Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Rantalomailijan unelmakohde Lefkás – katso kauniit kuvat

Istockphoto artikkelin kuva
Rantalomat
Kreikan Lefkas on lomailijan unelmakohde, jonka turkoosi vesi ja maailman kauneimmiksi sanotut rannat houkuttelevat matkailijoita vuodesta toiseen.
Teksti: Anu Vaheristo
Päivitetty: 28.09.2017
facebook   whatsapp

Rantalomailijan unelmakohde

Lefkás – tai Lefkada, kuten saari myös tunnetaan – on yksi Kreikan suurimmista saarista. Joonianmerellä sijaitseva saari on kuuluisa upeista hiekkarannoistaan, turkoosista vedestään sekä aidosta kreikkalaisesta ilmapiiristään.

Lefkás on erinomainen lomakohde etenkin niille, jotka kaipaavat lomaltaan rentoa, rauhallista rantaelämää tai enemmän toimintaa vesiurheilulajien parissa. Sisämaan vuoristoissa voi tutustua pieniin kreikkalaisiin maalaiskyliin sekä ihastella maisemia. Saaren korkein kohta on noin kilometrin korkeudella.

Lefkás sopii lomakohteeksi koko perheelle. Saarella on paljon lapsiystävällisiä hotelleja sekä rantoja. Saarella on myös rauhallisempia rantoja, joissa voi viettää romanttisen loman.

Katso kuvat ja nauti kreikkalaistunnelmista!

1. Rannoilla vietetään rentoja lomapäiviä

Lefkás on ensisijaisesti rantalomakohde. Ympäri saarta löytyy ihania rantoja, joissa voi nauttia kristallinkirkkaista vesistä ja lempeästä auringosta. Suosittuja ovat esimerkiksi Porto Katsikin, Agios Niktasin ja Nydrin rannat.

2. Lefkás kutsuu leijasurffaajia ja purjehtijoita

Vassilikin rannalla on Välimeren parhaat mahdollisuudet leijasurffaukseen. Aamuisin puhaltavat lempeämmät tuulet, jotka sopivat aloittelijoillekin. Iltapäivisin alue täyttyy lajia pidempään harrastaneista taitureista. Lefkás on myös suosittu pysähdyspaikka Kreikan saaristossa purjehtiville.

3. Sisämaan maisemat ovat upeat

Lefkáksen maisemia kannattaa nousta ihailemaan sisämaan korkeimmilta kohdilta.

>> Lue myös: Kreikka on täynnä unohtumattomia uintikohteita – koe saaren parhaat rannat ja erikoisimmat uima-altaat

Kuvat: Istockphoto ja Getty images

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.