Hyppää sisältöön

Auts, mikä matkamoka! Venäläismatkailija joutui vankilaan ruokittuaan kaloja Thaimaassa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 24.02.2017
Matkailijamassat ovat vaurioittaneet herkkiä luontokohteita Thaimaassa, ja nyt vahinkoja on ryhdytty suitsimaan varsin tiukoin ottein.

Viruu sellissä kalojen ruokkimisen vuoksi

Eläinten ruokkiminen matkakohteessa voi tuntua hyvältä idealta, mutta harmittomalta tuntuvalla teolla voi olla yllättävän vakavat seuraukset. Sen sai kokea venäläismatkailija, joka joutui pidätetyksi kesken Thaimaan-loman jäätyään kiinni kalojen ruokkimisesta Phuketissa, kertoo brittilehti Daily Mail.

Ympäristönsuojelulakeja valvovat viranomaiset sattuivat paikalle, kun venäläisnainen ripotteli leivänmuruja kaloille lähellä koralliriuttaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Korallit vaurioituvat herkästi, ja moni riutta Phuketin ympäristöstä on kärsinyt viime vuosina pahoin. Siksi esimerkiksi kalojen ruokkiminen tai pyydystäminen, riutoilla käveleminen ja korallien irrottaminen on kielletty. Rikkomuksista voidaan rangaista jopa vuoden vankeudella, ja sen lisäksi saattaa joutua maksamaan noin 3 000 euron suuruiset sakot.

Kielloista on laadittu varoituskylttejä, joita on pystytetty matkailijoiden suosimiin kohteisiin. Varoituksissa on käytetty kolmea kieltä: thaita, kiinaa ja englantia. Kiellon ei siis pitäisi tulla matkailijoille yllätyksenä.

Kaloja ruokkinut nainen pääsee palaamaan kotimaahansa vasta, kun tapaus on puitu oikeudessa. Matkailijalla on myös huonoa tuuria matkassa: hänellä ei ollut aluksi varaa maksaa takuita, joten hän joutui odottamaan thaimaalaisessa putkassa, kunnes sai rahat kerättyä.

Lähde: Daily Mail
Kuva: Istockphoto

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Thaimaan kalenteri

Miksi Thaimaassa eletään aivan eri vuotta kuin Suomessa? Vilkaisu kalenteriin lyö ällikällä

Thaimaa

Seitsemän asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Thaimaan Phuketissa

Thaimaan sääilmiöt

Thaimaan sääilmiöt selitettyinä – nämä voivat osua lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja