Kuva: Shutterstock
Malesian parhaat rannat

Malesian paratiisirannat – kolme vaihtoehtoa lomailijalle

Malesia kuuluu suositun naapurimaansa Thaimaan tapaan Kaakkois-Aasian parhaisiin rantakohteisiin. Sekä maan itä- että länsirannikolta löytyy useita kauniita saariryhmiä, joilla lomalainen saa nauttia auringosta ilman kaupustelijoita ja hälyä.

1. Langkawi on Malesian suosituin rantakohde

Malesian helmeksi kutsuttu Langkawin saariryhmä on Kaakkois-Aasian parhaita saarilomakohteita.

Suojassa monsuunituulilta ja -sateilta, pääsaari Langkawi on ympärivuotinen kohde kauniine rantoineen ja erinomaisine ravintoloineen. Muihin saariin nähden infrastruktuuri on varsin kehittynyttä ja erityisesti lapsiperheille löytyy paljon valinnanvaraa.

Kuva: ShutterstockMalesian parhaat rannat
Langkawin rannoilla on erinomaiset puitteet katsella auringonlaskua.

Langkawin läntisellä puolella sijaitseva Pantai Cenang on saaren suosituin ranta, jonka ympärille ovat keskittyneet suurin osa ravintoloista ja baareista. Muita varteenotettavia rantoja ovat idyllinen ja rauhaisa Pantai Tengah sekä erikoisista luonnonmuodostelmista koostuva Tanjung Rhu.

Huipputason lomaa kaipaavan kannattaa suunnata Datai Baylle, jossa kaikkein hienoimmat resortit sijaitsevat.

Aktiviteeteiksi Langkawilta löytyy kaikkea golfauksesta viidakkoretkiin ja gondolikyyteihin. Saari on saanut tax free -aseman Malesiassa, joten ostokset ovat lähtökohtaisesti halvempia kuin muualla maassa.

2. Pulau Tioman on sukeltajan valinta

Maailman kauneimpiin saariin lukeutuva Pulau Tioman on maineensa veroinen. Saaren keskiosan tiheästä viidakosta kohoava majesteettinen vuorenhuippu toimii maamerkkinä jo kaukaa rannikolta saavuttaessa.

Kauniiden rantojen ohella juuri luonto on yksi Tiomanin suurimmista valttikorteista. Vesiputoukset ylläpitävät luonnon monimuotoisuutta majoittaen useita suojeltuja lintu- ja nisäkäslajeja, ja rannoilta ilo vasta alkaakin: värikkäitä koralleja ja kaloja löytyy jo aivan vesirajasta.

Kuva: ShutterstockPalau Tioman, Malesia
Pitkät hiekkarannat tekevät Palau Tiomanista todellisen paratiisin.

Sukelluksesta kiinnostuneelle Tioman on yksi Kaakkois-Aasian ehdottomista kohteista: näkyvyys on erittäin hyvä ja usein sukeltajat saattavat törmätä jättikilpikonniin, rauskuihin, riuttahaihin tai barrakudiin. Illan hämärtyessä päivän kokemuksia voi kerrata kynttiläillallisen äärellä yhdessä lukuisista pienistä rantaravintoloista.

Reppumatkailijan kannattaa suunnata pohjoiskärjen Salang Beachille, missä asumisen hinta-laatusuhde on erinomainen. Parillakymmenellä eurolla saa yleensä hyvälaatuisen huoneen ja vastapyydetyn kalan muutamalla eurolla rantaravintolasta.

3. Rantarauhaa Perhentian-saarilla

Itärannikolla sijaitsevat Perhentian-saaret Kecil ja Besar edustavat Malesian saarten eliittiä. Vaikka saaret sijaitsevatkin vain muutaman minuutin venematkan päässä toisistaan, palvelevat ne varsin erilaisia kohderyhmiä.

Besarin puolella majapaikat ovat perheille sopivia korkeamman standardin hotelleja, kun taas Kecil on enemmän reppumatkailijoiden suosiossa. Tästä huolimatta molempien saarten rannat vastaavat varmasti vaativimmankin matkailijan odotuksia.

Kuva: ShutterstockBesil, Malesia
Perhentian-saariin kuuluva Besil on koko Malesian upeimpia saaria.

Perhentian-saarilla tekeminen on keskittynyt rannalla makoilun ohella vesiurheiluun. Snorklaus ja sukellus ovat päälajeja, mutta esimerkiksi surffauskin on kohteessa mahdollista. Maakrapu voi kokeilla rantalentopalloa tai nauttia luontokävelyistä.

>> Lue lisää vinkkejä Malesiaan!

Teksti: Daniel Stöckli
Kuvat: Shutterstock

Päivitetty: 11.9.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (15 votes, average: 4,33 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia