Hyppää sisältöön

Vaihtelua rantapäiville Langkawilla – katso kolme kiinnostavaa nähtävyysvinkkiä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 27.02.2020
Kauniista rannoista tunnetulla Langkawilla riittää myös kiinnostavaa nähtävää ja vauhdikasta tekemistä. Katso kolme vinkkiä, joista löytyy kiinnostava vaihtoehto jokaiselle lomailijalle!

1. Koe kaunis luonto jokiristeilyllä

Malesian luoteisosassa sijaitsevalla Langkawilla on kauniiden rantojen lisäksi myös muuten upeaa luontoa. Koko Langkawin saariryhmä, johon kuuluu yhteensä 99 saarta, on saanut Unescon Global Geopark -statuksen. Langkawi jakautuu kolmeen geopuistoalueeseen, jotka ovat Cambrian Geoforest Park, Kilim Karst Geoforest Park and Dayang Bunting Marble Geoforest Park. Saaren geopuistot ovat merkittäviä niiden monimuotoisuuden vuoksi, sillä niistä on löydettävissä niin erilaisia eläin-, kasvi- kuin kivilajeja sekä monipuolisia luontomaisemia.

Esimerkiksi Kilimin geopuisto on suosittu vierailukohde, jonka maisemiin pääsee tutustumaan veneen kyydissä. Veneestä käsin voi nähdä niin vehreää mangrovemetsää, ainutlaatuisia kivimuodostelmia ja luolia. Myös alueen eläinlajit tulevat tutuksi, sillä yhden retken aikana on mahdollista bongata apinoita, varaaneja ja kotkia. Alueella elää erityisesti bramiinihaukkoja, joiden mukaan Langkawin saaren katsotaan myös saaneen nimensä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Krista Ahonen
Langkawin geopuiston veneretkellä voi nähdä esimerkiksi mangrovemetsää ja niissä asuvia eläinlajeja.

2. Löydä saaren parhaat näköalat

Upeaa näköalapaikkaa etsivien kannattaa ottaa suunnaksi Gunung Machinchangin huippu, josta löytyy Langkawi Sky Bridge -näköalasilta. Silta sijaitsee noin 700 metrin korkeudessa merenpinnasta ja ylhäällä on myös kaksi näköalatasannetta, joilta aukeavat 360-asteen näkymät. Sillalta ja näköalatasanteilta näkyy esimerkiksi vehreää viidakkoa, kauniita rantamaisemia ja hyvällä säällä sieltä voi nähdä jopa lähellä sijaitsevia Thaimaalle kuuluvia saaria.

Sillalla on pituutta 125 metriä ja se on rakennettu yhden kannatinpylvään varaan. Ennen retkeä Sky Bridgelle kannattaakin varmistaa, että sääolosuhteet ovat suotuisat. Liian voimakkaalla tuulella silta voidaan sulkea vierailijoilta vaaratilanteiden ehkäisemiseksi.

ShutterstockLangkawin nähtävyydet
Sky Bridge -sillalta aukeaa näkymät niin ranta- kuin metsämaisemiin sekä jopa Thaimaalle kuuluville saarille.

Gunung Machinchang -vuoren huipulle kuljetaan Langkawi Sky Cab -kaapelivaunurataa pitkin. Matka ylös reilun kahden kilometrin pituista rataa pitkin kestää noin 15 minuuttia. Edestakainen matka kaapelivaunun kyydissä maksaa aikuiselta hieman vajaa 20 euroa, ja lipun voi ostaa ennakkoon. Sillalle on erillinen, hieman yli euron hintainen pääsymaksu ja lippu ostetaan kaapelivaunun pääteasemalta.

3. Seikkaile keskellä sademetsää

Langkawin saarella on runsaasti sademetsää, ja hauska tapa tutustua vehreisiin metsämaisemiin on lähteä seikkailulle puunlatvojen väliin rakennetulle vaijeriliukuradalle. Umgawa-seikkailupuiston vaijeriradalta käsin voi nähdä myös Andamaanienmeren ja Telaga Tujuh -vesiputouksen, joka tunnetaan myös englanninkielisellä nimellä Seven Wells. Korkeimmillaan vaijerilla liikutaan noin 80 metrin korkeudessa, joten korkean paikan kammoisille tämä nähtävyys ei välttämättä ole mieleen.

Umgawa-seikkailupuisto tarjoaa hurjapäisille lomailijoille kaksi erilaista reittivaihtoehtoa keskellä sademetsämaisemia. Pidempään reittiin kuuluu 12 liukua ja 3 käveltävää siltaa, ja pisin liuku on jopa 200 metriä. Lyhyempi reitti sisältää kuusi liukua ja yhden sillan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Krista Ahonen
Umgawan seikkailupuistossa pääsee liukumaan vaijerilla keskellä vehreää sademetsää.

Ennen reitille lähtöä käydään läpi turvaohjeistus ja koko reitin ajan mukana kulkevat oppaat, jotka avustavat vierailijoita. Kännykän voi ottaa mukaan reitille pienessä pussissa, mutta vain parin lyhyemmän vaijeriliu’un aikana voi kädet irroittaa turvaköysistä kuvaamista varten. Seikkailupuisto sijaitsee vain lyhyen matkan päässä Sky Bridge -sillalta, joten halutessaan nämä kaksi aktiviteettia on helppo yhdistää.

Lue lisää vinkkejä Langkawille Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock ja Krista Ahonen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Malesian luontokohteet Mainos

Ota kaikki irti Aasian monipuolisimmasta matkailumaasta: näin pääset helposti Malesian uusiin luontokohteisiin

Nainen ottamassa kuvaa kännykällä iltahämärässä valaistuneista kahdesta jättitornista.

Malesian nähtävyydet: 10 paikkaa, joita ei kannata missata lomalla

Malediivit

Seitsemän maailmanluokan rantakohdetta talvilomallesi – joko tunnet nämä kaikki?

Kuninkaallisten suosikki ja elokuvien kuvauspaikka – tällainen on Penangin upein luksushotelli

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja