Hyppää sisältöön

Seitsemän maailmanluokan rantakohdetta talvilomallesi – joko tunnet nämä kaikki?

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 23.12.2022
Kun suljet silmäsi, voit aistia mikä täydellisessä rannassa on tärkeintä: huojuvat palmut, ihoa lämmittävä aurinko ja hiekka varpaiden välissä. Mutta mistä rantaunelmaa kannattaa etsiä? Poimi tästä seitsemän kohdevinkkiä talven lomakautta varten!

1. Fidži

Paikallisten ystävällisyys toivottaa matkailijan tervetulleeksi Fidžille jo lentokentällä. Saarelta löytyvät valkohiekkaiset rannat, palmut ja laguunit ovat upea kehys ikimuistoisille sukelluksille.

ShutterstockFidži
Fidžin palmurannat ovat kuin suoraan lomaunelmista.

Kysyttäessä monet matkailijat nimeävät Viti Levun saarella sijaitsevan Natadola Beachin kohteen kauneimmaksi rannaksi. Postikorttimaisten palmumaisemien äärellä ei kuitenkaan ole suurta merkitystä minkä ranta-alueen valitsee, sillä lähes kaikki rannat ovat hyvin vaikuttavia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää vinkkejä Fidžille Rantapallon kohdeoppaasta!

2. Mauritius

Mauritiuksen saarta ympäröivä kirkas meri kuhisee elämää, mikä tekee Mauritiuksesta erittäin houkuttelevan kohteen sekä sukeltajille että snorklaajille, mutta houkuttimia riittää myös muunlaisille matkailijoille. Auringonpalvojan suupieliä vetävät ylöspäin palmujen reunustamat korallihiekkarannat, ja varsinkin saaren itäosissa on monia upeita ja auringon paahtamia rantoja. Aktiivisemmille lomailijoille on tarjolla myös vesiurheilua, sukellusta ja snorklausta.

ShutterstockMauritius
Valkoinen rantahiekka, vehreät palmut ja turkoosi merivesi luovat näkymän, joka on arkipäivää Mauritiuksella.

Mauritius sijaitsee Madagaskarin edustalla Intian Valtamerellä. Saarimaisemiin ei ole suoria lentoja Suomesta, ja näppärin tapa päästä unelmien palmumaisemiin on lentää yhdellä koneenvaihdolla esimerkiksi Frankfurtin kautta. Lennot ovat verrattain edullisia, sillä halvimmillaan lennot Helsingistä Mauritiukselle maksavat noin 550 euroa.

>> Lue lisää vinkkejä Mauritiukselle Rantapallon kohdeoppaasta!

3. Malediivit

Suosituimpien paratiisikohteiden joukkoon lukeutuva Malediivien saaristo koostuu tuhansista korallisaarista, joista ainoastaan 200 on asuttuja. Kristallinkirkkaat laguunit, huojuvat palmut ja värikkäät koralliriutat tarjoavat todellisen lomaparatiisin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockMalediivit
Malediivit on rantaparatiisi, josta on tullut edullisten hintojen myötä hyvinkin saavutettava lomakohde.

Malediivien monipuolisuus takaa vauhdikkaan loman, sillä upeiden rantojen ja kirkkaiden vesien ansiosta maa tarjoaa rutkasti aktiivimahdollisuuksia vesilajien ystäville. Esimerkiksi sukeltajat ja snorklaajat viihtyvät kirkkaissa vesissä mainiosti, ja Malediivien vesistöjä on kehuttu maailman kauneimpien joukkoon lukeutuvaksi.

Saarilla nykyajan ilmastohuolet näkyvät konkreettisesti: Malediivien korkein kohta on vain muutaman metrin vedenpinnan yläpuolella, joten napajäätiköiden sulaessa saaret uhkaavat jäädä veden alle. Malediivit kannattaa siis kokea nyt, kun se on vielä mahdollista!

>> Lue lisää vinkkejä Malediiveille Rantapallon kohdeoppaasta!

4. Koh Tao, Thaimaa

Vaikka Koh Tao tunnetaankin parhaiten sukeltajien suosikkikohteena ja reppumatkailijoiden entisenä salaisuutena, löytyy saarelta tekemistä muillekin kuin sukeltajille ja seikkailijoille. Koh Taolla on joukko häkellyttävän kauniita paratiisirantoja, joilla kelpaa paistatella päivää.

ShutterstockKoh Tao, Thaimaa
Koh Taon kuvankauniit maisemat sopivat myös muille kuin reppureissaajille.

Saari tarjoaa kirkasta vettä täynnä elämää, jalkojen alla narskuvaa hiekkaa ja rentoa tunnelmaa. Tutustu ainakin Ao Leuk -rantaan, joka on hyvä paikka majoittua rauhallisessa ympäristössä. Nappaa myös venekyyti saaren toiselle puolella Mango Bay -paratiisirannalle ja viereiselle Koh Nang Yuan -saarelle.

>> Lue lisää vinkkejä Koh Taolle Rantapallon kohdeoppaasta!

5. Sansibar – Tansania

Tansaniassa Afrikan itärannikolla sijaitseva Sansibar on tunnettu maustesaari, mutta mausteiden lisäksi Sansibar olisi syytä tuntea myös upeista rannoista ja auringonlaskuista. Kun päivät paratiisissa kuluvat snorklaillen ja uiden kristallinkirkkaassa vedessä, on auringon laskiessa aika keskittyä katselemaan punertavaa horisonttia ja ohi lipuvia dhow-veneitä. Pimeyden laskiessa siirrytään nuotiolle kuulemaan muiden matkaajien tarinoita Afrikasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockSansibar, Tansania
Sansibarin valkoiset rannat tuovat vaihtelua Afrikan-lomaan.

Sansibarin saaren upeat hiekat sijaitsevat Dar es Salaamin edustalla. Saarella on oma lentokenttä, mihin pääsee Suomesta kahdella koneenvaihdolla. Helppo tapa matkustaa on myös lentää Dar es Salaamin lentoasemalle ja jatkaa matkaa laivalla. Laivamatka kestää noin kaksi tuntia.

>> Lue lisää vinkkejä Tansaniaan Rantapallon kohdeoppaasta!

6. Seychellit

Intian valtameressä sijaitseva trooppisista paratiisisaarista muodostuva valtio, Seychellit, on ehdoton pysäkki maailman hienoimpia rantoja etsittäessä.

Seychelleiltä löytyy upeita saaria ja rantoja vaikka vuoden jokaiselle päivälle, mutta jos on pakko valita, päätyy moni nimeämään La Digue -saaren kauneimmaksi. La Diguella kaunis meri, hiekkarannat ja palmut saavat lisämausteensa omalaatuisista rantaa reunustavista kallioista ja kivistä, jotka ovat taideteoksia jo itsessään. Nämä kaikki yhdistettynä tekevät La Diguesta yhden maailman kauneimmista rannoista ja samalla myös hyvin suositun kuvauskohteen.

ShutterstockSeychellit
Erikoiset kivimuodostelmat tekevät Seychellistä tavallisista rantaparatiiseista poikkeavan kohteen.

Seychellit ovat nousseet suosituksi paratiisikohteeksi muun muassa Malediivien rinnalle, ja saarivaltioon tehdään esimerkiksi rutkasti häämatkoja. Jos mietit todellista kerran elämässä -paratiisikohdetta, älä unohda Seychellejä.

>> Lue lisää vinkkejä Seychelleille Rantapallon kohdeoppaasta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

7. Perhentian-saaret – Malesia

Malesialle kuuluviin Perhentian-saariin lukeutuvat Perhentian Kecil ja Besar. Kecil, eli pieni saari, on rento reppureissukohde ja Besar jo hieman kehittyneempi suurine hotelleineen. Molempia saaria yhdistää rauhallisuus, kauneus ja huikeat rannat.

ShutterstockKecil, Malesia
Monet Malesian upeimmista rannoista ovat toistaiseksi vielä rauhallisia kohteita.

Perhentianin saaret ovat vielä matkailijajoukoille tuntematon kohde Malesian itärannikolla, mutta sellaisena tilanne ei todennäköisesti tule säilymään kauan. Kannattaa siis heti lähteä tutustumaan Perhentian-saariin ja niiden upeisiin rantoihin. Myös Perhentianin vedenalainen elämä tarjoaa elämyksiä, kuten jättikilpikonnia ja haita, joita voi ihailla snorklausretkillä saarien ympäristössä.

>> Lue lisää vinkkejä Malesiaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Jenna Lehkonen ja Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Thaimaan kalenteri

Miksi Thaimaassa eletään aivan eri vuotta kuin Suomessa? Vilkaisu kalenteriin lyö ällikällä

Thaimaa

Seitsemän asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Thaimaan Phuketissa

Thaimaan sääilmiöt

Thaimaan sääilmiöt selitettyinä – nämä voivat osua lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja