Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Oletko kuullut Tukholman epätodellisesta K-16-kylpylästä? Aivan kuin olisit Japanissa – uimapuvun voit jättää kotiin

Yasuragi artikkelin kuva
Luksus ja spa
Lyhyen matkan päässä Tukholman keskustasta voit kuvitella olevasi Japanissa.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 28.03.2018
facebook   whatsapp

Japanilainen kylpylä Tukholmassa

Entä jos vaihtaisit shoppailun rentoutumiseen seuraavalla kerralla, kun lähdet Tukholmaan? Viikonloppulomasta kannattaa lohkaista yksi päivä kaupungin erikoisinta elämystä varten.

Keskeltä Tukholman saaristomaisemaa löytyy kylpylä, jossa matkailija voi kuvitella siirtyneensä Ruotsia kauemmas. Nackassa sijaitseva Yasuragi on täysin japanilaistyylinen kylpylähotelli.

Yasuragissa on erilaisia altaita, saunoja sekä japanilaistyyliset kylpytilat. Rauhallinen kylpylä on suunniteltu aikuiseen makuun: ikäraja on 16 vuotta. Koulujen loma-aikoina kylpylässä saattaa olla käytössä alennettu ikäraja sekä lapsille suunnattua ohjelmaa.

Nykyisen kylpylähotellin tilat olivat alun perin Ruotsin keskusammattijärjestö LO:n käytössä. Japanilainen arkkitehti Yoji Kaskima suunnitteli rakennuksen 1970-luvulla, ja kylpyläkonseptiksi se muuttui vuonna 1997.

Mielenkiintoiseksi paikan tekee juuri kahden kulttuurin kohtaaminen. Kylpylää ympäröivään periruotsalaiseen saaristomaisemaan on upotettu japanilaisia elementtejä kuten japanilainen puutarha.

Vierailu kylpylässä onnistuu jopa päivä Tukholmassa -risteilyn aikana, sillä sinne on keskustasta vain parinkymmenen minuutin matka. Paikan päälle pääsee taksilla, bussilla tai veneellä.

Rento loma kylpytakissa

Yasuragiin voi suunnata helposti vaikka uima-asu olisikin unohtunut kotiin. Kylpylän konseptiin nimittäin kuuluu se, että kaikki asiakkaat pukeutuvat samanlaisiin vaatteisiin, jotka saat hotellista.

Vaatteilla koreilun ja loma-asujen suunnittelun voi täällä unohtaa. Kävijöille annetaan perinteinen yukata eli japanilainen puuvillakylpytakki sekä musta uima-asu. Hygieniasyistä muut uimapuvut ja bikinit ovat kylpylässä kiellettyjä.

Kylpylä ohjeistaa vieraita käyttämään yukataa myös aterioilla. Lähtiessään asiakkaat saavat mukaansa sekä kylpytakin että uima-asun.

Jos haluat viipyä hotellissa pidempään kuin kylpyläkäynnin verran, voi majoitusvaihtoehtoja valita tavallisesta hotellihuoneesta japanilaistyylisiin tatami-matoille levitettyihin futonsänkyihin ja Ryokan-sviittiin.

Hotellissa toimii vegaaniravintola, à la carte -ravintola sekä teppanyaki-ravintola, jossa ruoka valmistetaan japanilaiseen show-tyyliin asiakkaiden silmien edessä.

Päivälippu Yasuragiin on tavallista kylpyläkäyntiä kalliimpi, mutta pakettiin sisältyy myös lounas sekä mahdollisuus osallistua tarjolla oleviin aktiviteetteihin kuten joogaan tai meditaatioon. Päiväpaketti ilman yöpymistä maksaa edullisimmillaan 950 Ruotsin kruunua eli noin 93 euroa.

Katso alta, miltä näyttää Japani keskellä Tukholman saaristoa!

YasuragiVierailu japanilaisessa kylpylässä Tukholmassa
Yasuragissa asiakkaat pukeutuvat perinteisiin kylpytakkeihin.
YasuragiYasuragi-kylpylän uima-altaat
Kylpylään voi paeta Tukholman hulinaa.
Yasuragi Hasseludden ABYasuragin kuumat lähteet
Kylpylän kuumat lähteet luonnon ääressä.
YasuragiKylpylä japanilaiseen tyyliin
Huuhdo kaupungin pölyt kylpylässä.
Yasuragi Hasseludden ABYasuragi-kylpylän sauna Tukholmassa
Kylpylästä löytyy maisemasauna.
YasuragiKylpyläloma talvella Tukholmassa
Kylpylä näyttäytyy erilaisena vuodenajasta riippuen. Isot ikkunat tuovat luonnon lähelle.
YasuragiPala Japania Tukholmassa
Periruotsalaiseen maisemaan on tuotu japanilaisia elementtejä.
YasuragiJapanilainen kylpylähotelli Tukholmassa
Hotellihuoneet ovat yksinkertaisen tyylikkäät.
YasuragiYasuragin ravintola Tukholmassa
Teppanyaki-ravintolassa ruoka valmistuu asiakkaiden silmien edessä.

Lue myös: Joko tiesit? Tukholmassa on paikka, jossa voit tuntea olevasi kaukana Thaimaassa

Lähde ja kuvat: Yasuragi Hasseludden AB

Lue kommentit (4) Jätä kommentti

  1. Onneksi alkaa pikkuhiljaa tämä virus pandemia helpottamaan ja pääsee matkailemaan, tämä menee kyllä omalle listalle. Täytyykin lukasta muutkin vinkit mitä tehdä pohjoismaissa :) Kotimaassa tuli reissattua viime kesänä jonkin verran.


  2. Toivon korona virus aika ohitse ja voi jälleen nauttia Tukholman monista ihanista paikoista.


  3. Yövyin Kolkatassa Intiassa, ihanassa hotellissa. Taxi pyähtyi kauniiseen puistoon, neljä henkilöä oli odottamassa, yksi huolehti matkatavaroistani, toinen ohjasi turvatarkastukseen kolmas kuljetti ja esitteli paikkoja huoneeseen mennessä, jossa tapahtui kirjautuminen. Madam istutettiin mukavaan tuoliin rentoutumaan. Neljäs oli päällekatsoja.Hurmaava kokemus, kiitos!


  4. No huh huh olen nähnyt ruotIssa keskellä päivää raakaa väkivaltaa routsin poliisi ei halunnut millään tavalla puuttua asiaan ,seitaavana päivänä henkilö löydettiin kuolleena murskaantuneena auto nosturin alta kyseessä ei missään tapauksessa liity rikos.vai että ilman vaatteita uimaaltaaseen,melkosta juutalais hommaa


  5. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.