Hyppää sisältöön

Kahdeksan nähtävyyttä Cebussa – näe nämä kaupunkilomalla

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 13.02.2020
Filippiinien Cebu on suurkaupunki, joka sopii pysähdyspaikaksi saarilomalla. Poimi parhaat vinkit Cebun nähtävyyksiin!

1. Santo Niñon basilika

Cebussa sijaitsevaa Santo Niñon basilikaa pidetään Filippiinien vanhimpiin kuuluvana kirkkona. 1500-luvulla rakennettu kirkko on kuitenkin palanut muutamaan otteeseen ja myös maanjäristykset ovat vaurioittaneet sitä.

Kirkossa voi vierailla erityisesti tutustumassa Filippiinien katoliseen historiaan. Jos matkustaa Cebuun kaupungin suurimman juhlan Sinulogin aikaan tammikuussa, pääsee myös seuraamaan värikästä espanjalaistyylistä karnevaalia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Elina VenttolaCebu, Filippiinit
Santo Niñon basilika on Filippiinien vanhimpia kirkkoja ja siellä järjestetään monia suuria tapahtumia kuten espanjalaistyylinen karnevaali Sinulog.

2. San Pedron linnoitus

Useimmat Filippiinien-matkaajat viettävät maan suurkaupungeissa vain joitakin päiviä. Niinpä samalla alueella sijaitsevat nähtävyydet helpottavat lyhyttä kaupunkikierrosta. San Pedron linnoitus sijaitsee aivan Santo Niñon basilikan kupeessa. Linnoituksen rakensivat espanjalaiset valloittajat.

ShutterstockCebu, Filippiinit
San Pedron linnoitus on yksi Cebun kaupungin parhaista nähtävyyksistä.

Vuonna 1565 rakennettu linnoitus oli valloittaja Miguel López de Legazpin käsialaa, mutta myöhemmin rakennus on palvellut tulevia sukupolvia muun muassa vankileirinä ja kaupungin eläintarhana. Nykyisin linnoituksessa voi nauttia muun muassa muurien ympäröimästä puutarhasta ja auringonlaskuista.

3. Magellanin risti

Myös Magellanin risti sijaitsee Santo Niñon basilikan ja San Pedron linnoituksen läheisyydessä. Kyseessä on valloittaja Ferdinand Magellanin 1500-luvulla pystyttämä suuri puinen risti.

Elina VenttolaCebu, Filippiinit
Magellanin risti on suojeltu peittävällä kuorella, sillä innokkaimmat pyhiinvaeltajat ottivat rististä paloja matkaansa.

Ikivanha risti on reliikki, jota kristityt matkailijat tulevat katsomaan. Risti on nykyisin suojattu kotelolla, koska matkailijat leikkasivat puisesta rististä paloja mukaansa.

4. Casa Gorordo

Casa Gorordon talossa voi tutustua varakkaiden mestizojen arkeen. Mestizoiksi kutsuttiin idän ja lännen vaikutteita sekoittavia kauppiasperheitä, joista Gorordon perhe oli yksi. Kotimuseoksi ensitöity rakennus yhdistelee filippiiniläisiä, espanjalaisia ja kiinalaisia piirteitä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Varakkaan perheen esineistöön, sääntöihin ja elämäntapaan voi tutustua vain lyhyen kävelymatkan päässä Santo Niñon basilikalta ja San Pedron linnoitukselta.

Elina VenttolaCebu, Filippiinit
Casa Gorordossa voi tutustua varakkaiden kauppiasperheiden arkeen 1800-luvun Filippiineillä.

5. Sugbon museo

Vanhassa lääninvankilassa sijaitseva Sugbon museo tutustuttaa Filippiinien historian kohtalonvaiheisiin. Museo on jaoteltu selkeisiin osioihin amerikkalaiskaudesta japanilaisten miehitykseen.

6. Tops Lookout

Tops Lookout -näköalatasanne on rakennettu yhdelle Cebun saarta hallitsevista vuorista. Se sijaitsee 600 metriä kaupungin yläpuolella ja noin kaksi kilometriä merenpinnan yläpuolella. Kaupungin upeimpien näköalojen äärelle pääsee moottoripyörän lisäksi jeepneyn kyydissä.

ShutterstockCebu, Filippiinit
Saarilomalla Filippiineille voi viettää pari päivää Cebun nähtävyyksien parissa.

7. Alegren kitaratehdas

Cebun-lomalaisen ei kannata unohtaa kaupungin edustalla sijaitsevaa Mactanin saarta, joka tunnetaan ensisijaisesti lomakeskuksistaan.

Mactanin saarella sijaitseva Alegren kitaratehdas kuuluu musiikista kiinnostuneiden matkailijoiden listalle. Kitaroita myyvässä tehtaassa voi seurata, kuinka kitara valmistuu käsityönä. Halvimpien kitaroiden hinnat ovat noin 50 euroa, mutta laadukkaasta kitarasta saa maksaa enemmän.

Elina VenttolaCebu, Filippiinit
Alegren kitaratehdas sopii nähtävyydeksi niille, jotka haluavat nähdä, miten kitara syntyy käsityönä.

8. Mactanin temppeli

Mactanin saarella sijaitseva temppeli on perustettu paikalle, jossa valloittaja Ferdinand Magellan haavoittui kuolettavasti taistelussa filippiiniläistä kansallissankaria Lapu-Lapua vastaan. Temppelin aukiolla on muun muassa Lapu-Lapua esittävä patsas, jonka luona esitetään vuosittain myös Mactanin taistelua kuvaava näytelmä. Esitystä tähdittävät tunnetut paikalliset näyttelijät.

>> Lue lisää vinkkejä Cebuun!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock, Elina Venttola

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

VInkit pääsiäislomalle

Pääsiäinen on tänä vuonna vain parin viikon päässä vapusta – minne kannattaa matkustaa?

Manila, Filippiinit

Näin liikut Filippiinien suurkaupungeissa – vertaa seitsemän vaihtoehtoa

Cebu, Filippiinit

Täällä tupakoinnista voi saada sakot – tiesitkö nämä 10 faktaa Filippiineistä?

Manila, Filippiinit

Manilan nähtävyydet – seitsemän parasta kohdetta kaupunkilomalle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja