hero taustakuva

Missä Santorinilla kannattaa majoittua? Saaren 5 suosituinta kohdetta – katso mikä sopii sinulle

Istockphoto artikkelin kuva
Rantalomat
Tutustu Santorinin eri alueisiin ennen matkaa ja löydä itsellesi sopiva tukikohta.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 02.08.2018
facebook   whatsapp

Miksi kohteella on väliä?

Kun Kreikan lomasaari on vihdoin saatu valittua, on aika tehdä seuraava ratkaisu. Missä päin saarta olisi parasta majoittua?

Lomakohteiden ominaisuuksiin kannattaa tutustua erityisesti Santorinilla, sillä alueiden väliset hintaerot ovat suuret ja saarella on kaksi selkeästi erilaista puolta.

Santorinin länsirannikolta löytyvät kuuluisat kalderamaisemat näköaloineen, kun taas itärannikolla sijaitsevat parhaat rantakohteet. Tyypillisesti kalderan puolella majoittuvien matkailijoiden kannattaa varautua korkeampiin hintoihin.

Useimmat lomailijat valitsevat tukikohtansa Santorinin viiden suosituimman kohteen joukosta. Kaikkiin tehdään pakettimatkoja myös Suomesta.

Tutustu Santorinin viiteen suosituimpaan lomakohteeseen!

1. Oia: luksusmatkailijoille, hääpareille ja pariskunnille

Tyylikäs Oia on Santorinin ykköskohde ja saaren suosituin paikka seurata auringonlaskua. Se on erityisesti romanttista lomaa suunnittelevien pariskuntien ja hääparien valinta. Laatua etsiville matkailijoille löytyy runsaasti tasokkaita ravintoloita, loma-asuntoja ja boutique-hotelleja.

Jos lomabudjetti sallii, harkitse majoittuvasi Oiassa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että luksuskohteena tunnetussa pikkukaupungissa kaikki muukin on hieman kalliimpaa kuin muualla saarella.

Majoitus Oiassa on hyvä idea myös silloin, kun viivyt Santorinilla lyhyen aikaa esimerkiksi saarihyppelyn aikana. Kaldera on saarella se juttu, mikä on pakko nähdä, ja Oiassa majoittumalla säästät aikaa ja hermoja.

Katikies HotelHotelli Santorinin Oiassa
Oiasta on helppo löytää luksusmajoitusta. Kuvassa Katikies Hotelin uima-allas.

Osa Oian hotelleista ja loma-asunnoista sijaitsee upeilla maisemapaikoilla. Monesti niihin kuuluu myös kadehdittavan hulppeita uima-altaita.

Santorinin muista kohteista tehdään Oiaan paljon päiväretkiä, ja kapeat kadut saattavat ruuhkautua. Iltaisin auringonlaskun jälkeen Oiasta lähteviin busseihin kiemurtelevat pitkät jonot, ja kalderakaupunki hiljenee.

2. Imerovigli: edullisempi vaihtoehto maisemilla

Paina mieleesi Imerovigli, jos haluat majoittua kalderan puolella mahdollisimman rauhallisessa ympäristössä. Imerovigli sijaitsee Oian eteläpuolella vain lyhyen matkan päässä pääkaupunki Firasta. Välimatkan Imeroviglin ja Firan välillä voi taittaa vaikka jalkaisin noin puolessa tunnissa.

Imeroviglissa on kaikki välttämättömät palvelut matkailijalle sekä huikea maisema merelle – ilman Oian ja Firan isoimpia turistimassoja. Imerovigli toimii hyvin näköalapaikkana, sillä se sijaitsee kalderan korkeimmassa kohdassa.

Täältä löydät todennäköisesti myös edullisempaa majoitusta kalderan yleisen hintatason huomioon ottaen. Kylässä on mukavia keskitason hotelleja sekä luksusmajoitusta.

3. Fira: Santorinin vilkkain keskus

Jos haluat lomakohteeltasi kattavan valikoiman palveluja, yöelämää ja ostosmahdollisuuksia, valitse tukikohdaksesi Fira. Santorinin pääkaupunki on saaren vilkkain keskittymä, jonka kapeat kadut kuhisevat väkeä erityisesti kesällä. Nimi voidaan kirjoittaa myös muodossa Thira.

Inka KhanjiSantorinin pääkaupunki Fira
Santorinin pääkaupunki Fira tarjoaa matkailijalle kattavimmat palvelut ja ostosmahdollisuudet.

Fira sijaitsee kalderan reunalla, ja sieltä aukeaa niin ikään komea maisema merelle – vaikka se ei olekaan yhtä kuuluisa kuin Oiassa. Tunnelma pääkaupungissa on myös vilkkaampi ja astetta vähemmän hienostunut.

Yhteyksien puolesta Fira on helpoin kohde Santorinilla. Tänne saapuvat lautat muilta saarilta, ja bussiyhteydet kaikkiin Santorinin kyliin liikennöivät Firan kautta.

Firasta löytyy majoitusvaihtoehtoja kaikenlaisille budjeteille luksushotelleista hostelleihin. Rauhallisesta lomasta haaveilevalle Fira voi olla liian hektinen, sillä siellä pysähtyvät myös risteilyalukset.

Jos haluat majoittua lähellä Firaa, mutta ilman vilkkainta hulinaa, kokeile Firostefania. Kylä sijaitsee kävelymatkan päässä kaupungista.

4. Kamari: lapsiperheille ja rantalomailijoille

Vaikka Kamari sijaitsee Santorinin ”väärällä” puolella, on se yksi saaren suosituimmista lomakohteista. Kamarista löytyy Santorinin parhaisiin kuuluva hiekkaranta, ja sinne tehdään paljon pakettimatkoja myös Suomesta.

Pitkän rannan ja suhteellisen rauhallisen tunnelman ansiosta Kamari sopii erityisesti lapsiperheille. Täällä on helppoa pulahtaa uimaan sekä mereen että hotellin uima-altaaseen, kun taas kalderan puoli lukuisine portaineen voi tuntua perheen pienimmistä raskaalta.

ShutterstockKamarin ranta Santorinilla
Kamari sopii matkailijoille, jotka haluavat majoittua lähellä rantaa.

Oiaan verrattuna tunnelma Kamarissa on selkeästi lomakeskusmaisempi: varaudu sisäänheittäjiin ja kaupustelijoihin. Ostosmahdollisuudet rajoittuvat pitkälti turisteille suunnattuihin matkamuistomyymälöihin.

Majoituksen voi valita oman maun mukaan budjettihotelleista, loma-asunnoista, perhehotelleista tai luksushotelleista. Kamari sijaitsee vain lyhyen ajomatkan päässä Santorinin lentokentältä. Julkinen liikenne toimii ympäri saarta Firan kautta.

Lue myös: Kannattaako Santorinille matkustaa rantalomalle? Tällaisia ovat luksussaaren 5 parasta rantaa

5. Perissa: budjettimatkailijoille ja rantalomailijoille

Kamarin tapaan myös Perissan vetonaula on pitkä hiekkaranta. Sijainti Santorinin kaakkoisnurkassa tarkoittaa sitä, että saareen ykkösnähtävyyksille on hieman pidempi matka. Perissasta löytyvät yleensä Santorinin edullisimmat majoitusvaihtoehdot.

Rantalomailijoiden lisäksi Perissa sopii parhaiten nuorisolle sekä matkailijoille, jotka haluavat kokea Santorinin pienellä budjetilla. Hotellien ja loma-asuntojen lisäksi Perissassa on reppureissaajille sopivia hostelleja. Myös lapsiperheet viihtyvät täällä rannan ansiosta.

Perissa toimii hyvin majapaikkana myös silloin, kun lomalla on reilusti aikaa liikkua saaren muihin osiin. Vuokra-auto helpottaa saareen tutustumista, mutta myös bussit liikkuvat säännöllisesti.

Lue myös: Tiesitkö tämän Santorinista? 8 faktaa Kreikan romanttisimmasta saaresta

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Istockphoto, Katikies Hotel, Inka Khanji ja Shutterstock

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Artikkelissa on selkä virhe: Kamarissa ei ole hiekka- vaan pikkukiviranta (n. kananmunan kokoisia kiviä), joten uimakengät ovat lähes pakollinen varuste siellä, jotta rannalla pystyy kävelemään tai uimaan. Perissan ranta on hienoa laavahiekkaa (mustaa).


    • Kamarissakin ranta on laavahiekkaa, niitä pikkukiviä on lähinnä siellä vesirajassa, eli itse pidän sitä hiekkarantana. Mutta ne uimakengät ovat tosiaankin lähes pakolliset. Silti suurin osa ihmisistä käveli paljain jaloin ja koomisen näköisesti kuin tulisilla hiilillä, kun se musta laavahiekka on todella kuumaa.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.