiinnostavia nähtävyyksiä ovat Ho Chi Minhin mausoleumi, Hoa Lo -vankilamuseo ja Kirjallisuuden temppeli.

Lomaan Hanoissa kuuluu ehdottomasti paikallisilla ruoilla herkuttelu sekä katuruokakojut. Erityisesti kannattaa kokeilla suosittua bun cha -riisinuudelikeittoa, jota tarjoilee muun muassa Bún Chả Hương Liên -ravintola. Yöelämä Hanoissa eroaa Ho Chi Minh Cityn vilkkaista baarikaduista, mutta kaupungissa on eläväinen kahvilakulttuuri ja paikalliset viettävätkin paljon aikaa kaduille levittäytyvissä pienissä kahviloissa. Vietnamilainen kahvi nautitaan usein kondensoidun maidon kanssa ja Hanoissa kahvista tarjoillaan versiota, johon on lisätty kananmuna.

Shutterstock
Hanoi on erinomainen matkakohde herkuttelijoille, sillä kaupunki on tunnettu monista paikallisista erikoisuuksista.

Mikäli Vietnamissa haluaa tutustua maan upeisiin luontokohteisiin, on niissä vierailu helppo yhdistää Hanoin-lomaan. Vietnamin kuuluisin luontokohde, kivisaarien värittämistä maisemista tunnettu Halonginlahti sijaitsee reilun 150 kilometrin päässä Hanoista. Toinen suosittu kohde Pohjois-Vietnamissa on Sapan kylä ja sitä ympäröivät riisipellot ja vehreät vuoristomaisemat.

Ilmasto Pohjois-Vietnamissa eroaa melkoisesti maan eteläosiin verrattuna. Hanoissa kuivemmat talvikuukaudet ovat usein viileähköjä, joten lämmön perässä ei Hanoihin kannata talvella matkustaa. Kesän helteisinä kuukausina kaupungissa sataa paljon, joten Hanoi sopiikin matkakohteeksi erityisesti keväällä ja syksyllä.

>> Lue lisää vinkkejä Vietnamiin!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vinkit syömäpuikkojen käyttämiseen

Vältä mokat syömäpuikoilla – 10 virhettä, joihin on helppo sortua

Tee kotikeittiössä makumatka Vietnamiin – näin valmistat herkullisen pho-keiton

Nauti luksuksesta ilman valtavaa matkabudjettia – kolme ihanaa hotellivaihtoehtoa Vietnamissa

Kahdeksan hotellivaihtoehtoa Ho Chi Minh Cityyn – löydä sopiva majoitus matkabudjetillesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja