Hyppää sisältöön

Indonesian upeimmat rantakohteet – mikä näistä saarista sopii sinulle?

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 13.03.2018
Indonesian tunnetuin rantakohde on Bali, mutta maasta löytyy myös muita saaria rennon rantaloman viettoon. Lue tästä esittelyt maan upeista saarikohteista!

Bali

Balin lomasaari on Indonesian rantakohteista suosituin ja myös tuttu monille suomalaismatkailijoille. Ihanien rantojen lisäksi Bali hurmaa matkailijan lämpimällä ilmastolla ja ystävällisillä ihmisillä, ja saarella on myös upeaa luontoa sekä paikallista kulttuuria, joten rantapäiville on helppo keksiä vaihtelua.

Saarella on lukuisia keskenään erilaisia rantakohteita, minkä vuoksi jokaisen lomailijan on helppo viihtyä Balilla. Kuta Beach on saaren vilkkain rantakohde, jossa on paljon palveluita, ravintoloita ja yöelämää. Nusa Dua taas tarjoaa puitteet rauhalliseen lomailuun, Sanur sopii koko perheen lomalla ja Semiyakissa rentoutuminen onnistuu luksuksesta nauttien.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
IstockphotoIndonesian rannat
Balilta löytyy rantakohteita moneen makuun.

Balille ei ole Suomesta suoria lentoja, mutta saarelle on kätevä matkustaa yhden vaihdon kautta esimerkiksi Qatar Airwaysin lennoilla. Balilta löytyy majoitusta aina edullisista hosteilleista luksushotelleihin, joten kohde sopii jokaiselle budjetille.

Gili-saaret

Lähellä Balia sijaitsevat Gili-saaret tarjoavat matkailijalle upeita vaalean hiekan ja turkoosin meriveden värittämiä paratiisimaisemia. Saariryhmä koostuu kolmesta saaresta, joista löytyy sopiva vaihtoehto jokaiselle lomailijalle. Vilkas Gili Trawangan on erityisesti reppureissaajien ja nuorten lomailijoiden suosiossa, kun Gili Meno ja Gili Air soveltuvat rauhallisempaa rantalomaa etsiville.

Rantalomailun lisäksi Gili-saaret sopivat myös sukeltamisen ja snorklaamisen harrastamiseen, sillä saarta ympäröivissä kirkkaissa merivesissä voi nähdä niin koralleja kuin värikkäitä kalalajeja. Gili-saarille ei ole Suomesta suoria yhteyksiä, mutta Balilta saarille pääsee pikaveneiden kyydissä.

Lombok

Balista itään sijaitseva Lombokin saari hurmaa matkailijan kauniilla rannoilla ja tulivuorimaisemilla Gunung Rinjanin kansallispuistossa. Lombokilla viihtyykin rantalomailijan lisäksi myös aktiivilomailija, sillä saari tarjoaa puitteet niin sukeltamiseen kuin vaeltamiseen.

Lombokille voi matkustaa Balin kautta, joten saman loman aikana voi nauttia sekä Balin että Lombokin rannoista. Lombokille on suoria lentoja myös Singaporesta, jonne pääsee Suomesta suorilla lennoilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockIndonesian rannat
Lombok on Balia rauhallisempi ja saarelta löytyy upeita rantoja.

Nusa Penida

Paratiisimaisemien Nusa Penida sijaitsee aivan Balin kupeessa, mutta se on silti useimmille matkaijoille tuntematon. Nusa Penida onkin Balia huomattavasti rauhallisempi ja saari tarjoaa mainion pakopaikan Balin vilinästä tarpeeksi saaneelle matkailijalle.

Nusa Penidalta löytyy vaaleahiekkaisia, turkoosin meriveden huuhtomia rantoja, mutta myös vehreän kasvuston peittämiä vuoristomaisemia. Rantalomailun lisäksi saarella voikin harrastaa monipuolisesti aktiviteetteja, kuten pyöräilyä rantateillä ja vuoristossa. Nusa Penidalle pääsee matkustamaan lautalla kätevästi Balilta.

Raja Ampat -saaret

Raja Ampat -saaret koostuvat jopa 1 500 eri kokoisesta saaresta koostuva saariryhmä Länsi-Papuan alueella. Suurimmat saarista ovat Waigeo, Batanta, Salawati ja Misool. Raja Ampat -saarilta löytyy koskemattomia ja rauhallisia paratiisirantoja, joten saariryhmä ja erityisesti pienemmät saaret ovat rauhaa rakastavien unelmakohde.

ShutterstockIndonesian rannat
Jopa 1 500 saaresta koostuva Raja Ampat -saaret tarjoaa kuvankauniit ja rauhalliset puitteet lomailuun.

Saaret ovat tunnettuja huikeista maisemista sekä upeasta ja monipuolisesta luonnosta, joten lomakohde sopii myös erinomaisesti sukellusta ja snorklaamista harrastaville. Raja Ampat -saarille matkustaminen vaatii hieman aikaa, sillä saarille Suomesta helpoin reitti saarille on lentää yhden vaihdon kautta ensin Jakartaan ja jatkaa sieltä matkaa pienemmällä koneella Waigeon saarella sijaitsevaan Waisaiin.

>> Lue myös: Näistä kuvista saa varmasti matkakuumeen! Balin hotelleista löytyy toinen toistaan upeampia uima-altaita

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Istockphoto ja Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Turistien tyypilliset mokat Balilla

Varo näitä Balilla – 6 tyypillistä mokaa, joihin turistien on helppo sortua

Balilainen ruoka

Joko tiedät, millaista ruokaa Balilla syödään? 5 suosittua annosta

Suomalainen hotelli Thaimaassa

Tällaisia ovat suomalaiset hotellit tropiikissa – nimet herättävät huomion Thaimaassa, Balilla ja Meksikossa

Balin tyypilliset juomat

Mitä Balilla juodaan? 6 paikallista suosikkia – katso kuinka montaa olet maistanut

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja