Hyppää sisältöön

Malesian nähtävyydet: 10 paikkaa, joita ei kannata missata lomalla

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 13.01.2024
Monipuolinen Malesia on kuin koko Aasia pienoiskoossa: maassa on valtava määrä kulttuureja, uskontoja ja ruokaelämyksiä, jotka voi kokea maan suosituimpien nähtävyyksien kautta. Koe lomallasi nämä paikat!

1. Petronas-kaksoistornit, Kuala Lumpur

Malesian pääkaupungin Kuala Lumpurin tunnetuin kohde, Petronas-kaksoistornit, tulevat useimmille ensimmäisenä mieleen Malesian kohteita mietittäessä eikä ihme, sillä näyttävät tornit muodostavat ikonisen maiseman. Tornit lukeutuvat myös maailman 20 korkeimman rakennuksen joukkoon 452 metrin korkeudellaan.

ShutterstockKaksi korkeaa tornia kohoaa kaupungin siluetissa, aurinkoinen päivä ja vehreä puisto etualalla.
Petronas-kaksoistornit ovat ikoninen nähtävyys Kuala Lumpurissa.

Islamilaisen arkkitehtuurin nykyaikaiseen rakennustekniikkaan yhdistävien tornien välissä kulkee Skybridge-silta, joka yhdistää tornit toisiinsa. Vierailijoilla on pääsy tornin näköalatasanteelle ja Skybridge-sillalle, mistä avautuu vaikuttava kaupunkinäkymä Kuala Lumpuriin. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Kinabalu-vuori, Sabah

Kaakkois-Aasian korkein huippu, 4 095 metriin kohoava Kinabalu-vuori kuuluu Kinabalun kansallispuistoon, ja sieltä avautuu näyttäviä maisemia, jotka vaihtelevat rehevästä sademetsästä karuun kivimaisemaan. Kinabalun kansallispuisto on Unescon maailmanperintökohde. 

ShutterstockSininen taivas ja terävä vuorenhuippu, etualalla alas laskeutuva nainen.
Kinabalu-vuorelta avautuu vaikuttava näkymä pilvien yläpuolelle. Vaellus sopii kaikenkuntoisille.

Kinabalu-vuoren valloitus edellyttää kaksipäiväistä vaellusta ja varautumista siihen, että liikkeellä on rutkasti muitakin kävijöitä. Matka kuitenkin palkitsee: reitin varrella on rutkasti monipuolisia maisemia. 

3. Geopuisto, Langkawi

Andamaanienmerellä sijaitseva Langkawin saariryhmä tunnetaan upeana paratiisikohteena, mutta siellä sijaitseva geopuisto saa monen suun loksatamaan auki. Ainutlaatuinen luontokohde pitää sisällään esimerkiksi kalkkikivimuodostelmia, vesiputouksia sekä tietysti postikorttirantoja. 

ShutterstockVeneestä käsin otettu kuva toisen veneen perässä, edessä avautuu vehreä vuoristo.
Langkawin geopuisto on ehdoton luontokohde Malesian-lomalla. Maisemiin kannattaa tutustua niin maalla kuin vedessäkin.

Geopuiston pääkohteisiin lukeutuva Kilim Karst Geoforest Park vie kävijät mangrovemetsän keskelle ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua kalkkikiviluolastoihin joko jalkaisin tai veneestä käsin. 

4. Batun luolasto, Kuala Lumpur

Noin 20 kilometrin päässä Kuala Lumpurista sijaitseva Batun kalkkikiviluolat ovat helppo mutta vaikuttava vierailukohde, kun haluat vaihtelua kaupunkimaisemaan. Perillä odottavat 272 porrasta, joiden nousemisen jälkeen edessä avautuu itse luolasto: upeita kalkkikivipilareita ja jättimäisiä hindujumalien patsaita. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockMatala luolasto, joka on täynnä värikkäitä hindulaisjumalten patsaita. Tyhjä käytävä etualalla.
Sisällä luolissa pääsee näkemään rutkasti uskonnollisia patsaita ja symboleja.

Vierailu Batun luolastossa on helppo päiväretki Kuala Lumpurista, ja ohjattuja retkiä järjestetään Kuala Lumpurista runsaasti. 

5. Taman Negaran kansallispuisto

Maailman vanhimpien sademetsien joukkoon lukeutuva Taman Negaran kansallispuisto on paikka, jossa voi tehdä viidakkovaelluksia, yöllisiä safareita ja kokea koskenlaskuseikkailun. Ylitä maailman pisimpiin kuuluva riippusilta ja nauti maisemista viidakon yläpuolelta käsin. 

ShutterstockVehreä viidakko, jossa kulkee riippusilta kasvuston läpi.
Vehreän viidakon halki kulkevan riippusillan ylittäminen on elämyksellinen tapa tarkastella kansallispuistoa.

Kansallispuisto on suosittu erityisesti seikkailijoiden keskuudessa, mutta se tarjoaa mahdollisuuden nauttia upeista viidakkomaisemista kaikille luonnon ystäville. 

6. Georgetown, Penang

Unescon maailmanperintökohteiden joukkoon lukeutuva, Penangilla sijaitseva Georgetown on todellinen kulttuurien sulatusuuni, joka on tunnettu historiallisesta arkkitehtuurista, katutaiteesta ja ruokakulttuurista. Alue on sekoitus kiinalaisia temppeleitä, intialaisia moskeijoja ja brittiläistä siirtomaa-ajan arkkitehtuuria. 

ShutterstockVärikkäitä aasialaisia rakennuksia aurinkoisena päivänä vehreässä maisemassa.
Georgetownin värikkäät talot saavat rakastumaan kaupunkiin.

Penangille kannattaa matkustaa myös ruoan perässä, sillä maailmankuulu katukeittiö vie malesialaisten ruokaelämysten äärelle. 

7. Sipadanin saari, Borneo

Kristallinkirkkaat vedet ja elämää kuhiseva vedenalainen maailma ovat Sipadanin saaren valtteja, ja aluetta kehutaankin koko maailman parhaaksi sukelluskohteeksi. Alueella voi nähdä esimerkiksi kilpikonnia, haita ja värikkäitä kaloja. 

ShutterstockTurkoosi merivesi jossa näkyy pinnan alla kalaparvi, taustalla pieni saari.
Kirkkaat vedet ja aktiivinen pinnanalainen elämä houkuttavat paitsi sukeltajia myös muita vesipetoja Sipadanin saarelle.

Sukeltajien määrää rajoitetaan alueen herkän luonnon suojelemiseksi, joten sukelluslupa kannattaa hankkia hyvissä ajoin ennen matkaa. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

8. Cameron highlands, Pahang

Vuoristoinen ja erittäin vehreä Cameron highlands on paikka, joka tarjoaa vastapainoa ranta- ja kaupunkielämälle. Viileä ilmasto ja brittisiirtomaa-ajan arkkitehtuuri tuovat vaihtelua perinteiselle Malesian-lomalle. Alueella on rutkasti teeviljelmiä ja näyttäviä puutarhoja.

ShutterstockVehreät teeviljelmät ja vuoret taustalla
Vehreät teeplantaasit tekevät Cameron highlandsin maisemasta taianomaisen.

Vehreät vaellusreitit vievät syvälle alueen luontoon, ja puistot, museot sekä kulttuurikohteet tarjoavat mahdollisuuden uppoutua paikalliseen historiaan ja kulttuuriin. 

9. Malakan historiallinen kaupunki, Malakka

Malesian tunnetuimpiin matkailukohteisiin lukeutuva Malakka on historiallinen kaupunki ja myös Unescon maailmanperintökohde. Matkailijalle se tarjoaa runsaasti perinteisiä kulttuurikohteita ja nähtävyyksiä. Se sijaitsee parin tunnin automatkan päässä Kuala Lumpurista, joten se on helppo yhdistää lomaan suurkaupungissa.

ShutterstockPunaisia historiallisia rakennuksia auringon laskiessa.
Värikkäät talot ovat osa Malakan kaupungin charmia.

Lomapäivän voi viettää esimerkiksi museoissa, antiikkikaupoilla ja markkinoilla. Päivän kruunaa illallinen jokiristeilyllä.

10. Orankien suojelukeskus, Sabah

Sabahin alueella sijaitseva orankien suojelukeskus Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre on paikka, missä voi paitsi nähdä orankeja myös osallistua niiden suojelutyöhön. 

ShutterstockAikuinen oranki syömässä vehreässä metsässä
Kävijät pääsevät näkemään orankeja erityisesti ruokailupaikoilla, mutta joskus käy myös niin, että orankeja ei näy lainkaan.

Vuonna 1964 perustetussa suojelukeskuksessa asuu erityisesti orvoiksi jääneitä orankeja, joista ihmiset huolehtivat. Vierailu suojelukeskuksessa on mainio tapa nähdä orankeja vastuullisesti ja varmistaa, ettei tue kyseenalaista toimintaa. Vierailulla pääsee myös oppimaan uhanalaisten eläimien elämästä ja niiden suojelusta. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue lisää: Rantapallon matkaopas Malesiaan

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Malesian luontokohteet Mainos

Ota kaikki irti Aasian monipuolisimmasta matkailumaasta: näin pääset helposti Malesian uusiin luontokohteisiin

Malediivit

Seitsemän maailmanluokan rantakohdetta talvilomallesi – joko tunnet nämä kaikki?

Vaihtelua rantapäiville Langkawilla – katso kolme kiinnostavaa nähtävyysvinkkiä

Kuninkaallisten suosikki ja elokuvien kuvauspaikka – tällainen on Penangin upein luksushotelli

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja