Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Kaipaatko jotain uutta Kreikan-lomalle? Tässä 5 syytä valita matkakohteeksi tunnelmallinen Lefkás

Flickr / Visit Greece artikkelin kuva
Rantalomat
Jos haluat vaihtelua perinteisiin kreikkalaisiin lomasaariin, Joonianmerellä sijaitseva Lefkás on hyvä valinta.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 10.03.2017
facebook   whatsapp

1. Erinomainen sijainti

Kreikalle kuuluva Lefkáksen saari sijaitsee Joonianmerellä, ja on Egeanmerellä sijaitsevan Evian saaren lisäksi ainoa kreikkalainen saari, jonne voi matkustaa autolla siltaa pitkin. Saaren pohjoisosan ja manner-Kreikan erottaa vain 50 metriä leveä kanaali.

Suomesta voi matkustaa Lefkákselle vaivatta, sillä muun muassa Tjäreborg, Aurinkomatkat ja Apollomatkat järjestävät valmismatkoja lomasaarelle.

2. Runsaasti rantoja

Lefkás sopii loistavasti rantaloman kohteeksi, sillä saarella on yhteensä 117 kilometriä rannikkoa. Rannat ovat postikorttimaisia valkoisia hiekkarantoja, ja vieressä kimmeltää kirkas turkoosi vesi.

Rantoja on runsaasti, mutta suosituimmat hiekkarannat ovat 45 kilometrin päässä Lefkáksen kaupungista sijaitseva Porto Katsiki sekä 30 kilometrin päässä kaupungista oleva Egkremnoí-ranta. Muita hyviä rantoja ovat muun muassa Kathisman, Agios Ioannisin, Nydrín, Ammoglossan ja Porosin rannat.

3. Loistava ilmasto

Saarella vallitsee alueelle tyypillinen välimerenilmasto: kesät ovat kuumia ja talvet viileitä. Kesäkausi alkaa jo toukokuussa, ja lämpimät säät jatkuvat aina lokakuuhun saakka. Heinä- ja elokuu ovat kuumimmat kuukaudet, jolloin keskilämpötila on noin 25 astetta.

4. Perinteisiä nähtävyyksiä

Lefkás on Joonianmeren neljänneksi suurin saari, ja sen ympärillä sijaitsee yhdeksän pienempää saarta. Loman aikana voi siis tutustua Lefkáksen omiin nähtävyyksiin tai tehdä päiväretkiä pienille naapurisaarille.

Kreikkalaiskohteelle tyypillisesti saaren tärkeimmät nähtävyydet ovat luontokohteita, historiallisia paikkoja sekä museoita ja luostareita. Agia Mavrassa sijaitseva venetsialainen linna, Nirikosin esihistoriallinen kaupunki, Faneromenin luostari sekä Dimosarin vesiputoukset on nähtävä Lefkáksen loman aikana.

5. Aitoa kreikkalaista elämänmenoa

Lefkás on rauhallinen saari, joka sopii parhaiten paikallisesta tunnelmasta nauttivalle matkailijalle. Noin 22 tuhannen asukkaan saari on täynnä perinteisiä kreikkalaisia kyliä, joissa voi tutustua kreikkalaisiin tapoihin ja alueen omiin nähtävyyksiin sekä maistella paikallisia erikoisuuksia.

Suosituimpia matkailukeskittymiä ovat Lefkáksen kaupungin lisäksi Agios Nikitas, Vasilikí, Kalamitsi ja Sivota. Useimmat näistä kylistä elävät matkailusta, minkä vuoksi ne hiljentyvät kesän kiireisimmän matkailukauden päättyessä.

>> Lue myös: Rantalomailijan unelmakohde Lefkás – katso kauniit kuvat

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Flickr / Visit Greece

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Mitäs jos laittaisit tähän vähän enemmän kuvia. Ei oikein nappaa tämmöset artikkelit ilman kuvia.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.