Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Kyproksen parhaat rannat – viisi kohdevinkkiä lomapäivään saarella

Shutterstock artikkelin kuva
Kohdeoppaat
Kypros tarjoaa mainiot puitteet rantalomailuun ja lämmin sää hellii matkailijoita keväästä syksyyn.
Teksti: Jenna Lehkonen
Päivitetty: 22.04.2022
facebook   whatsapp

Rantakelit keväästä pitkälle syksyyn

Välimeren auringossa kylpevä Kypros kuuluu erityisesti kesäkaudella suomalaisten suosikkikohteisiin. Saaren ilmasto suosii rantalomailijoita, sillä kesän lämmöstä pääsee nauttimaan Kyproksella aina pitkälle syksyyn saakka. Myös keväällä lämpötilat ovat jo miellyttävät aurinkolomaa ajatellen.

Kyproksen tunnetuimpiin matkakohteisiin kuuluvat esimerkiksi Agia Napa, Pafos, Larnaka, Limassol ja Protaras. Ympäri saarta on upeita rantoja, joissa voi viettää rentoa lomapäivää ja harrastaa vesiaktiviteetteja.

Löydä Kyproksen parhaat rannat!

1. Konnos

Agia Napan ja Protarasin välissä Cape Grecon niemimaalla sijaitsee Konnoksen ranta, joka on yksi saaren kauneimmista. Noin 200 metriä pitkä Konnos on rauhallinen ja viihtyisä hiekkaranta, jonka kirkkaat vedet houkuttelevat vilvoittelemaan.

ShutterstockKyproksen parhaat rannat
Konnoksen ranta on Kyproksen upeimpia uimapaikkoja.

Rantapäivään Konnoksella voi yhdistää myös aktiivilomailua, sillä rannan lähellä kulkee lukuisia kävelyreittejä. Lisäksi rannalla on hyvät snorklaus- ja sukellusmahdollisuudet. Konnoksen rannalta ja sen lähistöltä löytyy monipuolisesti palveluja kuten rantabaari, ravintoloita ja kauppoja. Rannalle pääsee helposti kävellen, pyöräillen tai autolla.

2. Nissi

Noin kolme kilometriä Agia Napan ulkopuolelta löytyy Nissin ranta, joka on yksi alueen tunnetuimmista. Noin 600 metrin pituista hienohiekkaista rantaa huuhtoo kirkas merivesi. Suosituimpina loma-aikoina ranta täyttyy ihmisistä, musiikista ja rantajuhlista. Rannan erikoisuus on sen edustalla sijaitseva pieni saari, jonne voi uida vedenpinnan ollessa tarpeeksi korkealla.

ShutterstockKyproksen parhaat rannat
Nissin uimaranta sijaitsee lyhyen matkan päässä Agia Napan lomakaupungista.

3. Makronissos

Makronissos sijaitsee noin kilometrin verran kauempana Agia Napan keskustasta kuin Nissin ranta ja tarjoaakin rauhallisemman vaihtoehdon viettää rantapäivää. Rannalta voi myös poiketa vierailemaan Makronissoksen historiallisella hautausmaalla, joka on kiinnostava arkeologinen kohde.

ShutterstockKyproksen parhaat rannat
Pitkä valkoinen hiekkaranta on syy vierailla Makronissoksessa.

4. Fig Tree Bay

Fig Tree Bay on suosittu ranta Protarasin lomakohteessa. Ranta on saanut nimensä siellä sijaitsevan vanhan viikunapuun mukaan, mutta se tunnetaan myös nimellä Protarasin ranta. Valkoinen hiekka ja turkoosi merivesi tarjoavat erinomaiset uinti- ja vesiurheilumahdollisuudet.

ShutterstockKyproksen parhaat rannat
Protarasin rannalla voi nauttia kirkkaanturkoosista merivedestä.

5. Coral Bay

Pafoksen pohjoispuolella sijaitseva Coral Bay on viihtyisä hienohiekkainen lahti. Noin 500 metriä pitkä ranta on erityisesti perheiden suosiossa, sillä kirkas merivesi on matalaa ja aallokko rauhallista. Coral Bayn rannalla on mahdollisuus harrastaa myös monipuolisesti vesiurheilua.

ShutterstockKyproksen parhaat rannat
Coral Bay -ranta tarjoaa vaikuttavat kalliomaisemat. Ranta on erityisesti lapsiperheiden suosiossa.

Coral Bayn luota löytyy kattavasti palveluja kuten ravintoloita, kahviloita, kioskeja ja majoitusta. Rannalle on helppo tulla, sillä lähellä sijaitsevat sekä bussipysäkki että parkkialue autoille.

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock

>> Löydä matka Kyprokselle Rantapallon äkkilähtöhausta – lomat alk. 287 € / 7 vrk!

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Olen käynyt usein Kyproksella, ja viimeksi pari vuotta sitten. Jätän mieluusti paikan venäläisille.


    • Kypros on kaunis ja monipuolinen lomakohde.Jos venäläisiä haluaa välttää, parempi on jäädä kotiin koska niitä on joka välimeren kohteessa. Nykyisin kyllä vähemmän kun pari vuotta sitten.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.