Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Kylpyläloma Kyproksella – näin koko perhe nauttii lomasta

Shutterstock artikkelin kuva
Luksus ja spa
Kyproksen lounaisosassa sijaitseva Pafos sopii rantalomailijoiden lisäksi myös kylpylähemmottelusta nauttiville.
Teksti: Jenna Lehkonen
Päivitetty: 25.06.2018
facebook   whatsapp

Meren kuohut synnyttivät jumalattaren

Kyproksen Pafoksella on rikas historia mitä erikoisimpana kylpypaikkana. Taru kertoo, että rakkauden jumalatar Afrodite syntyi meren kuohuista muutaman kymmenen kilometrin päässä Pafoksesta sijaitsevilla Petra tou Romioun merenrantakallioilla.

Satamassa kohoavan linnan edustalla järjestetään edelleen vuosittain Paphos Aphrodite -festivaalit muistona tästä ensimmäisestä ikimuistoisesta kylvystä.

Pafos on vielä tänäkin päivänä upea paikka kylpylälomalle. Vehreä, rentouttava ympäristö tarjoaa oivan taustan rentouttavalle hieronnalle, tuoksuvalle aromaterapialle ja auringonpalvonnalle.

Toisin kuin vilkkaiden suurkaupunkien kylpylöissä, Pafoksen rento ilmapiiri tarttuu helposti kaikkiin, myös hierojiin ja terapeutteihin.

Päiväkylpylään tai kylpylähotelliin

Pafoksen kaupungissa sijaitsee monia mainioita kylpylöitä, joissa voi viettää rentouttavan päivän. Päiväkylpylöiden ohella kaupungista löytyy myös laadukkaita kylpylähotelleja. Kylpylähotellien kylpylöistä ja kylpylähoidoista voivat toki nauttia muutkin kuin kyseisen hotellin asiakkaat.

Yksi esimerkki Pafoksen laadukkaista kylpylöistä on Azia Club & Spa. Se on muutaman kilometrin päässä Pafoksen keskustasta sijaitseva viiden tähden kylpylä, joka on luonnonläheinen monella tavalla. Keskellä hotellin aulaa kasvava suuri palmupuu on vasta alkua, sillä Azarian kylpyläosasto tarjoaa erilaisia hierontoja ja terapioita sekä erityisesti lapsille suunnattuja kylpylähoitoja.

Kylpyläosastolta löytyy uima-altaita, poreammeita, saunoja, kuntosali sekä kauneussalonki. Lisätietoa löytyy Azia Club and Span kotisivuilta.

ShutterstockKylpyläloma Kyproksella
Samalla kun lapset riemuitsevat uima-altaalla, voivat vanhemmat rentoutua kylpylähoidoissa.

Toinen esimerkki Pafoksen suosituista kylpylöistä on Capital Coast Resort & Spa, joka sijaitsee Pafoksen vanhan sataman ja Coral Bayn rantojen välissä. Capital Coastin kylpyläosastolla Anemones Spassa on tarjolla monia erilaisia hoitoja, jotka edistävät niin ulkoista kuin sisäistäkin kauneutta.

Kylpylästä löytyy luonnollisesti myös saunoja, ulko- ja sisäuima-altaita, rentoutushuoneita, sekä kuntosali. Lisätietoa löytyy Capital Coast Resort & Span kotisivulta.

Afroditen vesipuisto

Kylpylöiden ohella lomailija voi nauttia myös vauhdin ja vesileikkien huumasta. Erityisesti lapset ihastuvat helposti Pafoksen Aphrodite Waterpark -vesipuistoon.

Vesipuisto sijaitsee kaupungin itäpuolella Kato Pafoksessa. Paphos Aphrodite Waterparkista löytyy monia vauhdikkaita vesiliukumäkiä ja hauskoja uima-altaita.

Paphos Aphrodite Waterpark on avoinna maaliskuun loppupuolelta lokakuun loppuun. Yli 12-vuotiaan pääsylippu vesipuistoon maksaa 30 euroa, 3–11-vuotiaan pääsylippu 17 euroa ja alle 3-vuotiaat pääsevät vesipuistoon ilmaiseksi. Lisätietoa löytyy Paphos Aphrodite Waterparkin verkkosivuilta.

>> Lue lisää vinkkejä Kyprokselle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.