Hyppää sisältöön

Missä majoittua Santorinilla? Saarella on kaksi selvästi erilaista puolta – katso 5 suosituinta kohdetta

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 06.04.2024
Tutustu Santorinin eri alueisiin ennen matkaa ja löydä itsellesi sopiva tukikohta.

Miksi kohteella on väliä Santorinilla?

Kun Kreikan lomasaari on vihdoin saatu valittua, on aika tehdä seuraava ratkaisu. Missä päin saarta olisi parasta majoittua?

Lomakohteiden ominaisuuksiin kannattaa tutustua erityisesti Santorinilla, sillä alueiden väliset hintaerot ovat suuret ja saarella on kaksi selkeästi erilaista puolta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Santorinin länsirannikolta löytyvät kuuluisat kalderamaisemat näköaloineen, kun taas itärannikolla sijaitsevat parhaat rantakohteet. Tyypillisesti kalderan puolella majoittuvien matkailijoiden kannattaa varautua korkeampiin hintoihin.

Useimmat lomailijat valitsevat tukikohtansa Santorinin viiden suosituimman kohteen joukosta. Kaikkiin tehdään pakettimatkoja myös Suomesta.

Tutustu Santorinin viiteen suosituimpaan lomakohteeseen!

1. Oia: luksusmatkailijoille, hääpareille ja pariskunnille

Tyylikäs Oia on Santorinin ykköskohde ja saaren suosituin paikka seurata auringonlaskua. Se on erityisesti romanttista lomaa suunnittelevien pariskuntien ja hääparien valinta. Laatua etsiville matkailijoille löytyy runsaasti tasokkaita ravintoloita, loma-asuntoja ja boutique-hotelleja.

Jos lomabudjetti sallii, harkitse majoittuvasi Oiassa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että luksuskohteena tunnetussa pikkukaupungissa kaikki muukin on hieman kalliimpaa kuin muualla saarella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Majoitus Oiassa on hyvä idea myös silloin, kun viivyt Santorinilla lyhyen aikaa esimerkiksi saarihyppelyn aikana. Kaldera on saarella se juttu, mikä on pakko nähdä, ja Oiassa majoittumalla säästät aikaa ja hermoja.

Katikies HotelHotelli Santorinin Oiassa
Oiasta on helppo löytää luksusmajoitusta. Kuvassa Katikies Hotelin uima-allas.

Osa Oian hotelleista ja loma-asunnoista sijaitsee upeilla maisemapaikoilla. Monesti niihin kuuluu myös kadehdittavan hulppeita uima-altaita.

Santorinin muista kohteista tehdään Oiaan paljon päiväretkiä, ja kapeat kadut saattavat ruuhkautua. Iltaisin auringonlaskun jälkeen Oiasta lähteviin busseihin kiemurtelevat pitkät jonot, ja kalderakaupunki hiljenee.

2. Imerovigli: edullisempi vaihtoehto maisemilla

Paina mieleesi Imerovigli, jos haluat majoittua kalderan puolella mahdollisimman rauhallisessa ympäristössä.

Imerovigli sijaitsee Oian eteläpuolella vain lyhyen matkan päässä pääkaupunki Firasta. Välimatkan Imeroviglin ja Firan välillä voi taittaa vaikka jalkaisin noin puolessa tunnissa.

ShutterstockImerovigli
Imerovigli sijaitsee kalderan korkeimmalla kohdalla.

Imeroviglissa on kaikki välttämättömät palvelut matkailijalle sekä huikea maisema merelle, mutta ilman Oian ja Firan isoimpia turistimassoja. Imerovigli toimii hyvin näköalapaikkana, sillä se sijaitsee kalderan korkeimmassa kohdassa.

Täältä löydät todennäköisesti myös kohtuuhintaisempaa majoitusta kalderan yleisen hintatason huomioon ottaen. Kylässä on mukavia keskitason hotelleja sekä luksusmajoitusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Fira: Santorinin vilkkain keskus

Jos haluat lomakohteeltasi kattavan valikoiman palveluja, yöelämää ja ostosmahdollisuuksia, valitse tukikohdaksesi Fira. Santorinin pääkaupunki on saaren vilkkain keskittymä, jonka kapeat kadut kuhisevat väkeä erityisesti kesällä. Nimi voidaan kirjoittaa myös muodossa Thira.

Fira sijaitsee kalderan reunalla, ja sieltä aukeaa niin ikään komea maisema merelle – vaikka se ei olekaan yhtä kuuluisa kuin Oiassa. Tunnelma pääkaupungissa on myös vilkkaampi ja astetta vähemmän hienostunut.

ShutterstockFira Santorini
Lautat ja risteilyalukset saapuvat Santorinin pääkaupunkiin Firaan.

Yhteyksien puolesta Fira on helpoin kohde Santorinilla. Tänne saapuvat lautat muilta saarilta, ja bussiyhteydet kaikkiin Santorinin kyliin liikennöivät Firan kautta.

Firasta löytyy majoitusvaihtoehtoja kaikenlaisille budjeteille luksushotelleista hostelleihin. Rauhallisesta lomasta haaveilevalle Fira voi olla liian hektinen, sillä siellä pysähtyvät myös isot risteilyalukset.

Jos haluat majoittua lähellä Firaa, mutta ilman vilkkainta hulinaa, kokeile Firostefania. Kylä sijaitsee kävelymatkan päässä kaupungista.

4. Kamari: lapsiperheille ja rantalomailijoille

Vaikka Kamari sijaitsee Santorinin “väärällä” puolella, on se yksi saaren suosituimmista lomakohteista. Kamarista löytyy Santorinin parhaisiin kuuluva hiekkaranta, ja sinne tehdään pakettimatkoja myös Suomesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pitkän rannan ja suhteellisen rauhallisen tunnelman ansiosta Kamari sopii erityisesti lapsiperheille. Täällä on helppoa pulahtaa uimaan sekä mereen että hotellin uima-altaaseen, kun taas kalderan puoli lukuisine portaineen voi tuntua perheen pienimmistä raskaalta.

ShutterstockKamarin ranta Santorinilla
Kamari sopii matkailijoille, jotka haluavat majoittua lähellä rantaa.

Oiaan verrattuna tunnelma Kamarissa on selkeästi lomakeskusmaisempi: varaudu sisäänheittäjiin ja kaupustelijoihin. Ostosmahdollisuudet rajoittuvat pitkälti turisteille suunnattuihin matkamuistomyymälöihin.

Majoituksen voi valita oman maun mukaan budjettihotelleista, loma-asunnoista, perhehotelleista tai luksushotelleista. Kamari sijaitsee vain lyhyen ajomatkan päässä Santorinin lentokentältä. Julkinen liikenne toimii ympäri saarta Firan kautta.

Lue myös: Kannattaako Santorinille matkustaa rantalomalle? Tällaisia ovat luksussaaren 5 parasta rantaa

5. Perissa: budjettimatkailijoille ja rantalomailijoille

Kamarin tapaan myös Perissan vetonaula on pitkä hiekkaranta. Sijainti Santorinin kaakkoisnurkassa tarkoittaa sitä, että saareen ykkösnähtävyyksille on hieman pidempi matka. Perissasta löytyvät yleensä Santorinin edullisimmat majoitusvaihtoehdot.

ShutterstockSantorinin Perissa
Perissassa majoitukset ovat yleensä Santorinin edullisimmasta päästä.

Rantalomailijoiden lisäksi Perissa sopii parhaiten nuorisolle sekä matkailijoille, jotka haluavat kokea Santorinin pienellä budjetilla. Hotellien ja loma-asuntojen lisäksi Perissassa on reppureissaajille sopivia hostelleja. Myös lapsiperheet viihtyvät täällä rannan ansiosta.

Perissa toimii hyvin majapaikkana myös silloin, kun lomalla on reilusti aikaa liikkua saaren muihin osiin. Vuokra-auto helpottaa saareen tutustumista, mutta myös bussit liikkuvat säännöllisesti.

Lue myös: Tiesitkö tämän Santorinista? 8 faktaa Kreikan romanttisimmasta saaresta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikä on paha silmä?

Tähän salaperäiseen symboliin et voi olla törmäämättä Kreikassa ja Turkissa – mitä “paha silmä” tarkoittaa?

Kreikan miinukset

Kreikan miinukset – vai onko niitä? Kolme asiaa, jotka hiertävät tutussa matkailumaassa

Rodoksen nähtävyydet

Nämä paikat on pakko nähdä Rodoksella – saaren 13 parasta nähtävyyttä

Korfun Timonin ranta kuvattu ylhäältä käsin

Kesän kuumimmat matkatarjoukset Kreikkaan – säästä ja nauti eri budjeteilla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja