Hyppää sisältöön

Filippiinien viisi suosituinta saarta – lue vinkit erilaisiin lomiin

Elina Venttola Päivitetty: 19.12.2019
Yli 7 000 saaren Filippiinit on kohde, jossa valinnanvaraa on runsaasti. Lue vinkit viidelle suosituimmalle saarelle!

1. Rantalomailijan Palawan

Yksi ehdottomasti suosituimmista kohteista Filippiineillä on Palawanin saaristo. Travel+Leisure-lehden lukijakyselyssä maailman toiseksi parhaaksi saareksi vuonna 2019 sijoittunut Palawan on hyvin suosittu matkakohde, ja saarella sijaitseva El Nidon lomakeskus on Filippiinien tunnetuimpia kohteita heti Boracayn jälkeen.

Pitkä ja kapea Palawanin pääsaari tarjoaa kuitenkin myös rauhallisempia rantoja niille, jotka etsivät rauhaa suosituimpien kohteiden ulkopuolelta. Palawanin suosituinta tekemistä on rannalla rentoutumisen lisäksi lähteä saarihyppelylle tai sukeltamaan, sillä molempiin on tarjolla hyviä mahdollisuuksia kehittyneen matkailun ansiosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
El Nido on Palawanin saaren tunnetuin rantalomakohde.

Vieraile Palawanilla Big Lagoon -laguunissa ja Bacuit Bay -lahdella ihailemassa jylhiä kalkkikivimuodostelmia, jotka vetävät vertoja jopa Etelä-Thaimaalle ja Vietnamin Halonginlahdelle.

Filippiinien pääkaupungista Manilasta pääsee paikallisilla lennoilla hieman reilussa tunnissa Palawanin saaren pääkaupunkiin Puerto Princesaan.

2. Vesiurheilijan Siargao

Surffaajien paratiisina tunnettu Siargao sijaitsee Filippiinien Tyynenmeren puoleisessa saaristossa, ja tarjoaa oivat olosuhteet aaltoja etsiville surffaajille. Saarella on koralliriuttoja ja sukellusvesistöjä, joten se tarjoaa runsaasti tekemistä aktiiviseen lomaan.

Myös Siargaolta voi lähteä saarihyppelemään esimerkiksi Guyam-saarelle, jossa voi katsoa upeita auringonlaskuja. Rauhallisempaa uintihetkeä etsiessä voi pulahtaa Siargaon saarella Magpupungkon luonnonkivialtaisiin.

Siargaon rannat tunnetaan surffaajien keskuudessa, mutta kaikki rannat eivät ole aloittelijaystävällisiä. Kysy paikallisten neuvoa sopivien paikkojen löytämiseksi.

Siargaon saarelle pääsee paikallisilla lennoilla Manilasta ja Cebusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Upeiden maisemien Coron

Coron kuuluu Palawanin alueeseen, mutta saattaa usein jäädä El Nidoon matkailevalta rantalomailijalta huomiotta. Upeat smaragdinvihreän ja turkoosin täyttämät maisemat ovat kuin postikortista, ja jos Coronin saarella kiipeää Kayangan näköalatasanteelle, näkee koko komeuden ylhäältä.

Kayanganin näköalatasanteen lähellä on myös kirkasvetinen Kayangan-järvi, jossa voi uida ja snorklata.

Palawanin lähistöllä sijaitseva Coron tarjoaa mahdollisuuden rentoon lomapäivään.

El Nidon tapaan Coronin suosituimmat paikat voivat olla kiireisimpänä sesonkina ruuhkaisia, ja paikalliset asukkaat ovat rajoittaneet alueen vierailtavissa olevia matkailukohteita. Coron onkin hyvä saari yhdistettäväksi Palawanin saareen, mutta koko loman kohdetta siitä ei kannata tehdä.

4. Aktiivilomailijan Bohol

Suklaakukkuloistaan tunnettu Bohol on monipuolinen ja helppo saari, jos lentää lomalle Cebuun. Manilasta ja Cebusta pääsee Boholille helposti lentäen, mutta matka taittuu myös kahdessa tunnissa lautalla.

Boholin Suklaakukkulat ovat yli 1 000 kumparetta, joiden historiasta on useita uskottavia ja vähemmän uskottavia teorioita. Erikoisimmat legendat liittyvät jättiläisiin: yhden tarinan mukaan kukkulat muodostuivat rakastuneen jättiläisen kyynelistä, kun taas toisessa arvellaan niiden muodostuneen kahden jättiläisen taistelusta. Osan vuodesta kukkulat ovat vihreitä ja osan ruskeita.

Boholin suklaakukkulat ovat saaren tunnetuin nähtävyys.

Boholin saari on myös tunnettu maailman pienimmistä kädellisistä nisäkkäistä: kummituseläimistä. Suurisilmäiset pienet eläimet ihastuttavat suloisuudellaan matkailijoita. Älä kuitenkaan tue toimintaa, jossa kummituseläimiä pidetään pienissä häkeissä.

5. Ekoturismin Boracay

Surullisenkuuluisaksi noussut Boracayn saari on malliesimerkki liian suositusta matkailukohteesta: kaunis saari jouduttiin sulkemaan vuonna 2018, kun turismi roskasi rannat. Vuosittain Boracaylla vieraili kaksi miljoonaa matkailijaa, mikä jätti jälkensä pienen saaren ekosysteemiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lokakuussa 2018 saari avautui uudestaan matkailijoille. Puhdistettu ja uudistettu lomakohde rajoittaa nykyään kävijämääriä ja juomista rannoilla. Rakentamista rannan läheisyyteen rajoitetaan, kaikki Boracyn kolme kasinoa lopetettiin ja kaikki vesiaktiviteetit vesihiihdosta laitesukellukseen on nykyisin kielletty osalla saaren rannoista. Myös bilesaaren maine on Boracayn osalta ohi, sillä juhliminen rannalla on kielletty.

Boracay jouduttiin sulkemaan vuonna 2018, mutta uudelleen matkailijoille avautunut saari pyrkii kehittämään luontoystävällisempää matkailua.

Kannattaako Boracayn saarelle siis enää matkustaa? Kyllä kannattaa – saaren kauneus on entisellään ja tällä kertaa puhtaudesta pidetään huolta. Boracayn onkin ennustettu toimivan edelläkävijänä kohti luontoystävällisempää matkailua, ja se sopii matkakohteeksi erityisesti niille, jotka ovat haluavat osallistua matkailun kehittämiseen jättämällä pienemmän jalanjäljen luontoon.

>> Lue lisää vinkkejä Filippiineille!

Teksti: Elina Venttola
Lähteet: Fodor’s Travel, CNN, The Guardian, Rappler
Kuvat: Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tunnistatko nämä suositut rannat? Testaa tietosi upeista rantalomakohteista

VInkit pääsiäislomalle

Pääsiäinen on tänä vuonna vain parin viikon päässä vapusta – minne kannattaa matkustaa?

Kreetan rannat

Syyskuussa etelän lämpöön – parhaat äkkilähtötarjoukset alk. 99 €

Manila, Filippiinit

Näin liikut Filippiinien suurkaupungeissa – vertaa seitsemän vaihtoehtoa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja